Τελευταία νέα
Νέα Αριστερά: Ζητά παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση δημόσιου νηπιαγωγείου στη Θεσσαλονίκη Φωτιά στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 για ετοιμότητα των κατοίκων Τσουκαλάς για καταδίκη Μελά – Ρέππα: «Θα τους διαγράψει η Νέα Δημοκρατία;» ΠΑΣΟΚ: Να απομακρύνει ο πρωθυπουργός τον Θάνο Ντόκο Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 54χρονη για θανάσιμη παράσυρση γάτας «Χτύπημα» Κασσελάκη: Ζητά τρία έγγραφα για την απόσπαση της συζύγου Φαραντούρη εντός της ημέρας Πυρκαγιά στη βόρεια Κέρκυρα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι Η Νέα Αριστερά ζητά παραίτηση Φαραντούρη: «Προκλητική η μετάθεση της συζύγου στην ΜΕΑ» ΕΛ.Α.Σ.: Ψηφιακό κάλεσμα συμμετοχής μέσω myelas.gr – «ανοίγει» την εγγραφή μελών η νέα πλατφόρμα Μαρκογιαννάκη: «Κύριε Γεωργιάδη, θα συνεχίσετε να καλύπτετε τον συκοφάντη σύμβουλό σας;» [βίντεο] Σοφιανός για φάρσα σε Ντόκο: Ταύτιση της κυβέρνησης με τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της Ουκρανίας «Ντόμινο» καθυστερήσεων στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω φωτιάς δίπλα στις γραμμές
Efsyn.gr

Πυρά Γεράσιμου Παπαδόπουλου κατά Ευθύμη Λέκκα για οσμή αερίου: «Η κυβερνητική ΕΡΤ δεν βρήκε κάποιον ειδικό;»

Αντίδραση στις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, εξέφρασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σχετικά με την προέλευση της έντονης οσμής αερίου που είχε γίνει αισθητή σε περιοχές της Αττικής πριν από περίπου 20 ημέρες, ασκώντας δριμεία κριτική μέσω ανάρτησής του.
Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Ευθύμης Λέκκας ανέφερε ότι το επικρατέστερο σενάριο για την προέλευση της οσμής είναι κάποια ανθρωπογενής παρέμβαση.
«Από ό,τι φαίνεται, καταλήγουμε σε κάποια ανθρωπογενή παρέμβαση, πιθανότατα σε διαρροή αερίων από διερχόμενο πλοίο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε, από τα πέντε βασικά σενάρια που εξετάστηκαν αρχικά, τα περισσότερα αποκλείστηκαν σταδιακά από τις έρευνες των αρμόδιων επιστημονικών φορέων. Μεταξύ αυτών ήταν η πιθανότητα εκπομπής αερίων από τον θαλάσσιο πυθμένα λόγω φυσικών διεργασιών ή σήψης οργανισμών, καθώς και το ενδεχόμενο διαρροής από το δίκτυο φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το σενάριο της διαρροής από χερσαίες εγκαταστάσεις δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς το φαινόμενο εντοπιζόταν κυρίως στο παράκτιο μέτωπο.

Η αιχμηρή ανάρτηση Παπαδόπουλου για Λέκκα
Οι δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΠ προκάλεσαν την αντίδραση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου, ο οποίος σε ανάρτησή του αμφισβήτησε τόσο την αρμοδιότητα όσο και την επιστημονική βάση των τοποθετήσεων.
«Εκπληκτικό! Ο υπεύθυνος της αντισεισμικής προστασίας της χώρας έκανε εκτενείς δηλώσεις στην κυβερνητική ΕΡΤ για τα αίτια της οσμής στην Αττική, θρυμματίζοντας κάθε έννοια επιστημοσύνης, ειδίκευσης και υπευθυνότητας. Και η κυβερνητική ΕΡΤ δε βρήκε κάποιον ειδικό;»

Η δημόσια αντιπαράθεση έρχεται ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για τα ακριβή αίτια του φαινομένου που είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...