Τελευταία νέα
Επικοινωνία Φιντάν-Γεραπετρίτη για τον στολίσκο της Γάζας Ανδρουλάκης: «Κότες μπροστά στον εκβιασμό ενός απόστρατου Ισραηλινού» Παπασταύρου σε Φάμελλο: “Μιλάτε εσείς για κράτος δικαίου, για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης εναντίον πολιτικών αντιπάλων;” Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις σκανδαλώδεις αποφάσεις του Φαραντούρης: Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ και με τη βούλα ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η μικροπολιτική σκοπιμότητα υπερισχύει της αλήθειας» απαντά ο Σπήλιος Λιβανός στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική εναντίον του Παραίτηση Τζαβέλλα ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών Νέος γύρος αντιπαράθεσης Κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ: “Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης”- “Οι μάσκες έπεσαν” ΠΑΣΟΚ: Ζητά Προανακριτική επιτροπή για Λιβανό-Αραμπατζή Βουλή-ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα Προανακριτικής για Λιβανό και Αραμπατζή ΠΑΣΟΚ για κυβερνητικές πηγές: Οι μάσκες έπεσαν «Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει»
Newsauto.gr

Προστέθηκε στην ιδιοκτησία τους αυτοκίνητο χωρίς να το ξέρουν

Στην Ελλάδα εκτυλίχθηκε μια μεγάλη υπόθεση απάτης που έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό γύρω από την ασφάλεια των διαδικασιών μεταβίβασης οχημάτων στη χώρα μας.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας προχώρησαν στη σύλληψη μιας γυναίκας που κατηγορείται ότι είχε στήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο πλαστών μεταβιβάσεων αυτοκινήτων, εκμεταλλευόμενη κενά σε υπηρεσίες και ευπιστία από ιδιοκτήτες. Η δράση της, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περιελάμβανε την προσέλευση σε Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου με υποτιθέμενες υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις κατάφερνε να διεκπεραιώνει μεταβιβάσεις ΙΧ στο όνομα άλλων ανθρώπων, συχνά μάλιστα εν αγνοία τους.

Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να ολοκληρώσει περισσότερες από 100 μεταβιβάσεις, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά και εξαπατώντας τόσο τους υπαλλήλους που χειρίζονταν τις υποθέσεις όσο και τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των οχημάτων που έβλεπαν τα αυτοκίνητά τους να αλλάζουν χέρια χωρίς να το έχουν ζητήσει ή να το γνωρίζουν.

Κατά την έρευνα στο όχημά της κατασχέθηκαν πλήθος στοιχείων που αποδεικνύουν τη μεθοδική και οργανωμένη δράση της απάτης. Μεταξύ αυτών βρέθηκαν δεκάδες γνήσιες άδειες κυκλοφορίας και άδειες ικανότητας οδήγησης από διάφορες Διευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών, κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς και δεκάδες υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις με σφραγίδες και υπογραφές που αποδείχτηκαν ψευδείς ή ανύπαρκτες. Πολλά από τα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν φέρουν σφραγίδες υποτίθεται από Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) δήμων της Αττικής και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με υπαλλήλους που στην πραγματικότητα δεν υπηρετούν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Τα στοιχεία αυτά παραδόθηκαν στις αρχές από τη Διεύθυνση Μεταφορών, αποδεικνύοντας το εύρος της παραχάραξης και της παραπλάνησης που λάμβανε χώρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Προβληματισμός για το ενδεχόμενο βίαιης απόσυρσης παλαιών οχημάτων

Το πρώτο σου πολυτελές αυτοκίνητο σε τιμή που δε φαντάζεσαι

Όχι άλλη γκρίνια για την Αττική Οδό

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...