Τελευταία νέα
Κύπρος: Πνίγηκε 27χρονος στη Λεμεσό – Έπεσε από καταμαράν στη θάλασσα για να βρει το κινητό του «Βόμβα» Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο Δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε Τρίκαλα και Κάρυστο Ουκρανικό: Τι σηματοδοτεί η επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου – Drones, απειλές και διπλωματική κόντρα Κύπελλο: Εύκολη πρόκριση του Ατρόμητου στη League Phase [βίντεο] Οι δυο μαύρες τρύπες της μείωσης του ελληνικού χρέους και οι κούφιοι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη- Πιερρακάκη Μαντόνα: Το φωτογραφικό άλμπουμ από τα γενέθλιά της στην Ελλάδα – «Φάε, προσευχήσου, αγάπα, χόρεψε» [εικόνες] Στη Χαλκιδική ο Κώστας Κατσαφάδος για μέτρα για τους πυρόπληκτους «Από τα βάθη της καρδιάς μου στην κορυφή του κόσμου»: Έκθεση φωτογραφίας από την FemArtAct Εργολάβοι, η «λύση» για κάθε πρόβλημα: Ολοένα και περισσότερες λειτουργίες του ΕΣΥ σε ιδιώτες Γάζα: Νέο φονικό ισραηλινό πλήγμα στο λιμάνι – Τουλάχιστον έξι νεκροί Τραγωδία στη Σίφνο: Τα απανθρακωμένα συντρίμμια του ελικοπτέρου – Νέα πλάνα
Libre.gr

Γιαννακοπούλου: Δυσκολεύει αντικειμενικά ο στόχος του ΠΑΣΟΚ

Για έντονη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό, η οποία, όπως εκτίμησε, θα ενταθεί από τον Σεπτέμβριο, έκανε λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ. Aκόμα, παραδέχθηκε ότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ να κατακτήσει την πρώτη θέση στις εκλογές, ακόμη και με διαφορά μίας ψήφου, «δυσκολεύει αντικειμενικά», σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις και τις ισορροπίες που διαμορφώνονται.

Η τοποθέτησή της έρχεται μία ημέρα μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις του Χρήστου Κακλαμάνη, ο οποίος επίσης είχε επισημάνει τις αυξημένες δυσκολίες για την επίτευξη του συγκεκριμένου εκλογικού στόχου από το ΠΑΣΟΚ.

Κληθείσα, συγκεκριμένα, να απαντήσει στο ερώτημα αν είναι εφικτός ο στόχος της πρώτης θέσης με μια ψήφο για το ΠΑΣΟΚ, η κυρία Γιαννακοπούλου απάντησε «ο στόχος αυτός μαζί με την αυτόνομη πορεία είναι συνεδριακός. Υπάρχει πολύ μεγάλη ρευστότητα, θεωρώ ότι μέσα σε αυτή δεν μπορούμε να υποστείλουμε τη σημαία. Η κατάσταση δυσκολεύει αντικειμενικά όμως παραμένει ο στόχος που είμαστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ρίζες και στελέχη μέσα σε αυτή τη ρευστότητα, συνεχίζουμε να παλεύουμε με δύναμη και αισιοδοξία για το καλύτερο δυνατόν» κατέληξε στο ερώτημα αυτό η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Όπως είπε «η κατάσταση είναι ρευστή, συγκρίνεται με αυτή που έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν άρα κανείς δεν μπορεί να εξάγει σίγουρα συμπεράσματα. Αυτή η ρευστότητα με την παρουσία των δύο νέων κομμάτων θα επιταθεί από τον Σεπτέμβριο με το κόμμα Σαμαρά. Να κρατήσουμε την ανάσα, να διαβάσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή τις δημοσκοπήσεις, είμαι η τελευταία που θα της αμφισβητήσει, θεωρώ ότι είναι χρήσιμα εργαλεία της στιγμής. Το ΠΑΣΟΚ κάνει πολύ σοβαρό αγώνα, προφανώς πιέζεται, έχει ανέβει η σκόνη, και να δούμε τι έχει να πει κάθε κόμμα».

Ειδικά για την κυρία Τζάκρη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε «δεν θα μπω σε ονοματολογία, θα πω μόνο ότι ο στόχος της διεύρυνσης και πρωτίστως της κοινωνικής, είναι στόχος του συνεδρίου. Πρέπει να υπάρξει αμφίπλευρη διεύρυνση προς τις δυνάμεις του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Σε επίπεδο βουλευτών τη διεύρυνση τη χειρίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης».

Με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα για τη φορολογία, η Νάντια Γιαννακοπούλου είπε «καλοσωρίζουμε τον κ. Τσίπρας στις προτάσεις που το ΠΑΣΟΚ έχει πει εδώ και μήνες. Βεβαίως και πρέπει να υπάρξει έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών και φορολόγηση στα μερίσματα γιατί πρέπει να υπάρχει αναλογικότητα με τη φοροδοτική ικανότητα και τη φορολογία των στελεχών, των τραπεζών, των εχόντων και κατεχόντων»

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...