Τελευταία νέα
Βουλή: Στην Ολομέλεια το νέο πλαίσιο για την επαγγελματική ασφάλιση Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέμι Μπάντενοχ Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους “κύκλους” της ΝΔ για την Έλενα Ακρίτα Τεντόγλου και Καραλής «προθερμαίνονται» στη Ζυρίχη πριν από τον τελικό των Βρυξελλών Φονικές πλημμύρες σε Νεπάλ: Εκατόμβη νεκρών, βιβλική καταστροφή [εικόνες – βίντεο] ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την Ακρίτα για αντιπρόεδρο και δείχνει «την απέχθειά της στην κριτική» «Ματωμένα» υπερπλεονάσματα: Πώς οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη οικοδόμησαν σκληρό μηχανισμό λιτότητας Η ΝΔ δε θα ψηφίσει την Έλενα Ακρίτα για Αντιπρόεδρο της Βουλής – Αλλάζει στάση αν υπάρχει άλλος υποψήφιος Στη Βόρεια Ελλάδα ο Κ. Μητσοτάκης την Πέμπτη και την Παρασκευή – Αναλυτικά το πρόγραμμα Τα παλιά βιβλία όμορφα καταστρέφονται Απόβαση στη Βόρεια Ελλάδα από το Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ – Δύσκολο στοίχημα για τη ΝΔ η Μακεδονία Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Η 43χρονη είχε έρθει στο χωριό για τα γενέθλια της κόρης της – Της είχε στήσει καρτέρι
Athens.indymedia.org

[Τοπικά Νέα] Εξάρχεια | Ενημέρωση από την συγκέντρωση ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την κουλτούρα του καταναλωτισμού (19/7)

23/06/2026 2:37 μμ.

Το βράδυ της Παρασκευής 19/6 έπειτα από κάλεσμα του Συντονιστικού δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενάντια στον εξευγενισμό και την κουλτούρα του καταναλωτισμού στα Εξάρχεια, στην συμβολή Βαλτετσίου & Ζ. Πηγής. Η συγκεκριμένη τοποθεσία δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς αποτελεί (και) αυτή ένα από τα πολλά σημεία των Εξαρχείων που συμπυκνώνουν την ολο και αυξανόμενη εμπορευματοποίση της γειτονιάς, όπου οι χώροι κατανάλωσης καταλαμβανουν τον ενα πεζόδρομο μετά τον άλλον, επιτρέποντας την ύπαρξή μας σε αυτούς μόνο μέσω της οδού της κατανάλωσης και της εμπορευματοποιημένης ψυχαγωγίας.
Το κάλεσμα πλαισιώθηκε μαζικά από τον κόσμο της γειτονιάς και τον κόσμο του αγώνα, με δεκάδες άτομα να καταλαμβάνουν το -έστω και για μια νύχτα- τμήμα του απελευθερωμένου πεζόδρομου της Βαλτετσίου καθώς τα μαγαζιά πέριξ της συγκέντρωσης έκλεισαν πρωτού καν ο κόσμος μαζευτεί στο σημείο. Στο τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε αυθόρμητο πορειάκι, κατά τη διάρκεια του οποίου μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και έγιναν παρεμβάσεις σε μαγαζιά. Μετά το τέλος της πορείας, ο κόσμος επέστρεψε στην συμβολή της Βαλτετσίου & Ζ. Πηγής, αράζοντας εκεί και διεκδικώντας ξανά τον ελεύθερο – δημόσιο χώρο που του έχουν στερήσει τα δεκάδες τραπεζοκαθίσματα και οι καταναλωτές των μαγαζιών.
Τα Εξαρχεία όχι μόνο συνεχίζουν να αντιστέκονται καλλιεργώντας ζιζάνια αμφισβήτησης, αλλά είναι σε θέση να διακόψουν την επιβεβλημένη καταναλωτική κανονικότητα στη γειτονιά με μόνο ένα κάλεσμα και να ανατρέψουν την διαχρονική προσπάθεια κράτους και κεφαλαίου να διαλύσουν τις κοινωνικές αντιστάσεις που έχουν ριζώσει δεκαετίες τώρα στη γειτονιά των Εξαρχείων. Τα Εξάρχεια θα συνεχίσουν να αποτελούν σημείο συνάντησης και συσπείρωσης του ριζοσπαστικού κινήματος και τόπος κοινωνικοποίησης μακρυά από τα καταναλωτικά πρότυπα.
ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΗΡΙΟ – ΟΧΙ (ΑΛΛΑ) ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Συντονιστικό δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων / sdiex@espiv.net

media:

aa587a9e832c1a1bbea94d86c7da9a51e8e0a74dd2a725cbace39faba504e724.jpg

3ab2c30f8dc4650ec84eeac32bb5a25c0475656978eedf4805b7a11e6ea845f4.jpg

c1fd7c86f51cb6f4c366e5830e671e7b3375d1f564a1d81b162437865d0ef8a8.jpg

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...