Τελευταία νέα
Η διπλωματική αποτυχία του Θ. Ντόκου για την προσέγγιση Ελλάδας – Ανατ. Λιβύης και πώς η Τουρκία «κέρδισε» Συναγερμός στη Ρόδο για φωτιά στον Ατάβυρο: Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων «Πορτοκαλί» συναγερμός για πυρκαγιές την Κυριακή: Οι 6 Περιφέρειες που κινδυνεύουν [χάρτης] Απαράδεκτες συνθήκες σε μεγάλο λιμάνι της χώρας: “Κίνδυνος για εγκληματικά δυστυχήματα” Ιράν: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Χιλιάδες πιστοί για το τελευταίο αντίο Νέα Αριστερά: Ζητά παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση δημόσιου νηπιαγωγείου στη Θεσσαλονίκη Φωτιά στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 για ετοιμότητα των κατοίκων Τσουκαλάς για καταδίκη Μελά – Ρέππα: «Θα τους διαγράψει η Νέα Δημοκρατία;» ΠΑΣΟΚ: Να απομακρύνει ο πρωθυπουργός τον Θάνο Ντόκο Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 54χρονη για θανάσιμη παράσυρση γάτας «Χτύπημα» Κασσελάκη: Ζητά τρία έγγραφα για την απόσπαση της συζύγου Φαραντούρη εντός της ημέρας Πυρκαγιά στη βόρεια Κέρκυρα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι
Newsit.gr

Μαρκόπουλος κατά ΠΑΣΟΚ για Στουρνάρα: «Επιβεβαιώνεται η αριστερή επιλογή Ανδρουλάκη»

Τη στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σχολίασε αιχμηρά ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να κάνει λόγο για «αριστερή πλέον επιλογή» της ηγεσίας υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε στο παρελθόν στηρίξει τον Γιάννη Στουρνάρα για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ τώρα επέλεξε το «παρών», στάση που, όπως υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνει τη μετατόπιση της Χαριλάου Τρικούπη επί Νίκου Ανδρουλάκη.
«Υπερψηφίστηκε η παραμονή Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ενδιαφέρουσα η στροφή του ΠΑΣΟΚ από τις παλιότερες θέσεις στήριξής του», έγραψε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος σε ανάρτησή του στο Χ.
«Μια στάση που επιβεβαιώνει την αριστερή πλέον επιλογή της ηγεσίας Ανδρουλάκη», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πολιτική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπερψηφίστηκε η παραμονή Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ενδιαφέρουσα η στροφή του ΠΑΣΟΚ από τις παλιότερες θέσεις στήριξης του. Μια στάση που επιβεβαιώνει την αριστερή πλέον επιλογή της ηγεσίας Ανδρουλάκη. pic.twitter.com/FGEt3hrQJG
— Markopoulos Dimitris (@MARKOPOULODIMI2) May 25, 2026
 
Υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», ενώ κατά τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας.
To άρθρο Μαρκόπουλος κατά ΠΑΣΟΚ για Στουρνάρα: «Επιβεβαιώνεται η αριστερή επιλογή Ανδρουλάκη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα