Τελευταία νέα
Στέλεχος ΕΛ.Α.Σ. ζητά διαγραφή πρώην βουλευτή από το ΠΑΣΟΚ: «Κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου» Κρίθηκαν παράνομα και ακυρώθηκαν τα εντάλματα έρευνας στις κατοικίες του πρώην πρίγκιπα Άντριου στη Βρετανία «Ψευδοθεραπείες» – Ο ΙΣΑ προειδοποιεί: Οι πολίτες να καταγγέλλουν έγκαιρα αμφιλεγόμενες συσκευές και μεθόδους ΗΠΑ: Ο Μαδούρο κατηγορείται τώρα και για ενορχήστρωση βασανιστηρίων στη Βενεζουέλα Άδειασμα Γ. Λοβέρδου σε Φλωρίδη, Συρίγο και Θεοχάρη – «Να προσέχουμε τις δηλώσεις μας» Γιώργος Απέργης: Τα 80χρονα ενός ανανεωτή Reuters: Τι προβλέπει το deal 4 δισ. δολαρίων Ελλάδας-ΗΠΑ για τα εξοπλιστικά Πιερρακάκης: Διπλή πρόκληση για την Ευρώπη από το ενεργειακό σοκ – Προστασία και δημοσιονομική διαφύλαξη Όμιλος AKTOR: Παρέδωσε αντιπλημμυρικό έργο ύψους 10,3 εκατ. ευρώ στο Θριάσιο Πεδίο Γιώργος Μαζωνάκης: Εντοπίστηκαν εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό των γιατρών στο εξωτερικό Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου Πιερρακάκης: Διπλή ευρωπαϊκή πρόκληση για προστασία πολιτών στο ενεργειακό σοκ και διαφύλαξη δημοσιονομικής αξιοπιστίας
Thefaq.gr

Λιακούλη για την κυβέρνηση ΝΔ: «Προσπάθησαν να αποδομήσουν τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» λόγω σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ευαγγελία Λιακούλη με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου. Η τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε το Μαξίμου για συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, με μοναδικό στόχο τη συγκάλυψη στελεχών της ΝΔ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η σημερινή απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με την οποία απέρριψε την προσφυγή της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέως αναφορικά με τη θητεία των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, «προστίθεται σε μια σειρά γεγονότων που προκαλούν βαθιά θεσμική ανησυχία», τόνισε η τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως «η εικόνα έντασης που διαμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, με ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δεν λειτουργεί επ’ωφελεία της χώρας».
Αντίθετα, «εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς, εμφανίζοντάς την ως ένα κράτος σε διαρκή αντιπαράθεση με τα ευρωπαϊκά ελεγκτικά όργανα. Μια εικόνα που δεν αρμόζει στην κανονικότητα και το κλίμα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους δικαίου, το οποίο οφείλει να σέβεται, να θωρακίζει και να διευκολύνει τους ανεξάρτητους μηχανισμούς ελέγχου», σχολιάζει η Ευαγγελία Λιακούλη, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση φέρει βαρύτατη ευθύνη, καθώς με τη στάση της έχει συμβάλει καθοριστικά στην πυροδότηση αυτής της έντασης».
«Προσπάθησαν να αποδομήσουν τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» λόγω σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ
«Δεν ξεχνάμε ότι προκειμένου να καλυφθεί η διερεύνηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για εμπλοκή στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης είχαν εξαπολύσει μια συντονισμένη επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «προσπάθησαν να αποδομήσουν το θεσμό, καταλογίζοντας πολιτικά κίνητρα στην Ευρωπαία Εισαγγελέα και έλαβαν ακόμα και δημόσια θέση για το αν και πώς πρέπει να ανανεωθεί η θητεία των Εντεταλμένων Εισαγγελέων».
Όπως επισημαίνει η τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, «όταν η κυβέρνηση δείχνει τον δρόμο της απαξίωσης των ελεγκτικών αρχών, είναι η ίδια που ναρκοθετεί τις σχέσεις της χώρας με τα ευρωπαϊκά όργανα και διαμορφώνει τις συνθήκες για συνεχιζόμενη ένταση».
«Η χώρα δεν αντέχει άλλες εκπτώσεις στο κράτος δικαίου. Η διαφάνεια, ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη και η ειλικρινής συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αποτελούν αδιαπραγμάτευτα θεμέλια για κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, τα οποία η κυβέρνηση και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα οφείλουν να διασφαλίζουν», διαμηνύει η Ευαγγελία Λιακούλη.
Πηγή: in.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...

Ζωάρα

Είναι λαϊκισμός, το ξέρω, αλλά θα σας πω ότι ο […]