Τελευταία νέα
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, αναφορές για εκρήξεις [εικόνες] Βανς για 250η επέτειο των ΗΠΑ: «Κάποιες φωνές μιλούν εμμονικά για τις ατέλειές του έθνους μας» Γρεβενά: Σύλληψη 88χρονου για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια κατά τη διάρκεια εργασιών με τροχό ΕΛΑΣ για ΚΥΑ Μετανάστευσης: ”Η Πολιτεία ζητάει από τους δικηγόρους να γίνουν κυνηγοί κεφαλών” Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 2.954 οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς – Καταστράφηκαν 856 κτίρια Πτώση μεσοτοιχίας στο Μαρούσι: «Τραντάχτηκε όλο το σπίτι, έπεσε μεγάλο κομμάτι τοίχου πάνω στον γείτονα» [βίντεο] Ζαχαριάδης κατά Μωραΐτη: Κάνει το αυτόκλητο πορτιέρη στο νέο εγχείρημα Θεσσαλονίκη: Φωτιά κοντά σε σπίτια στο Ωραιόκαστρο – Μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων Ζαχαριάδης κατά Μωραΐτη: «Κάνει τον αυτόκλητο πορτιέρη στο κόμμα Τσίπρα» Μήνυση Φρονιμάκη κατά Καρυστιανού: «Συκοφαντικά όσα είπε ότι την εκβίασα για το ακίνητο» Τραμπ στο Axios για κηδεία Χαμενεΐ: «Είναι όλοι εκεί, με ένα πλήγμα θα τους εξοντώναμε»
Efsyn.gr

Επιφυλακτικοί οι εφοπλιστές με την συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Δεν θα δώσουν το πράσινο φως για τη διέλευση των πλοίων τους σύντομα

Πλοιοκτήτριες εταιρείες δεν θα επαναλάβουν την διέλευση των Στενών του Ορμούζ για εβδομάδες, μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι η ειρηνευτική συμφωνία υλοποιείται, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ιαπωνικής Mitsui O.S.K. Lines στους Financial Times σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, παρά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο δίαυλος θα ανοίξει την Παρασκευή αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας.
«Με δεδομένη την εμπειρία των τελευταίων μηνών, πιστεύω ότι είναι εύλογο να συμπεράνουμε ότι θα χρειασθεί κάνα δυο εβδομάδες, αν όχι μήνα», δήλωσε ο Γιοτάρο Ταμούρα πριν ο Τραμπ ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Μέση Ανατολή.
Η συμφωνία ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη δεν μετέβαλε την εκτίμηση του Γιοτάρο Ταμούρα, σημειώνουν οι Financial Times.
«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν κινήσεις προς μία κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, οι (ναυτιλιακές) δραστηριότητες δεν θα επαναληφθούν μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν ικανές συνθήκες ασφαλείας», ανακοίνωσε η Mitsui O.S.K. Lines με email στο Reuters.
«Η επανάληψη της διέλευσης θα απαιτήσει στενό συντονισμό με τις κυβερνήσεις των ενεχομένων χωρών, των ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων ενδιαφερομένων φορέων», γράφει στην δήλωσή της η Mitsui.
Η Mitsui O.S.K. είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες πλοιοκτήτριες εταιρείες της Ιαπωνίας, με στόλο περισσότερων των 900 πλοίων, ανάμεσά τους τάνκερ, πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και οχηματαγωγά.
Ο Τραμπ έγραψε χθες στο Truth Social ότι πλοία μεταφοράς πετρελαίου αρχίζουν να κινούνται προς την έξοδο των Στενών του Ορμούζ κατά μήκος του νότιου διαδρόμου «που είναι απολύτως ασφαλής, προστατευμένος και καθαρός».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...