Τελευταία νέα
Οι δυο μαύρες τρύπες της μείωσης του ελληνικού χρέους και οι κούφιοι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη- Πιερρακάκη Μαντόνα: Το φωτογραφικό άλμπουμ από τα γενέθλιά της στην Ελλάδα – «Φάε, προσευχήσου, αγάπα, χόρεψε» [εικόνες] Στη Χαλκιδική ο Κώστας Κατσαφάδος για μέτρα για τους πυρόπληκτους «Από τα βάθη της καρδιάς μου στην κορυφή του κόσμου»: Έκθεση φωτογραφίας από την FemArtAct Εργολάβοι, η «λύση» για κάθε πρόβλημα: Ολοένα και περισσότερες λειτουργίες του ΕΣΥ σε ιδιώτες Γάζα: Νέο φονικό ισραηλινό πλήγμα στο λιμάνι – Τουλάχιστον έξι νεκροί Τραγωδία στη Σίφνο: Τα απανθρακωμένα συντρίμμια του ελικοπτέρου – Νέα πλάνα Η νέα ελληνική κανονικότητα: Νέοι με πτυχία εξακολουθούν να κοιμούνται στο παιδικό τους δωμάτιο Ξεκίνησε η ιστορική δίκη της Meta – «Θα δείξουμε πώς Facebook και Instagram παγιδεύουν τα παιδιά» Ασφυκτικά γεμάτες οι φυλακές στη Σουηδία: Άρχισε «εξαγωγή» κρατουμένων στην Εσθονία Ο Σι Τζινπίνγκ στα… χωράφια του Τραμπ: Στηρίζει το δικαίωμα των κρατών της Λατινικής Αμερικής για ανεξαρτησία Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Paron.gr

Γ. Μανιάτης: «Έχει έρθει η ώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας»

Συζήτηση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο, ενόψει και της  επετείου από την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Το αίτημα που υποστηρίχθηκε από την πρώτη στιγμή και από την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών των Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών.
Ο Γ. Μανιάτης που ως Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών υποστήριξε τη διεξαγωγή της συζήτησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την 110η επέτειο από τη Γενοκτονία των Αρμενίων είχα υπογραμμίσει στην Ολομέλεια, την ανάγκη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει τα απαραίτητα μέτρα και να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία όλων των ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Η συζήτηση την επόμενη εβδομάδα είναι το πρώτο απαραίτητο βήμα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που το 1994 και το 1998 αντίστοιχα, αναγνώρισε επισήμως τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Πιστοί στην ιστορία μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να υπάρξει και η αναγνώριση και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η διατήρηση και προστασία της ιστορικής μνήμης είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε ως ανθρωπότητα ότι τα εγκλήματα του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν ξανά».
The post Γ. Μανιάτης: «Έχει έρθει η ώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας» appeared first on ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...