Τελευταία νέα
Ο Κυρανάκης παρουσίασε το νέο μοντέλο λειτουργίας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ο Ζαχαρίας Κεσσές ζητά από τον Άρειο Πάγο να ανασυρθεί η δικογραφία για τις υποκλοπές μετά την παραδοχή Ντίλιαν Λάρισα: Η στιγμή που ΙΧ διασχίζει την ημιβυθισμένη γέφυρα του Παλαιόπυργου [εικόνες – βίντεο] Νέο «καμπανάκι» για τα έργα στην Αρχαία Αγορά – Ο ναός που «αλλοιώνει την πρόσληψη της Ακρόπολης» ΣΥΡΙΖΑ για Predator: «Νέα τεκμήρια ενοχής της κυβέρνησης» μετά τις αναφορές Ντίλιαν Φωτιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης: Επιχειρούν εναέρια μέσα, ήχησε το 112 για ετοιμότητα στα Βασιλικά Κακλαμάνης: «Βλέπει» πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο – «Μπορεί να είναι η θεραπεία στην πολιτική τοξικότητα» Στήνουν αγροτοδικεία για 200 από το μπλόκο της Σιάτιστας: Κλήσεις να καταθέσουν ως «ύποπτοι» Εκλογές το φθινόπωρο «βλέπει» ο πρόεδρος της Βουλής ΑΔΕΔΥ: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τη συνταγματική αναθεώρηση – Στη Βουλή εκπαιδευτικοί και φοιτητές Επιστολή – παρέμβαση Μιλένας Αποστολάκη προς τον Γ. Στουρνάρα για την εποπτεία της αγοράς ασφαλίσεων υγείας «Πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. – Τα πυρά του Πολάκη στον Φάμελλο και η απάντηση του Γιαννούλη
Iatro.gr

«Μισό βήμα» από Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ: Η αποζημίωση 4 κουτιών ταινιών ετησίως δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών CGM

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ χαιρετίζει -εν μέρει- τη δημοσίευση του νέου ΦΕΚ Β΄2027/07-04-2026 (2η τροποποίηση της υπ’ αρ. 287/18.092025 (Β’ 5395) απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), το οποίο αποτελεί καρπό των έντονων πιέσεων και των τεκμηριωμένων διαμαρτυριών της κοινότητας των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη. Ωστόσο, η ικανοποίηση αυτή επισκιάζεται από την απόφαση για «ελλιπή» παροχή, που απέχει παρασάγγας από τις πραγματικές θεραπευτικές ανάγκες.
​Η πρόβλεψη για αποζημίωση μόλις ενός (1) κουτιού ταινιών ανά τρίμηνο (συνολικά 4 ετησίως) για τους χρήστες συστημάτων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (CGM) κρίνεται ως επιστημονικά και πρακτικά ανεπαρκής.
​Η χρήση CGM δεν καταργεί την ανάγκη των μετρήσεων αίματος. Αντιθέτως, οι ταινίες είναι απαραίτητες για:

​Τη βαθμονόμηση(calibration): Πολλά συστήματα απαιτούν καθημερινή

επιβεβαίωση με λήψη αίματος.

​Την ασφάλειατου πάσχοντα: Σε περιπτώσεις ταχείας μεταβολής της γλυκόζης ή όταν τα συμπτώματα δεν ταυτίζονται με τις ενδείξεις του αισθητήρα, η μέτρηση αίματος είναι ο μόνος ασφαλής οδηγός για τη λήψη απόφασης (π.χ. χορήγηση ινσουλίνης).
​Τεχνικέςαστοχίες: Τα κενά διαστήματα κατά την αλλαγή ή την αστοχία ενός αισθητήρα καθιστούν τις ταινίες το μοναδικό «δίχτυ ασφαλείας».

​Η θέση της Ομοσπονδίας παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη: Απαιτείται η χορήγηση τουλάχιστον 12 κουτιών ετησίως (ένα ανά μήνα).
​Καθυστέρηση στην εφαρμογή 
​Παρά το γεγονός ότι το ΦΕΚ έχει δημοσιευτεί από τις 7 Απριλίου, η τροποποίηση δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Η καθυστέρηση μεταξύ της δημοσίευσης του ΦΕΚ και της υλοποίησης, συνεχίζει να στερεί από τους πάσχοντες αναγκαία αναλώσιμα τα οποία στερούνται ήδη έξι (6) μήνες, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί.
​Καλούμε, λοιπόν, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ:

​Να προχωρήσουν στην άμεση ενεργοποίηση της συνταγογράφησης στο σύστημα στο e-Dapy.
Να επανεξετάσουν το όριο των 4 κουτιών και να το ευθυγραμμίσουν με την πρότασή μας για 12 κουτάκια ετησίως, διασφαλίζοντας την ορθή και ασφαλή διαχείριση της Υγείας των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία δε δύναται να αποτιμάται δημοσιονομικά.

 
 

 
 
The post «Μισό βήμα» από Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ: Η αποζημίωση 4 κουτιών ταινιών ετησίως δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών CGM appeared first on www.iatro.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...