Τελευταία νέα
Βουλή: Στην Ολομέλεια το νέο πλαίσιο για την επαγγελματική ασφάλιση Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέμι Μπάντενοχ Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους “κύκλους” της ΝΔ για την Έλενα Ακρίτα Τεντόγλου και Καραλής «προθερμαίνονται» στη Ζυρίχη πριν από τον τελικό των Βρυξελλών Φονικές πλημμύρες σε Νεπάλ: Εκατόμβη νεκρών, βιβλική καταστροφή [εικόνες – βίντεο] ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την Ακρίτα για αντιπρόεδρο και δείχνει «την απέχθειά της στην κριτική» «Ματωμένα» υπερπλεονάσματα: Πώς οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη οικοδόμησαν σκληρό μηχανισμό λιτότητας Η ΝΔ δε θα ψηφίσει την Έλενα Ακρίτα για Αντιπρόεδρο της Βουλής – Αλλάζει στάση αν υπάρχει άλλος υποψήφιος Στη Βόρεια Ελλάδα ο Κ. Μητσοτάκης την Πέμπτη και την Παρασκευή – Αναλυτικά το πρόγραμμα Τα παλιά βιβλία όμορφα καταστρέφονται Απόβαση στη Βόρεια Ελλάδα από το Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ – Δύσκολο στοίχημα για τη ΝΔ η Μακεδονία Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Η 43χρονη είχε έρθει στο χωριό για τα γενέθλια της κόρης της – Της είχε στήσει καρτέρι
Athens.indymedia.org

[Τοπικά Νέα] ΚΟΜΟΤΗΝΉ: Αφισοκόλληση ενάντια στην δημιουργία χρυσωρυχείων.

30/06/2026 4:54 μμ.

Αφισοκόλληση ενάντια στην δημιουργία χρυσωρυχείων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην περιοχή της Νέας Μοσυνούπολης (Εκτενεπόλ) και στο εμπορικό κέντρο Kosmopolis

Το ότι πλησιάζει Ιούλιος δεν σημαίνει πως οι χρυσοθήρες κάνουν διακοπές, επίσης δεν σημαίνει πως και εμείς κάνουμε διακοπές.
Δε θα αφήσουμε αναπάντητη την πανάκριβη προπαγάνδα της “Μεταλλεία Θράκης Α.Ε”, ούτε μας ανησυχούν τα γραφεία ενημέρωσης/προπαγάνδας που άνοιξε η εταιρεία στο κέντρο της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης.
Δεν μας φαίνεται περίεργο που αν και εδώ και περίπου 27 χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία των νομών Ροδόπης και Έβρου, λέει ΟΧΙ στα χρυσωρυχεία, υπάρχουν καλοθελητές που βάζουν τιμή στην όποια αξιοπρέπεια τους. Άλλωστε κάθε κατοχική δύναμη είχε τους ρουφιάνους της. Έτσι και τώρα, πέρα από τους γνωστούς πασίγνωστους μαϊντανούς των μέσων μαζικής δικτύωσης, εμφανίζονται και οι υπάλληλοι των γραφείων αλλά και ΤΑΞΙ που φέρουν το λογότυπο της εταιρείας.
Οι μεγαλύτεροι όμως σύμμαχοι της “Μεταλλεία Θράκης Α.Ε”, θυγατρικής εταιρείας της Eldorado Gold, είναι αυτοί με το ακαδημαϊκό κύρος. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συνεχίζει κανονικά να αναλαμβάνει έργα και δωρεές από τα “Μεταλλεία Θράκης” , χωρίς να νοιάζεται για την περιοχή όπου εδρεύει, το ίδιο και οι καθηγητές οι οποίοι αναλαμβάνουν τα έργα, χωρίς ντροπή προσπαθούν να παρουσιάσουν, πάντα με το κύρος του ακαδημαϊκού, μελέτες υπέρ των εξορύξεων, σε κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και τεχνικά/τεχνολογικά επίπεδα, πάντα στο όνομα της ανάπτυξης.
Καθηγητές, κοσμήτορες, πρόεδροι τμημάτων, αντιπρυτάνεις, ο πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών ΕΛΚΕ ΔΠΘ και πολύ ακόμη καθηγητές, υπό την διοίκηση του/της πρύτανη, προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους της Θράκης καθώς και τους τοπικούς φορείς, για τα οφέλη των εξορύξεων. Το Δημόσιο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην υπηρεσία του Ιδιωτικού κεφαλαίου, πάντα με το αζημίωτο.
Ακόμη, αρκετοί είναι αυτοί που προωθούν την αδράνεια επικαλούμενοι τα λόγια του πρωθυπουργού, πως τα μεταλλεία δεν θα γίνουν όσο η τοπική κοινωνία διαφωνεί. Φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος εμπιστοσύνης σε έναν πρωθυπουργό.
Ακόμη και να πετύχει η προπαγάνδα και η εξαγορά κοινής γνώμης και φορέων, ώστε να φανεί πως η τοπική κοινωνία θέλει τα μεταλλεία, θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στη δημιουργία τους, αλλά και σε κάθε είδους αναπτυξιακό πρόγραμμα που υποβαθμίζει τις ζωές μας.
Το λέγαμε και θα συνεχίσουμε να το λέμε, η ανάπτυξη τους ο θάνατος μας, ο θάνατος τους η ανάπτυξη μας.
Αναρχική Συλλογικότητα Utopia A.D

media:

IMG_20260628_210636.jpg

IMG_20260628_210630.jpg

IMG_20260628_210127.jpg

IMG_20260628_205546_1.jpg

IMG_20260628_203318.jpg

IMG_20260628_203307_1.jpg

IMG_20260628_202654.jpg

IMG_20260628_202127_1.jpg

IMG_20260628_201153.jpg

IMG_20260628_200756.jpg

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...