Τελευταία νέα
Μεγάλη προσφορά με την «Εφ.Συν. – Σαββατοκύριακο»: Ένα από τα καλύτερα γαλλικά best seller της νουάρ λογοτεχνίας ΕΛΑΣ: Τι ζήτησε ν΄ αλλάξει στο νομοσχέδιο για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές – Ποιες είναι οι 3 παρεμβάσεις που προτείνει Σχέδιο νόμου για τις φυσικές καταστροφές: Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά σαφείς κανόνες, χρηματοδότηση και ταχύτερες διαδικασίες Εντοπίστηκε «καβάτζα» στην Κυψέλη: Έκρυβαν κλοπιμαία, χρυσαφικά και πίνακες ζωγραφικής – Δύο συλλήψεις ΕΛΑΣ: Η κυβέρνηση να εναντιωθεί στον εποικισμό της Δυτικής Όχθης – Να μην εκθέτει άλλο τον λαό και τις αξίες του ΕΛ.Α.Σ: “Να μπει τέλος στην εθνοκάθαρση της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ – Να σταματήσει η κυβέρνηση να ντροπιάζει τον ελληνικό λαό” Π. Μαρινάκης: Μόνιμου χαρακτήρα τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ – Θα αφορούν όλους τους πολίτες ΕΛΑΣ: Στη δημοσιότητα το 2ο ντοκιμαντέρ για τη «γέννηση» του κόμματος Τσίπρα Επίθεση και απειλές Νετανιάχου σε Ερντογάν μετά το ένταλμα σύλληψης: «Είναι αντισημίτης δικτάτορας» Βρετανία: «Καθαρός» από καρκίνο ο πύθωνας με το όνομα «Τζόντι Φόστερ» μετά από πρωτοποριακή θεραπεία Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 31χρονος που μαχαίρωσε 25χρονη μέσα σε διαμέρισμα Στον αέρα το 3ο και τελευταίο ντοκιμαντέρ της ΕΛ.Α.Σ.- “Η ώρα της ευθύνης”
Efsyn.gr

Παναθηναϊκός: Ο Νέστρουπ και τα «πρέπει»

Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό για το θέμα του προπονητή ήταν άμεσες και επιβεβαίωσαν πως το έδαφος είχε προετοιμαστεί εδώ και εβδομάδες. Μόλις μία ημέρα μετά το οριστικό τέλος της συνεργασίας με τον Ράφα Μπενίτεθ (Παρασκευή βράδυ), οι «πράσινοι» έφτασαν σε προφορική συμφωνία με τον Γιάκομπ Νέστρουπ, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον το χτίσιμο της επόμενης ημέρας για το «τριφύλλι».
Η επισημοποίηση της συνεργασίας αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες, με την ανταλλαγή των συμβολαίων, όμως στην πράξη ο 38χρονος Δανός έχει ήδη μπει στο κέντρο των αποφάσεων. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός «τρέχει», η οψιόν του Ζαρουρί ενεργοποιήθηκε και στον Παναθηναϊκό κινούνται παράλληλα σε αρκετές υποθέσεις ενίσχυσης.
Ο Νέστρουπ αποτελεί μια επιλογή που αντιμετωπίζεται θετικά από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου του συλλόγου. Κυρίως γιατί συμβολίζει μια διαφορετική λογική. Η Κοπεγχάγη επί των ημερών του κατέκτησε δύο νταμπλ, έπαιξε σύγχρονο ποδόσφαιρο, προχώρησε στο Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα ανέδειξε ποδοσφαιριστές με τεράστια μεταπωλητική αξία. Δεν είναι τυχαίο πως το όνομά του είχε απασχολήσει ομάδες της Μπουντεσλίγκα, ενώ η Λιψία τον είχε αξιολογήσει πολύ σοβαρά ως πιθανό project για το μέλλον.
Αυτό, ωστόσο, δεν αρκεί από μόνο του. Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από συνεχείς αλλαγές προπονητών και πανάκριβες αποζημιώσεις, χωρίς να καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή. Γι’ αυτό και η επιτυχία του Νέστρουπ δεν θα εξαρτηθεί μόνο από τις δικές του ιδέες, αλλά κυρίως από τη στήριξη που θα λάβει.
Οι «πράσινοι» χρειάζονται άμεσα προσωπικότητες πρώτης γραμμής: έναν βασικό τερματοφύλακα, δύο κεντρικούς αμυντικούς και δύο χαφ που να μπορούν να αλλάξουν επίπεδο την ομάδα και να στηρίξουν τον νεανικό κορμό που ήδη δημιουργείται. Το πλάνο με τους Τετέι, Κοντούρη, Παντελίδη, Κάτρη και Γιάγκουσιτς έχει προοπτική, όμως χωρίς έμπειρους πρωταγωνιστές δεν μπορεί να (υπο)στηρίξει πρωταθλητισμό.
Εξίσου σημαντικό είναι να υπάρξει υπομονή. Αν ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει αγωνιστική πρόοδο, ακόμη κι αν τα αποτελέσματα στην αρχή δεν είναι ιδανικά, η διοίκηση οφείλει να προστατεύσει τον προπονητή της και να μην επαναλάβει τον φαύλο κύκλο των προηγούμενων ετών.
Γιατί ο στόχος του συλλόγου δεν είναι απλώς να αναδείξει ταλέντα ή να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο. Ο στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος: η επιστροφή στην κορυφή και η κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από 16 χρόνια.
Το επίσημο τέλος της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Ράφα Μπενίτεθ ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με το «τριφύλλι» να ευχαριστεί τον Ισπανό προπονητή για το ήθος και τον επαγγελματισμό του, ενώ η αποζημίωση προσεγγίζει τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...