Τελευταία νέα
Βουλή: Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση για την υπόθεση Γκιλφόιλ – «Σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο της πρεσβείας» Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση έχει εκτεθεί πολιτικά με την αποπομπή Γκίλφοϊλ Καθηγητές γερμανικών καταγγέλλουν ελλείψεις και κενά: «Ακόμη και μήνες μέχρι να τοποθετηθεί εκπαιδευτικός» Κυκλοφορεί διπλό άλμπουμ από ιστορικό live του Νίκου Παπάζογλου Ν. Παπαθανάσης: 9 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου κτιρίου Ογκολογικής Μονάδας-Κλινικών στο Παναρκαδικό ΓΝ Χανιά: Ξεκίνησε η δίκη για τη βιομηχανία εμπορίας βρεφών και ωαρίων – Στο εδώλιο 33 κατηγορούμενοι Γρεβενά: Σύλληψη ιερέα για εκδικητική πορνογραφία σε βάρος της πρώην συντρόφου του Το φάντασμα της Ντοβίλ Κυψέλη: όταν το Δημόσιο… κοιμάται Η ήττα έχει ήδη αρχίσει To ”αόρατο μνημόνιο΄΄ του Αλ.Τσίπρα Τέμπη-Πάνος Ρούτσι: Καταγγελία στη δίκη για απόπειρα χρηματισμού
Efsyn.gr

Τραμπ: Επιμένει ότι το Ιράν συμφώνησε σε επιθεώρηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε σήμερα ότι το Ιράν έχει συμφωνήσει να επιτρέψει επιθεωρήσεις των πυρηνικών του εγκαταστάσεων για μακρά χρονική περίοδο, αντικρούοντας δηλώσεις της Τεχεράνης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίς το πρωί ότι οι ΗΠΑ θα αφήσουν πλοία στα Στενά του Ορμούζ σε περίπτωση που καταστεί απαραίτητο να επιβάλουν εκ νέου τον αποκλεισμό ιρανικών λιμένων.
Truth Social/Donald J. Trump
Νωρίτερα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν σκοπεύει να επιτρέψει στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA / ΔΟΑΕ) να επιθεωρεί τις πυρηνικές εγκαταστάσεις που βομβαρδίσθηκαν από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
«Δεν είχαμε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της IAEA» Ραφάελ Γκρόσι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Εσμαΐλ Μπαγαΐ.
«Ούτε προβλέπουμε επιθεώρηση από την IAEA των πυρηνικών εγκαταστάσεων που επλήγησαν από την αμερικανική και σιωνιστική στρατιωτική επίθεση», πρόσθεσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στην Τεχεράνη
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας και πρόεδρος του κοινοβουλίου Μπαγέρ Γαλιμπάφ τόνισε πως «το Ιράν θα διοικεί» τα Στενά του Ορμούζ.
Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη στην Γενεύη Αλί Μπαχρέινι διέψευσε επίσης ότι υπάρχει τέτοιου είδους απόφαση. «Είναι υπερβολικά νωρίς για να εγερθούν αυτά τα θέματα», που ανήκουν στην «επόμενη φάση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο συμφωνίας που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα», είπε στους δημοσιογράφους. «Κάθε πληροφορία επί του θέματος αυτού είναι εσφαλμένη».
 
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...