Τελευταία νέα
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή οι συμφωνίες με Ιταλία και Πολωνία για διαβαθμισμένες πληροφορίες «Είσαι απατεώνας»: Πολάκης vs Κασσελάκης: Επεισόδιο “ποιος θα γράψει το πιο οργισμένο post… ΠΑΣΟΚ: Επιτάχυνση για την προεκλογική ομάδα- Κρίσιμες αποφάσεις για Γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στοιχεία καθεστώτος και είναι όμηρος της ακροδεξιάς Ν. Κακλαμάνης: Δεν παίζουμε με τους θεσμούς για να μην εμφανιστούν ξανά κάποιοι που θα θελήσουν να βάλουν την Ελλάδα «στο γύψο» Ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Ν. Ανδρουλάκης: Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ήταν ταυτόχρονα αγώνας για εθνική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία Φάμελλος: Η κυβέρνηση να υποστηρίξει την αναστολή Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ στο συμβούλιο ΥΠΕΞ Δημιουργείται ευρωπαϊκό παρατηρητήριο καυσίμων – Θα παρακολουθεί σε real time τα επίπεδα προσφοράς και αποθεμάτων Σ.Φάμελλος: Να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά τον αυταρχισμό, σε όποια μορφή κι αν εμφανιστεί ΠΑΣΟΚ: Η συμπεριφορά Γεωργιάδη σύμφυτη με την αλαζονεία και τον καθεστωτισμό της διακυβέρνησης Μητσοτάκη Mαρινάκης για άρσεις ασυλίας: Δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις σε πιθανές διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ
Indicator.gr

Ν.Κακλαμάνης: Υπευθυνότητα στις αποφάσεις μας – Να αποτρέψουμε να εμφανιστούν ξανά κάποιοι θα θελήσουν να βάλουν την Ελλάδα “στο γύψο”

«Επιβάλλεται μνήμη και υπευθυνότητα στις αποφάσεις μας, για να μην βιώσουμε ποτέ άλλοτε 21η Απριλίου» τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή την συμπλήρωση 59 χρόνων από την μαύρη επέτειο της κατάλυσης της Δημοκρατίας στην χώρα μας, το 1967.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αναφέρει ότι «η 21η Απριλίου 1967, αποτελεί ένα ορόσημο, μαύρη κηλίδα στη σύγχρονη Ιστορία της πατρίδας μας» και υπενθυμίζει πως «πριν 59 χρόνια τέτοια μέρα, φανατικοί συνταγματάρχες θέλησαν να φυλακίσουν τη Δημοκρατία, υψώνοντας “σιδηρούν παραπέτασμα” στους αντιπροσωπευτικούς κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Επέβαλλαν σιγή στη διατύπωση ελεύθερης γνώμης, βασανισμούς και φυλακίσεις αντιφρονούντων για μια ολόκληρη επταετία. Η συνέπεια ήταν να οδηγηθούμε τελικά στην εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και την κατοχή έκτοτε του 36% των εδαφών του νησιού».
Ο κ. Κακλαμάνης υπογραμμίζει ότι «σήμερα, 59 χρόνια μετά από εκείνη την αποφράδα μέρα για τη Δημοκρατία, έχουμε χρέος όλοι μας, να τιμούμε τους αγώνες για την αποκατάστασή της. Να θυμόμαστε και να μην σιωπούμε» και «ως υπεύθυνοι πολίτες, είναι απαγορευτικό να παίζουμε με τους θεσμούς για να αποτρέψουμε να εμφανιστούν ξανά στο μέλλον κάποιοι που θα επιχειρήσουν να βάλουν την Ελλάδα και πάλι “στο γύψο” Για να μπορέσουμε να απολαμβάνουμε ελεύθερο αέρα, με ελεύθερη σκέψη, ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ελεύθερη δημιουργία, να ζούμε εντέλει ελεύθερα. Για να συλλογιζόμαστε σωστά και να επιλέγουμε τους εκπροσώπους μας ορθά. Δεν χωρούν αστεία με τους θεσμούς, με τη Δημοκρατία μας».
The post Ν.Κακλαμάνης: Υπευθυνότητα στις αποφάσεις μας – Να αποτρέψουμε να εμφανιστούν ξανά κάποιοι θα θελήσουν να βάλουν την Ελλάδα “στο γύψο” appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...