Τελευταία νέα
Ισραήλ: Βουλευτικές εκλογές στις 27 Οκτωβρίου – «Δημοψήφισμα» για την ηγεσία Νετανιάχου Τεχνητή Νοημοσύνη – Η περίπτωση Ferrera: Τι αδυνατεί να δει η πολιτική επιστήμη; Άργος: Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο για τους δύο αστυνομικούς που σκότωσαν τον 20χρονο Μητσοτάκης: Συλλυπητήρια στον λαό του Κατάρ για τον θάνατο του πρώην εμίρη Γεραπετρίτης: Το casus belli παραμένει μεγάλο εμπόδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις Φωτιά στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης – Καίγονται ξερόχορτα και σκουπίδια Η άνοδος της ακροδεξιάς, απειλή για τη Δημοκρατία Στον “αέρα” η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: “Κίνδυνοι για την ασφάλεια των πτήσεων” Mini John Cooper Works: Δύναμη που φαίνεται Κρήτη: 27χρονος άλλαξε μέχρι και… χώρα για να κακοποιήσει την πρώην σύντροφό του Eurovision 2027: Το Ισραήλ θα συμμετέχει ξανά παρά το κύμα αντιδράσεων ΚΚΕ: «Να μην υπάρξουν άλλοι Ασπρόπυργοι» μετά τον θάνατο του εγκαυματία από τη βιομηχανική πυρκαγιά
Efsyn.gr

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Ιουνίου

Σήμερα Τρίτη, 16 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίων Μνημονίου και Τύχωνος επισκόπων Αμαθούντος των θαυματουργών.
Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων.
Οι άγιοι επίσκοποι Αμαθούντος Μνημόνιος και Τύχων
Ο Άγιος Τύχων, έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Αρκαδίου και Ονηρίου. Καταγόταν από ευσεβή οικογένεια, οι δε ενάρετοι γονείς του τον ανέθρεψαν «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου», γι’ αυτό πολύ γρήγορα ο Τύχων διακρίθηκε για το ήθος του χαρακτήρα του, τη σύνεση, τη διάκριση και τη μελέτη των θείων Γραφών.
Σε νεαρή ηλικία και εκτιμώντας τις σπάνιες αρετές του, ο επίσκοπος Μνημόνιος τον χειροτόνησε διάκονο. Γρήγορα όμως η αρετή του και η σπουδαία κατηχητική του δράση τον ανέδειξαν διάδοχο του Μνημονίου.
Ως Επίσκοπος διακρίθηκε για τα διοικητικά του χαρίσματα, τη φιλανθρωπική του δραστηριότητα και τη διάδοση του λόγου του Θεού, η οποία έφερε πλούσιους καρπούς, μεταστρέφοντας πολλούς ειδωλολάτρες.
Ο Άγιος Τύχων κατέστρεψε πολλούς ειδωλολατρικούς ναούς και στη θέση τους ύψωσε χριστιανικούς. Τιμήθηκε μάλιστα από τον Πανάγαθο Θεό και με το χάρισμα της θαυματουργίας, επιτελώντας πολλά θαύματα και πολλές ιάσεις και ευεργεσίες. Με την θερμή προσευχή του αναζωογόνησε ακόμη και την ξερή και χέρσα γη της περιοχής για να βοηθήσει τους πτωχούς και αδύναμους αγρότες, οι οποίοι είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο. Έζησε με προσευχή, άσκηση, νηστείες και προπάντων ταπείνωση και αγωνίστηκε μέχρι και την τελευταία του πνοή για την Ορθοδοξία και την αλήθεια.
Εκοιμήθη ειρηνικά και κηδεύτηκε μέσα σε γενική συγκίνηση.
Ανατολή ήλιου: 06:02 – Δύση ήλιου: 20:49
Σελήνη 1.5 ημερών.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...