Τελευταία νέα
ΝΔ: 52 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή Πέθανε ο διακεκριμένος Ιστορικός Τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος Πολιτική σύγκρουση για την ανισορροπία έμμεσων – άμεσων φόρων Στο ΠΑΣΟΚ εντάσσεται ο Ευάγγελος Αποστολάκης – Συνάντηση με Ανδρουλάκη τη Δευτέρα Πυρκαγιά στα Μεταξάτα Κεφαλονιάς: Επιχειρούν τρία εναέρια μέσα – 112 για εκκένωση οικισμών Στη δίνη της κακοκαιρίας παραμένει η Κρήτη – Τεράστιες καταστροφές, ανησυχία για τους οκτώ εγκλωβισμένους ΕΛ.Α.Σ κατά Μητσοτάκη: «Αντί για αγκαλιές με τον Νετανιάχου, δράση στον ΟΗΕ για τη Γάζα και τους Χριστιανούς» Ιωάννα Λαλιώτου της ΕΛ.Α.Σ: Το κόστος σπουδών αποκλείει νέους από τα περιφερειακά πανεπιστήμια Αλέξης Τσίπρας στο Μουσείο Γουλανδρή – Η επίσκεψη στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη και το βραβείο με τον Ζάεφ 2019-2026: “Γαλάζια μαργαριτάρια” αλαζονείας και κυνισμού υπουργών και βουλευτών Υεμένη: Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Χούθι – Οι αντάρτες λένε ότι έπληξαν εγκαταστάσεις της Saudi Aramco Θαλάσσιος συνωστισμός
Newsit.gr

Γιαννούλης για Τσίπρα: Το βάρος της προοδευτικής σύγκλισης πέφτει στις πλάτες του

Κομβικό ρόλο στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου αποδίδει ο Χρήστος Γιαννούλης, υποστηρίζοντας ότι η πρόσφατη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά συμφωνίες προσώπων ή παρασκηνιακές συνεννοήσεις, αλλά την ανάγκη συγκρότησης μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.
Μιλώντας την Τρίτη (23.06.2026) στην ΕΡΤ, ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να αποτρέψει τις αντιπαραθέσεις και τους ανταγωνισμούς στον προοδευτικό χώρο, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση ευρύτερων πολιτικών συγκλίσεων. «Η ευθύνη για την προώθηση αυτής της προσπάθειας πέφτει στις πλάτες του Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος χαράσσει μια στρατηγική πολιτικών συνεργασιών με στόχο τη διαμόρφωση ενός «νικηφόρου προοδευτικού μετώπου», το οποίο θα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας.
Αιχμές για την υπόθεση Αβραμόπουλου
Ο Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, υποστηρίζοντας ότι αναδεικνύει ζητήματα πολιτικής και ηθικής τάξης για όσους κατείχαν υψηλά δημόσια αξιώματα.
«Η υπόθεση Αβραμόπουλου αναδεικνύει το ζήτημα της πολιτικής και ηθικής ευθύνης όσων κατείχαν υψηλά δημόσια αξιώματα και ταυτόχρονα απολάμβαναν πρόσθετες αμοιβές και προνόμια», σημείωσε, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την κυβέρνηση και τα στελέχη της ΝΔ.
 
Κριτική για τη φορολογία και τη διαχείριση των πόρων
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι το μεγαλύτερο βάρος της φορολογίας εξακολουθούν να το σηκώνουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και η μεσαία τάξη.
«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και η μεσαία τάξη σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των φορολογικών εσόδων και βλέπουν τα χρήματά τους να καταλήγουν σε μηχανισμούς σπατάλης και εξυπηρέτησης ημετέρων», ανέφερε, επιχειρώντας να συνδέσει την κριτική για τη διαχείριση των δημόσιων πόρων με τη συνολική αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος.
To άρθρο Γιαννούλης για Τσίπρα: Το βάρος της προοδευτικής σύγκλισης πέφτει στις πλάτες του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...