Τελευταία νέα
Γερμανία: Γυναίκα εξαπατούσε κόσμο λέγοντας πως το παιδί της έχει καρκίνο – Είχε μαζέψει 350.000 ευρώ Η Ουκρανία υποφέρει από τις ρωσικές επιθέσεις με jet drones: Πάνω από 800 χτυπήματα μόλις σε 4 ημέρες «Υπεράνθρωπο» εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει καρδιακές παθήσεις σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα Τα αδιανόητα που γίνονται πραγματικότητα Πολωνία: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής drones – Eρευνάται το ενδεχόμενο δολιοφθοράς ΕΛ.Α.Σ για την τηλεματική του ΟΑΣΑ: Η τεχνική αστοχία φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα επιχειρησιακής συνέχειας και διοικητικής ευθύνης Αγωγή – μαμούθ κατά της Anthropic για εκπαίδευση του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης της με δεκάδες χιλιάδες τραγούδια Μεγάλη ταραχή στη ΝΔ μετά τις δηλώσεις Τσιούτσια και μπαράζ επιθέσεων Μονή Πεντέλης και Δήμος κάνουν έξωση στην ομάδα Anubis – Οι σκύλοι της είχαν εντοπίσει οστά στα Τέμπη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άγνωστος άνδρας στο κάμπινγκ στην Ασπροβάλτα Συντονισμένα «γαλάζια» πυρά κατά Σαμαρά μετά τις δηλώσεις Τσιούτσια για τη ΝΔ που άναψε φωτιές Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός στη Λειβαδιά, έκανε πρεμιέρα με το δεξί στη Super League
Efsyn.gr

Δεύτερη θητεία για τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο στο τιμόνι του ΣΕΒ

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος επανεξελέγη και επίσημα, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, πρόεδρος του ΣΕΒ για τη διετία 2026-2028, κατά τη διάρκεια της σημερινής Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναδείχθηκαν επίσης:
Αντιπρόεδροι: Ράνια Αικατερινάρη, Ανδρέας Σιάμισιης, Βασίλειος Ψάλτης
Γενική Γραμματέας: Αλεξάνδρα Παπαλεξόπουλου
Ταμίας: Μάρκος Βερέμης
Μέλη: Όλγα Βαγενά, Καλλίνικος Καλλίνικος, Νάγια Καλογεράκη, Ιωάννης Καραγιάννης, Νικόλαος Καυκάς, Αλέξανδρος Κίκιζας, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Νικόλαος Λούλης, Φίλιππα Μιχάλη, Αριστοτέλης Παντελιάδης, Κυριάκος Σαμπατακάκης, Μενέλαος Τασόπουλος, Θεόδωρος Τρύφων, Ευάγγελος Χρυσάφης.
Στην ομιλία του προς τα μέλη του ΣΕΒ, ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε πως «η παραγωγικότητα είναι το σημαντικότερο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας» προσθέτοντας πως αποτελεί την προϋπόθεση για περισσότερες επενδύσεις, υψηλότερους μισθούς και πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως «η αύξηση του μεγέθους των επιχειρήσεων αποτελεί προϋπόθεση για υψηλότερη παραγωγικότητα, καλύτερους μισθούς και ισχυρότερη ανταγωνιστικότητα. Η χώρα χρειάζεται περισσότερες συνεργασίες, συγχωνεύσεις και κίνητρα συνενώσεων».
Αναφερόμενος στο σημερινό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις σημείωσε ότι «παρά τα βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια, το ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει σημαντικά υψηλότερο από αυτό ανταγωνιστικών χωρών της περιοχής. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα περιθώρια εθνικών παρεμβάσεων και οφείλουμε να τα αξιοποιήσουμε πλήρως».
Στο χωροταξικό, όπως σημείωσε «δόθηκε μια μεγάλη μάχη ώστε να διασφαλιστεί επαρκής χώρος για τη βιομηχανία του μέλλοντος. Η χώρα χρειάζεται ξεκάθαρους κανόνες, ασφάλεια δικαίου και δυνατότητες ανάπτυξης για τις παραγωγικές επενδύσεις». Παράλληλα τόνισε την ανάγκη για «ένα πιο αποτελεσματικό πλαίσιο για τις εμβληματικές και στρατηγικές επενδύσεις, με σαφή κριτήρια, ταχύτερες διαδικασίες και επαρκείς πόρους ώστε να στηριχθεί ουσιαστικά ο παραγωγικός μετασχηματισμός της οικονομίας». Χαρακτήρισε επίσης την Τεχνητή Νοημοσύνη ως «τη μεγαλύτερη ίσως  πρόκληση αλλά και ευκαιρία για τις επιχειρήσεις».
«Οι υπεραποσβέσεις μπορούν να αποτελέσουν ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία ενίσχυσης των επενδύσεων, γιατί επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να υλοποιούν τα επενδυτικά τους σχέδια γρήγορα, χωρίς περιττή γραφειοκρατία» τόνισε ακόμη ο κ. Θεοδωρόπουλος ενώ αναφέρθηκε στις νέες σημαντικές ευκαιρίες που δημιουργεί για την ελληνική παραγωγή η αμυντική βιομηχανία.
Ως βασικές προτεραιότητες του ΣΕΒ χαρακτήρισε την περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους, την ενίσχυση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και η διαμόρφωση συλλογικών συμβάσεων που λαμβάνουν υπόψη την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...