Τελευταία νέα
Αμφίκλεια: Χειροβομβίδα βρετανικής προέλευσης εντοπίστηκε στις όχθες του Φθιωτικού Κηφισού Παξοί: Νέος επιβατικός σταθμός στο λιμάνι του Γαΐου Σύγκρουση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ για F-35 και casus belli: «Ιστορική ανορθογραφία» – «Κανείς δεν ξέρει τι είναι» Πυρά Κατρίνη κατά κυβέρνησης: «Ναυάγησε η πολιτική των ήρεμων νερών – Η Διακήρυξη των Αθηνών απλώς “ξέπλυνε” την Τουρκία» Νέα ένταση στο Ιράν: Εκρήξεις σε περιοχές του νότου αναφέρουν ΜΜΕ της Τεχεράνης Αποκλεισμό των αρχαιολόγων από το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων του ΥΠΠΟ καταγγέλλει ο ΣΕΑ Οι 7 προτάσεις Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχείρησης Σοβαρά τραυματισμένος λουόμενου σε παραλία της Θεσσαλονίκης – Στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του Ο Τραμπ θα καταβάλει αποζημίωση 5,8 εκατ. δολαρίων σε δημοσιογράφο για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση ΚΚΕ για παρακολούθηση Κούλογλου: «Κανόνας το ευρωενωσιακό δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”» ΕΛ.Α.Σ.: Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – «Χωρίς στρατηγική η ελληνική εξωτερική πολιτική» Νοτοπούλου μετά την παραίτησή της: Η ΕΛΑΣ μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για τον προοδευτικό κόσμο
Libre.gr

Pulse: Στο 31% η ΝΔ, 16,5% μπροστά από το ΠΑΣΟΚ- Κρατάνε δυνάμεις Καρυστιανού-Τσίπρας

Σταθερό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, με το κυβερνών κόμμα να φτάνει το 31% στην εκτίμηση ψήφου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 29-31 Μαρτίου και, όπως επισημαίνεται, δεν αποτυπώνει τις επιπτώσεις από τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει οριακή άνοδο μίας μονάδας (14,5%), ενισχυμένο από το πρόσφατο συνέδριό του, αν και μόλις το 19% των πολιτών δηλώνει ότι το παρακολούθησε με θετική διάθεση ή ενδιαφέρον.

Ρευστό το πολιτικό σκηνικό

Η μέτρηση δείχνει επτακομματική Βουλή, με τη Φωνή Λογικής να περνά οριακά το όριο του 3%. Αντίθετα, κόμματα όπως η Νίκη, το ΜεΡΑ25, η Νέα Αριστερά και το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 4%, χάνοντας μία μονάδα, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει άνοδο και ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με ποσοστό 7,5%. Μικρή ενίσχυση εμφανίζει και το ΚΚΕ.

Παρά τις μετακινήσεις, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σαφές προβάδισμα στη δεύτερη θέση, με διαφορά 5,5 μονάδων από τα κόμματα που ακολουθούν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λεγόμενη «δυνητική ψήφος», όπου πρόσωπα όπως η Μαρία Καρυστιανού και ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνουν αξιοσημείωτη απήχηση για ενδεχόμενα νέα πολιτικά σχήματα. Μάλιστα, η κατηγορία «άλλο κόμμα» φτάνει το 11%, με τους αναλυτές να τη χαρακτηρίζουν «τρίτη πολιτική δύναμη».

Ανησυχία για πόλεμο και οικονομία

Η γεωπολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή επηρεάζει έντονα την κοινή γνώμη, με το 50% των πολιτών να δηλώνει αυξημένη ανησυχία σε σχέση με την αρχή της σύγκρουσης.

Οι βασικοί λόγοι ανησυχίας εστιάζουν κυρίως στην οικονομία (43%), στο ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής της Ελλάδας (20%), στη γενικότερη αστάθεια (17%) και στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών (13%).

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης, το 46% τα αξιολογεί θετικά, ωστόσο μόλις το 8% τα θεωρεί επαρκή, ενώ το 38% εκτιμά ότι απαιτούνται επιπλέον παρεμβάσεις.

Η αποδοχή των μέτρων διαφοροποιείται έντονα ανά πολιτικό ακροατήριο, με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στους ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά να παραμένουν αξιοσημείωτα και σε άλλους χώρους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΡΕΥΝΑ:

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή αύριο η 2η δικογραφία, μετά το Πάσχα η 3η- Έρχεται άμεσα ανασχηματισμός

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...