Για την έντονη και μέχρι τώρα άγνωστη προέλευσης οσμή που έγινε αισθητή σε μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου της Αττικής την Τρίτη, τοποθετήθηκε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός αναφορά με το ενδεχόμενο η οσμή να σχετίζεται με επερχόμενο σεισμό.
Σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε τα εξής:
«Η οσμή στην Αττική δε νομίζω ότι έχει σχέση με επερχόμενο σεισμό. Τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν αλλού, αλλά δεν είμαι ειδικός. Πριν από ισχυρούς σεισμούς έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις η έξοδος ευγενών αερίων, όπως το ραδόνιο. Αλλά αυτά είναι άοσμα και εντοπίζονται από κατάλληλους μετρητές. Εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση».
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το σενάριο διαροής φυσικού αερίου, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου.
Ενώ, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, έπειτα από επικοινωνία με τον ΔΕΣΦΑ, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποια διαρροή ή άλλη δυσλειτουργία στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας ή σε άλλο τμήμα του δικτύου.
Διαβάστε περισσότερα
