Τελευταία νέα
Νέα Αριστερά: Ζητά παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση δημόσιου νηπιαγωγείου στη Θεσσαλονίκη Φωτιά στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 για ετοιμότητα των κατοίκων Τσουκαλάς για καταδίκη Μελά – Ρέππα: «Θα τους διαγράψει η Νέα Δημοκρατία;» ΠΑΣΟΚ: Να απομακρύνει ο πρωθυπουργός τον Θάνο Ντόκο Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 54χρονη για θανάσιμη παράσυρση γάτας «Χτύπημα» Κασσελάκη: Ζητά τρία έγγραφα για την απόσπαση της συζύγου Φαραντούρη εντός της ημέρας Πυρκαγιά στη βόρεια Κέρκυρα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι Η Νέα Αριστερά ζητά παραίτηση Φαραντούρη: «Προκλητική η μετάθεση της συζύγου στην ΜΕΑ» ΕΛ.Α.Σ.: Ψηφιακό κάλεσμα συμμετοχής μέσω myelas.gr – «ανοίγει» την εγγραφή μελών η νέα πλατφόρμα Μαρκογιαννάκη: «Κύριε Γεωργιάδη, θα συνεχίσετε να καλύπτετε τον συκοφάντη σύμβουλό σας;» [βίντεο] Σοφιανός για φάρσα σε Ντόκο: Ταύτιση της κυβέρνησης με τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της Ουκρανίας «Ντόμινο» καθυστερήσεων στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω φωτιάς δίπλα στις γραμμές
Thefaq.gr

Ξεκινά τριήμερο «φωτιά» στη Βουλή για τα σκάνδαλα των υποκλοπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ

Έντονο και ιδιαίτερα συγκρουσιακό αναμένεται το τριήμερο στη Βουλή, με τη Διάσκεψη των Προέδρων να συνεδριάζει από σήμερα για να καθορίσει, πιθανότατα έως την Παρασκευή, τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τις υποκλοπές.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στην άποψη ότι η προηγούμενη Εξεταστική συστάθηκε με 120 ψήφους και δεν τέθηκε θέμα απόλυτης πλειοψηφίας (151), καθώς δεν χαρακτηρίστηκε υπόθεση που αφορά ζητήματα εθνικής ασφάλειας.
Σήμερα συνεδριάζει και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, με αντικείμενο την ακρόαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνου Τζαβέλλα και του Διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.
Ωστόσο, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επικαλούμενος λόγους συνταγματικής τάξης και διάκρισης των εξουσιών, δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα αποστείλει επιστολή απαντώντας ότι από το Σύνταγμα και τη νομολογία του Αρείου Πάγου «δεν νοείται να πάει στη Βουλή για παροχή απαντήσεων για δικαιοδοτική κρίση ο εισαγγελέας ΑΠ».
Αύριο, Πέμπτη θα διεξαχθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή. Έχουν κατατεθεί, υπενθυμίζουμε, δύο προτάσεις, η πρώτη από το ΠΑΣΟΚ και η δεύτερη από κοινού από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά.
Πηγή: dnews.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...