Τελευταία νέα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντός της ημέρας η πρόταση ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική – Στο επίκεντρο Λιβανός και Αραμπατζή Μεγάλη ένταση στη Βουλή: “Ή πετάξτε έξω τον ανάγωγο ή αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το” Ν. Ανδρουλάκης: «Εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας – Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ» Π. Αμυράς: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για 32ωρο ή 35ωρο θα έφερνε λουκέτα σε μικρομεσαίους, ανεργία και ακρίβεια Καρφιά Φάμελλου για ΠΑΣΟΚ: «Θα τους ανατρέψουμε ή θα συνεργαστείτε μαζί τους;» Ν. Ανδρουλάκης: “Εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας – Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ” Κωνσταντοπούλου η “ακτιβίστρια” – Νέο επεισόδιο στη Βουλή Νέο σόου Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Ανέβηκε στο βήμα και έπαιξε ηχητικό για τη Γάζα – «Κακοπαιγμένο θέατρο» είπε ο Καιρίδης Επίθεση Φάμελλου στο ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ για τιμές Ακρόπολης+τουαλέτα: «Αποκλείει δια ροπάλου τους οικονομικά αδύναμους» Η εξυπνάδα του Κυριάκου Πιερρακάκη με τον οποίο ως υπουργό δεν θα φτάσουμε στην Ιθάκη Σταύρος Παπασταύρου κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Επί ΣΥΡΙΖΑ η Κνωσός πήγε στο Υπερταμείο, επί Μητσοτάκη στην UNESCO»
Newsauto.gr

Δοκιμές εξέλιξης για το νέο Skoda Peaq

Η Skoda θα προσθέσει ακόμη ένα νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην γκάμα της, το Peaq. Η εξέλιξή του έχει ήδη ξεκινήσει στον Αρκτικό Κύκλο.

Εντός του περασμένου Ιανουαρίου (2026), από τη Skoda ανακοινώθηκε ότι έχει αρχίσει τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Enyaq και επταθέσιο.

Τότε αποκαλύφθηκε και η ονομασία του: Πρόκειται για το Peaq, μια λέξη η οποία είναι παράφραση (και ομόηχη) της αγγλικής «peak» (κορυφή, αιχμή). Επίσης πληροί τον κανόνα που εφαρμόζει η εταιρεία στην ονοματοδοσία των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της ο οποίος θέλει το τελευταίο γράμμα να είναι το λατινικό «q».

Πρωτότυπο Skoda Vision S.

Οι δοκιμές εξέλιξής του έχουν αρχίσει στο παγωμένο περιβάλλον του Αρκτικού Κύκλου και η Skoda σκοπεύει να παρουσιάσει επίσημα το νέο μοντέλο της το προσεχές καλοκαίρι.

Τρόπον τινά. το Peaq μπορούμε να πούμε ότι είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Vision 7S (φωτογραφίες) το οποίο παρουσιάστηκε το 2022.Θα είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις και θεωρείται η «ναυαρχίδα» των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της τσεχικής εταιρείας.

Βασίζεται στην πλατφόρμα «MEB» του Ομίλου Volkswagen και αναμένεται να διατίθεται τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση, με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Πρωτότυπο Skoda Vision S.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τα τεχνικά στοιχεία του, το Peaq πιθανόν να έχει την απόδοση του Enyaq (σημ.: 286 ίππους και 340 ίππους στην έκδοση «RS»). Ωστόσο, δεν αποκλείεται να διατίθεται και σε πιο ισχυρή έκδοση.

Η μπαταρία του ενδεχομένως να έχει ενεργειακή χωρητικότητα 89 kWh, θα παρέχει μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία μεγαλύτερη από 600 χλμ. και θα μπορεί να φορτίσει σε ταχυφόρτιση ισχύος έως περίπου 200 kW.   

Το νέο Skoda Peaq είναι επταθέσιο και αναμένεται να είναι άμεσος εμπορικός ανταγωνιστής του Hyundai Ioniq 9. Τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα εντοπίστηκαν να κάνουν δοκιμές στον δρόμο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εμπρός μέρος του διακρίνεται η μορφοποίηση της μάσκας η οποία είναι μια τροποποιημένη εφαρμογή της σχεδιαστικής ταυτότητας την οποία στο Skoda ονομάζουν «Tech-Deck Face».

Επίσης, υπάρχει τραπεζοειδές πλαίσιο στον προφυλακτήρα, τα φώτα του είναι σχετικά μεγάλα και σε σχήμα «C» και κάτω από αυτά έχουν διαμορφωθεί επίσης προβολείς ομίχλης.

Στο πλάι, το αμάξωμά του δείχνει την επιμηκυσμένη σιλουέτα του. Ξεχωρίζουν οι λεπτές εμπρός κολόνες, οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και οι έντονα διαμορφωμένοι θόλοι των τροχών.

Όσοι έχουν δει από κοντά τα πρωτότυπα αναφέρουν ότι παρά το έντονο καμουφλάζ το πίσω μέρος, είναι εμφανής η διαμόρφωση της πέμπτης πόρτας του αμαξώματος  η οποία το κάνει να δείχνει κομψό. Επίσης, υπάρχει αεροτομή στην άκρη της οροφής.  

Πρωτότυπο Skoda Vision S.

Τέλος, ακόμη, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εσωτερικό του. Λογικά, το ταμπλό του θα είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν στο Enyaq και θα είναι ευρύχωρο και θα έχει υψηλό επίπεδο εξοπλισμού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δοκιμή: Citroen C3 Hybrid 110 HP e-DCS6

Αυτό είναι το νέο δόγμα των Κινέζων για την Ευρώπη

Η Geely στην κορυφή της Κίνας

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...