Τελευταία νέα
Ξένια Σαρατσιώτη στο “Π”: Από τις Βρυξέλλες στο ΥΠΑΑΤ: Τι σηματοδοτεί η επιλογή Σχοινά Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Ανυπόστατες» οι φήμες ότι δεν έχω πτυχίο, να ανασκευάσουν αυτοί που διακινούν ψέματα Συνάντηση Μ.Χαρακόπουλου με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Γεωργίας Νέα επίθεση Φιντάν κατά Ελλάδας και Κύπρου: «Με το Ισραήλ συγκρότησαν στρατιωτική συμμαχία κατά μουσουλμανικών χωρών» Νέα Αριστερά: Κυβερνητική αδράνεια μπροστά στον κίνδυνο εξάπλωσης του αφθώδους πυρετού Δούκας: Ο πρωθυπουργός πανηγυρίσει για τη Βασιλίσσης Όλγας- Ιδιωτικός δρόμο με έξοδα του κράτους; Μαρκόπουλος: Ανυπόστατες οι φήμες περί μη ύπαρξης πανεπιστημιακού πτυχίου Γεωργιάδης: Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει την ανανέωση της θητείας των εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων Ναύπλιο – Εκδήλωση ΚΚΕ για την Ακροναυπλία: «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη του λαού» ΠΑΣΟΚ: Σεξιστική επίθεση με στοιχεία ηλικιακού ρατσισμού το retweet Λαζαρίδη που «στέλνει» τη Μπακογιάννη για σοκολατάκια Δ.Παπαστεργίου: Η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα ώριμο και ανταγωνιστικό διαστημικό οικοσύστημα – Φέρνει επενδύσεις και δημιουργεί θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το Κυριακάτικο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: Καταργήστε την «Ομάδα Αλήθειας» και ελάτε να συζητήσουμε
Thepressproject.gr

ΜέΡΑ25 – Ενωτική Αριστερά: Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση για το ρεπορτάζ του BBC για στρατολόγηση μεταναστών προκειμένου να επιτίθενται σε άλλους μετανάστες

«Ως ΜέΡΑ25 – Ενωτική Αριστερά, επιμένουμε πως δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές αντιμεταναστευτικές πρακτικές, που ξεπερνούν κατά πολύ παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καλούμε την κοινωνία, τις οργανώσεις των πολιτών, κάθε έναν και μία να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στις πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο και στη βαρβαρότητα και το σκοταδισμό του Μητσοτάκη και του Πλεύρη», αναφέρει ανακοίνωση της ενωτικής πρωτοβουλίας.Αναλυτικά:
Η φράση «καμία έκπληξη» θα μπορούσε δυστυχώς να χαρακτηρίσει την είδηση που έφερε στο φως της δημοσιότητας έρευνα του BBC, η οποία κατηγορεί την ελληνική αστυνομία ότι στρατολογεί μετανάστες για να επιτίθονται ενάντια σε άλλους μετανάστες, προκειμένου η ίδια να τους επαναπροωθήσει βίαια πίσω στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πλέον, εδώ και καιρό, δεν μας ξαφνιάζει καμία τέτοια είδηση, ειδικά όταν μιλάμε για το ελληνικό κράτος που έχει κατηγορηθεί δεκάδες φορές από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου, και είναι ακόμα πρόσφατη η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παράνομες επαναπροωθήσεις στα σύνορα.
Το ρεπορτάζ του BBC επιβεβαιώνει με τη σειρά του άλλα ρεπορτάζ και καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας παλιότερα και αποκαλύπτει σκηνές βαρβαρότητας, με μάρτυρες να αναφέρουν ότι μετανάστες ξεγυμνώθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν, ενώ δέχτηκαν ακόμα και σεξουαλικές επιθέσεις.
Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, όταν ο Πρωθυπουργός απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά από ερώτηση του BBC για την έρευνα, απάντησε πως «δεν γνωρίζει τίποτα», ενώ παρά τη μεγάλη διεθνή διάσταση που έχει πάρει το ρεπορτάζ, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πειστική απάντηση από την κυβέρνηση.
Δεν περιμένουμε απ’ τον Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει όσα του καταλογίζει ένα από τα πιο έγκυρα μέσα του κόσμου, άλλωστε είναι πρόσφατες οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που άδειασαν ακόμη και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι διατεθειμένος να αδειάσει συνεργάτες του, να αρνηθεί γεγονότα, να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και άλλα πολλά, όταν δεν τον συμφέρει η πραγματικότητα.
Ως ΜέΡΑ25 Ενωτική Αριστερά, επιμένουμε πως δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές αντιμεταναστευτικές πρακτικές, που ξεπερνούν κατά πολύ παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καλούμε την κοινωνία, τις οργανώσεις των πολιτών, κάθε έναν και μία να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στις πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο και στη βαρβαρότητα και το σκοταδισμό του Μητσοτάκη και του Πλεύρη.
Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος. Αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...