Τελευταία νέα
Κ. Τασούλας: Η Αθήνα δεν είναι πόλη αποκλεισμών, αλλά ένας τόπος συνθέσεων και συγκερασμών Γαβρόγλου: 500 ευρώ τον μήνα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει εκτός τόπου κατοικίας Αφροδίτη Νέστορα: Έστησαν ενέδρα θανάτου – Ήθελαν να σκοτωθεί κόσμος Δύσκολοι καιροί για κεντρικούς τραπεζίτες Η «γαλάζια» Ελεονώρα Μελέτη… ανησυχεί: «Ξέρετε πόσοι εργοδότες εκβιάζονται από εργαζόμενους;» Θάνατος Μαζωνάκη: Διαφορετική γραμμή ακολουθούν πλέον οι δύο γιατροί – Το μήνυμα για μέθη και πλασμαφαίρεση Λέσβος: Στη Δικαιοσύνη δύο σύλλογοι για τον αφθώδη πυρετό Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου: «Απάντηση»… κατ’ ευφημισμόν για τις απολύσεις Live η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συγγραφέα Ντάνιελ Μέντελσον Ανησυχία για τη Μονή Σινά: Γιατί η εισαγγελική πρόταση απειλεί τη διαπραγμάτευση Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής Δίκη για Τέμπη: Με τη φωτογραφία της κόρης του στα χέρια κατέθεσε ο Ηλίας Παπαγγελής – «Αυτή είναι η Αναστασούλα»
Filathlos.gr

Έγραψε ιστορία με ήρωα τον Χιλ η Παραγουάη

Στους «16» η αλύγιστη Παραγουάη. Οι Λατινοαμερικάνοι επικράτησαν με 4-3 της απογοητευτικής Γερμανίας στα πέναλτι έπειτα από το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση με τον Χιλ να πιάνει δύο πέναλτι και τον Κανάλε να ευστοχεί στην τελευταία εκτέλεση.
Έπειτα από ένα πρώτο μέρος που η Μάνσαφτ είχε ανούσια κυριαρχία, η Παραγουάη άνοιξε το σκορ στο 42ο λεπτό με κεφαλιά του αμαρκάριστου Ενσισό έπειτα από σέντρα του Αλμιρόν από τα δεξιά.
Οι παίκτες του Νάγκελσμαν όμως ισοφάρισαν στο 54′ με γυριστή κεφαλιά του Χάβερτς έπειτα από όμορφη σέντρα του Βιρτς από αριστερά.
Πλέον οι Παραγουανοί περιμένουν να μάθουν ποια εκ των Γαλλίας ή Σουηδίας θα αντιμετωπίσουν.
Η Παραγουάη μπήκε δυνατά και κέρδισε το κόρνερ με σουτ του Ενσισό. Στο δεύτερο δοκάρι ο Αλόνσο έκανε την προβολή, αλλά ο Νόιερ δεν είχε πρόβλημα.
Στο 5ο λεπτό ο Βιρτς πέρασε στην περιοχή για τον Χάβερτς, εκείνος άφησε στον Ούνταφ, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του έφυγε άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα η μπάλα στρώθηκε στον Βιρτς έξω από την περιοχή και εκείνος σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά.
Η φλυαρία της Γερμανίας που αδυνατούσε να απειλήσει δεν έμεινε ατιμώρητη. Η Παραγουάη άνοιξε το σκορ στο 42′ με τον Ενσισό. Οι Λατινοαμερικάνοι έκοψαν την αντεπίθεση, έφεραν την μπάλα δεξιά, ο Αλμιρόν έβγαλε την σέντρα και ο 22χρονος, αφύλακτος, με καρφωτή κεφαλιά άφησε εμβρόντητο τον Νόιερ για το 1-0.
Η Γερμανία μπήκε εξίσου απρόσεκτη και στο δεύτερο μέρος. Από σοβαρό λάθος του Κίμιχ ο Ενσισό βρέθηκε απέναντι στον Νόιερ από τα αριστερά, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ μπλόκαρε στο 50′.
Η Μάνσαφτ κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει στο 54′. Ο Βιρτς έβγαλε όμορφη σέντρα με το δεξί από τα αριστερά και ο Χάβερτς από το ύψος του πέναλτι βρήκε δίχτυα με γυριστή κεφαλιά.
Στο 55′ η Παραγουάη έφερε στο ματς έναν πλάγιο επιθετικό, τον Καμπαγιέρο, για να πάει ο Ενσισό στην κορυφή, όμως δύο λεπτά αργότερα ο 22χρονος σκόρερ των Λατινοαμερικάνων τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή.
Στο 78′ ο Χιλ απέκρουσε την κεφαλιά του Χάβερτς έπειτα από σέντρα από αριστερά.
Οι δύο ομάδες δεν βρήκαν κάποιο γκολ στην συνέχεια του 90λεπτου και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Στο 102′ η Γερμανία φάνηκε να λυγίζει την Παραγουάη. Ο Μπράουν εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Τα πήδηξε ψηλότερα από όλους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.
Έπειτα από παρέμβαση του VAR όμως το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Άντον στον Χιλ.
Η διαδικασία των πέναλτι:
Χάβερτς – Απόκρουση Χιλ
Μαουρίσιο 0-1
Κίμιχ 1-1
Γκόμες 1-2
Μουσιάλα 2-2
Γκαλάρζα 2-3
Βολτεμάντε – Απόκρουση Χιλ
Σανάμπρια – Άουτ
Αμίρι 3-3
Μπαλμπουένα – Απόκρουση Νόιερ
Τα – Άουτ
Κανάλε 3-4
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ρίντιγκερ (110′ Τιάο), Τα, Κίμιχ, Μπράουν, Πάβλοβιτς (79′ Αντόν), Βιρτς (110′ Αμίρι), Σανέ (88′ Βολτεμάντε), Ενμέτσα (46′ Γκορέτσκα), Χάβερτς, Ούνταφ (65′ Μουσιάλα).
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Χιλ, Κάσερες (99′ Οζέντα), Αλόνσο (120+2′ Μπαλμπουένα), Κανάλε, Γκόμες, Αλμιρόν (91′ Βελάσκες), Κουμπάς, Μπομπαντίγια (99′ Σανάμπρια), Γκαλάρζα, Ενσισό (57′ Μαουρίτσιο), Άμπαλος (55′ Καμπαγιέρο).

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...