Τελευταία νέα
Στα γραφικά ψαροχώρια του Σαρωνικού για τις αποδράσεις μετά τον Δεκαπενταύγουστο [εικόνες] ΕΛΑΣ για Γιάννη Τζούστα: «Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στους ανθρώπους που τον γνώρισαν» Σαλαμίνα: Αμέλεια δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για την φωτιά στα Περιστέρια – Ενδείξεις εμπρησμού στα Σελίνια Μητσοτάκης: “Εθνική επιτυχία η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους” Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Που κρύβεται ο μεγάλος και τρανός Πιερρακάκης – Ερχονται νέες “βόμβες” Πυρετός προετοιμασίας στην ΕΛΑΣ ενόψει της ΔΕΘ – Πότε συνεδριάζουν τα όργανα Μητσοτάκης: «Εθνική επιτυχία» η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους Χαλκιδική: Ξηλώθηκαν 100 «ρεζερβέ» ομπρέλες και ξαπλώστρες από παραλία [εικόνες] “Πυρά” ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για ιδιωτικά πανεπιστήμια – “Πρωτοφανές πολιτικό φιάσκο” Φωτιά σε αποστακτήριο στο Ρέθυμνο Γιάννης Κωνσταντέλιας: Αυτός είναι ο αριθμός που θα φορά στη Ντόρτμουντ Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη γραμμή Νέα Πέραμος – Άνω Λιόσια μετά από 4 ώρες
Efsyn.gr

Δίκη Τεμπών: Συγγενείς θυμάτων υπέβαλαν αίτημα για αύξηση των συνεδριάσεων – Φόβοι για παραγραφές πλημμελημάτων

Την ανάγκη να επιταχυνθεί η εκδίκαση των Τεμπών υπογράμμισε ο συγγενής θύματος, Χρήστος Βλάχος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, όπου συνεχίζεται η δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία.
Από την άλλη, μέσα στην αίθουσα σήμερα συνεχίζονται οι τοποθετήσεις επί της εισαγγελικής πρότασης από τους δικηγόρους που παρίστανται προς υπεράσπιση της κατηγορίας. Σημειώνεται πως τέσσερις από τους κατηγορούμενους είναι παρόντες στην σημερινή δικάσιμο.
«Να γίνει γρήγορα η δίκη» – Ανησυχία για παραγραφή πλημμελημάτων το 2031
Όπως μεταδίδει το onlarissa.gr, ο κ. Βλάχος αποκάλυψε ότι οι οικογένειες των θυμάτων υπέβαλαν αίτημα για αύξηση των συνεδριάσεων του δικαστηρίου, εκφράζοντας την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο παραγραφής πλημμεληματικών αδικημάτων το 2031.
«Ζητήσαμε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να προχωρήσει σωστά και γρήγορα η δίκη και να κερδίσουμε χρόνο, μήπως καταφέρουμε να αποτρέψουμε αυτό το πράγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για την πορεία της διαδικασίας, εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος σε σχέση με το ξεκίνημα της δίκης, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί αρχικά έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεπεραστεί.
«Θεωρώ ότι τώρα προχωράει γρήγορα, καλά πάει και πιστεύω ότι όσο περνά ο χρόνος θα πηγαίνει ακόμη καλύτερα. Είχαμε προβλήματα στην αρχή με το κτίριο και διάφορα άλλα ζητήματα, αλλά πλέον έχουν ομαλοποιηθεί», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην απουσία των κατηγορουμένων από την αίθουσα, ο κ. Βλάχος τόνισε ότι πρόκειται για δικαίωμα που προβλέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο.
«Καλό θα ήταν να τους βλέπαμε, αλλά από τη στιγμή που έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους, πώς να το απεμπολήσουν; Αυτό το νομικό σύστημα έχουμε», σχολίασε.
Ιδιαίτερα φορτισμένος εμφανίστηκε όταν ρωτήθηκε για την προσωπική δοκιμασία που βιώνουν οι συγγενείς των θυμάτων σχεδόν τριάμισι χρόνια μετά το δυστύχημα.
«Είναι κουραστικό. Τριάμισι χρόνια τώρα ζούμε αυτή την κατάσταση καθημερινά. Εγώ προσωπικά είμαι διατεθειμένος να είμαι εδώ ακόμη και αν υπήρχαν συνεδριάσεις κάθε μέρα. Με ενδιαφέρει πρωτίστως η δίκη και τίποτα άλλο», ανέφερε.
Σε ό,τι αφορά την πρόταση της εισαγγελέως που κατατέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, απέφυγε να τοποθετηθεί επί της νομικής ουσίας της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι δεν είναι νομικός, ωστόσο παρατήρησε πως όσα άκουσε του φάνηκαν λογικά, επιλέγοντας να αφήσει την τελική κρίση στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...