Τελευταία νέα
Ο δραματικός διάλογος μετά την επίθεση κατά του 18χρονου στον Άγιο Δημήτριο: «Μαμά τρέξε, με μαχαίρωσαν» – «Είναι φάρσα;» [βίντεο] Στενά του Ορμούζ: Τα πλοία φοβούνται περισσότερο τις ΗΠΑ ή το Ιράν; – Τι δείχνουν τα στοιχεία Συναγερμός και στο Περού: Σεισμός 7,2 βαθμών στο νότιο τμήμα της χώρας [βίντεο] Τρόμος στη Λευκάδα: Τουριστικό πούλμαν προσπερνά και μπαίνει για ώρα στο αντίθετο ρεύμα [βίντεο] Μάχη στους αιθέρες για Ντουπλάντις και Καραλή: Ο Μανόλο κοίταξε στα μάτια τον Μόντο και άγγιξε το πανελλήνιο ρεκόρ [βίντεο] Κρήτη: Νεκρός 21χρονος σε σφοδρή σύγκρουση της μηχανής του με ταξί – Το συγκινητικό «αντίο» της ομάδας χορού που ανήκε Νέα κραυγή αγωνίας από το Θριάσιο: Οι πυρκαγιές αποκάλυψαν την εγκληματική υποστελέχωση του Κέντρου Εγκαυμάτων Το «αντίο» του Αντώνη Σαμαρά στον Κωνσταντίνο Τσουκαλά Σερβία: Η ξηρασία αποκάλυψε τον «Τιτανικό του ποταμού Σάβα» – Στο φως ναυάγιο από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο [εικόνες – βίντεο] Ισπανία: Η στιγμή που βάρκα με μετανάστες φτάνει σε μια παραλία γεμάτη λουόμενους [βίντεο] Βίντεο Πιερρακάκη: Γιατί αποφασίσαμε την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 12,8 δισ. ευρώ Γριλανδία: Οι πάγοι λιώνουν, οι γιγάντιες φάλαινες έρχονται – Μια τεράστια αλλαγή στο οικοσύστημα
Efsyn.gr

Press Point: Αυτή ακριβώς είναι η Ελλάδα 2.0 του Κυριάκου Μητσοτάκη

Διάβασα ένα άρθρο χθες του Θανάση Μαυρίδη στο Liberal με τίτλο «Δεν είναι αυτή η Ελλάδα!». Αφορμή για το άρθρο και τη διαπίστωση στάθηκαν, όπως γράφει, «οι εικόνες από το ΟΑΚΑ, την ώρα ενός μεγάλου, πανευρωπαϊκού αθλητικού γεγονότος, όπου ένας μεγάλος επιχειρηματίας με διεθνή παρουσία, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, “έπαιζε μπουνιές” με τον τέως στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, τον ανιψιό του, Γρηγόρη Δημητριάδη». Εικόνες που του δημιούργησαν θλίψη, όπως σημειώνει. Το άρθρο προσπαθεί να μας πείσει ότι «δεν είναι αυτή η Ελλάδα, δεν μπορεί να είναι αυτή».
Και όμως, αυτή ακριβώς είναι η Ελλάδα σήμερα και, βασικά, η Ελλάδα 2.0 του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και όχι μόνο για το επεισόδιο μεταξύ των δύο, αυτό καθ’ εαυτό, αλλά και για όσα ακολούθησαν μετά. Με τη Δικαιοσύνη που έπρεπε να περάσουν ώρες πολλές για να κινηθεί, παρά το γεγονός ότι όλα έγιναν σε δημόσια θέα και παρά την παρουσία, όπως γράφτηκε, τριών εισαγγελέων μέσα στο γήπεδο. Με τα ΜΜΕ να εξαφανίζουν το θέμα ή να επιλέγουν στρατόπεδο που θα υποστηρίξουν, υπέρ Μαρινάκη ή υπέρ Δημητριάδη. Με υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αγνοούνται, να απέχουν φοβισμένοι μην τυχόν και δυσαρεστήσουν κάποια πλευρά.
Σκεφτείτε τι θα ζούσαμε τώρα αν στη θέση του Γρηγόρη Δημητριάδη βρισκόταν ένας πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ, τι ορυμαγδός θα είχε γίνει. Θα τον είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια και θα τον χτυπούσαν αλύπητα. Ενώ τώρα, τσιμουδιά.
Επιστρέφω στο καταπληκτικό άρθρο του Θανάση Μαυρίδη. Γράφει προς το τέλος: «Εχουμε την καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Θα είναι κρίμα να τραυματιστεί κι άλλο από το κουτσομπολιό και από ανάρμοστες συμπεριφορές».
Τι διαβάζουμε ρε φίλε; Το χειρότερο πράγμα που έχει περάσει από κάποιους θεωρείται «η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών»! Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...