Τελευταία νέα
«Ντόμινο» καθυστερήσεων στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω φωτιάς δίπλα στις γραμμές Νίκος Σοφιανός: Κριτική στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις Ντόκου και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία Στέλιος Κούλογλου για το Pegasus: «Πίσω από την παρακολούθησή μου φαίνεται ελληνικός δάκτυλος» – Σοβαρές αιχμές για την υπόθεση Πολιτικό σύστημα σε αναβρασμό Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Σπάτα – Ήχησε το 112 Μισθοί Αρχιερέων: Θα παίρνουν από 3.270 έως 4.671 ευρώ – Ξεκινάει τον Αύγουστο η πίστωση Τι είναι εφικτό τελικά για τον Γκουτέρες; ΠΑΣΟΚ: Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη για δηλώσεις συμβούλου του σχετικά με τα βαρέα και ανθυγιεινά Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ερφούρτη κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD Επαναπροσέγγιση ΠΑΣΟΚ: Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός η παρακολούθηση Κούλογλου με το λογισμικό Pegasus Έκρηξη αστυνομικής αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας: Στο 50% η αύξηση περιστατικών το 2025 – Σοβαρά ερωτήματα για την ΕΛ.ΑΣ.
Filathlos.gr

Ιράν: «Όχι στις ΗΠΑ, ναι στο Μουντιάλ»

Το Ιράν ξεκαθαρίζει πως θέλει να συμμετάσχει κανονικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά τον πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Μεχντί Ταζ να δηλώνει ότι η χώρα θα μποϊκοτάρει τις ΗΠΑ, αλλά όχι τη διοργάνωση.
Η εθνική ομάδα του Ιράν έχει προγραμματιστεί να δώσει αγώνες της φάσης των ομίλων σε αμερικανικό έδαφος, ωστόσο αυτό δεν βρίσκει σύμφωνη ούτε την ιρανική πλευρά, αλλά ούτε και τον Ντόναλντ Τραμπ, με το ζήτημα να αποκτά και πολιτικές διαστάσεις. «Θα προετοιμαστούμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα μποϊκοτάρουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά όχι το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταζ.
Την ίδια στιγμή, η ιρανική ομοσπονδία έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη FIFA, εξετάζοντας το ενδεχόμενο μεταφοράς των αγώνων της ομάδας στο Μεξικό. Ωστόσο, η παγκόσμια ομοσπονδία έχει ξεκαθαρίσει πως το πρόγραμμα της διοργάνωσης παραμένει ως έχει.
Από την πλευρά του Μεξικού, η πρόεδρος Κλάουντια Σέινμπαουμ δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει αγώνες του Ιράν, εφόσον υπάρξει σχετική απόφαση, τονίζοντας πως διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με όλες τις χώρες.
Βάσει προγράμματος, το Ιράν αναμένεται να αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία και το Βέλγιο στο Λος Άντζελες, καθώς και την Αίγυπτο στο Σιάτλ, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει και πιθανή συνάντηση με τις ΗΠΑ στη φάση των «32».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...