Τελευταία νέα
ΗΣΑΠ: Φώτα κρέμονταν στα κεφάλια των επιβατών – Καταγγελία στην «Εφ.Συν.» [εικόνες] Ακρίτα: Φέρνουμε στη Βουλή την καταγγελία της Ντρισμπιώτη – Ο ΣΕΓΑΣ την έστειλε στο Μπέρμιγχαμ χωρίς προπονητή ΔΕΘ: Ψέματα και μισές αλήθειες της εξουσίας Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για άμεση κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης – «Λεηλάτησε το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών» Πυρά Τσουκαλά σε Μαρινάκη: Σε ποια σελίδα του προγράμματος της ΝΔ ήταν η τεκμαρτή φορολόγηση; Τσάφος: Οι ΑΠΕ κρατούν την Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τις χαμηλότερες τιμές ρεύματος στην Ευρώπη  Ο Κωνσταντέλιας στη Ντόρτμουντ: Οι αγκαλιές με τον Καρέτσα και η πρώτη γνωριμία με τους συμπαίκτες του [βίντεο] Κρήτη: Εντόπισαν τέσσερις τόνους λαθραίων ποτών και 700 φιάλες με αέριο γέλιου – Συνελήφθη 62χρονος Γεωργιάδης: Η θεαματική βελτίωση του ΕΣΥ σε όλα τα νησιά Δεν ρίχνουν μόνο τα τανκς τη δημοκρατία Ρύθμιση της αγοράς κατοικίας Πρόωρη αποπληρωμή χρέους: Παππάς – «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Thefaq.gr

«Σφυροκόπημα» ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για «εργαλειοποίηση» της τραγωδίας, ακρίβεια και διαθφορά

Μια σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα σε Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου με αφορμή τον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού. Παρά τη θετική εικόνα που επιχείρησε να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, κατηγορώντας τον για «πολιτική εργαλειοποίηση» της τραγωδίας στη Θεσσαλονίκη, διχαστικό λόγο και πλήρη αποτυχία σε ακρίβεια και υγεία.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε άμεσα στην αναφορά του Πρωθυπουργού για τη δολοφονική εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη με θύμα τη Βάγια Νέστορα. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε το τραγικό συμβάν με την ανάγκη σύγκρουσης με την ανομία και επέκρινε τον «τοξικό πολιτικό λόγο», ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε υψηλούς τόνους.
Αφού ξεκαθάρισε ότι καταδικάζει απερίφραστα τη βία και τις εγκληματικές ενέργειες, τονίζοντας ότι «δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία», η αντιπολίτευση χαρακτήρισε «τουλάχιστον υποκριτικό» το να εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός ως πολέμιος της τοξικότητας.
«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε για ακόμη μία φορά τον δρόμο του διχασμού και της πολιτικής εργαλειοποίησης της τραγωδίας. Είναι ο ίδιος που έκανε τη θεωρία των δύο άκρων, τη στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων και την παραχάραξη της ιστορίας βασικό εργαλείο πολιτικής αντιπαράθεσης», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε περιστατικά του παρελθόντος που, όπως καταγγέλλει, η ΝΔ δεν καταδίκασε ποτέ, όπως οι μολότοφ στα σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι σφαίρες σε επιστολή προς τον Νίκο Κοτζιά και οι αφίσες «wanted» στη Βόρεια Ελλάδα.
Η κόντρα για το Δημοψήφισμα του 2015
Η αντιπαράθεση οξύνθηκε περαιτέρω με αφορμή τη συμπλήρωση 11 ετών από το δημοψήφισμα του 2015. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «θλιβερή επέτειο» και κατηγόρησε τις δυνάμεις που το προκάλεσαν ότι εμφανίζονται σήμερα με τις ίδιες αντιλήψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι, απαντώντας ότι ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να πολεμά μια «κορυφαία στιγμή δημοκρατικής έκφρασης, αξιοπρέπειας και διεκδίκησης της λαϊκής κυριαρχίας».
«Η αλήθεια είναι ότι ο ελληνικός λαός κράτησε τη χώρα όρθια στην Ευρώπη και στο ευρώ, απέναντι σε όσους χειροκροτούσαν τις πολιτικές της λιτότητας, την “τρόικα εσωτερικού” και το “Γερούν, γερά”», σημειώνει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.
«Επιτομή της Αισχροκέρδειας» η Διαχείριση της Ακρίβειας
Στο καυτό μέτωπο της οικονομίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδόμησε πλήρως τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια «συμφωνία» με την επιχειρηματικότητα για πάγωμα τιμών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και μειώσεις από τον Σεπτέμβριο.
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταπέλτης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ιδιότυπη «συμφωνία κυρίων» με τα καρτέλ:
Τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε κανένα ουσιαστικό μέτρο, αλλά αντίθετα πανηγυρίζει επειδή οι τιμές θα παραμείνουν στα σημερινά «απαράδεκτα υψηλά επίπεδα» για άλλους δύο μήνες.
Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση αφήνει ανενόχλητα τα καρτέλ να κερδοσκοπούν κατά την τουριστική περίοδο, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν έναν από τους ακριβότερους λογαριασμούς στην Ευρώπη, κάνοντας λόγο για την «επιτομή της αισχροκέρδειας».
Πυρά για το «Σκάνδαλο» του ΟΠΕΚΕΠΕ και την «Επικοινωνιακή» Υγεία
Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ επεκτάθηκε και στους υπόλοιπους άξονες της πρωθυπουργικής ανάρτησης:
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπάθησε να παρουσιάσει μια πλαστή εικόνα κανονικότητας για έναν οργανισμό όπου «το σκάνδαλο παραμένει ανοιχτό». Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, οι αγρότες αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις και περικοπές, οι δηλώσεις για τη νέα καλλιεργητική περίοδο δεν έχουν ανοίξει αν και οι σπορές έχουν γίνει, ενώ παραμένει αναπάντητο το ποιος θα επιστρέψει τα χρήματα που στερήθηκαν οι πραγματικοί παραγωγοί.
Δημόσια Υγεία (ΕΣΥ): Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να σταματήσει να μιλάει για την υγεία «με τόση αλαζονεία». Καταγγέλλει ότι τα εγκαίνια και οι προκηρύξεις θέσεων γίνονται αποκλειστικά για λόγους επικοινωνίας, καθώς η κυβέρνηση αποσιωπά τις πραγματικές ελλείψεις του συστήματος. «Όσοι συνωστίζονται στις εφημερίες των νοσοκομεών καθημερινά ξέρουν καλύτερα», αναφέρει το κόμμα.
Η Έκθεση του ΟΟΣΑ και η «Κρίση Εμπιστοσύνης» στους Θεσμούς
Τέλος, σχολίασε με δεικτικό τρόπο την αναφορά του Πρωθυπουργού στην έκθεση του ΟΟΣΑ για το «brain gain» (την επιστροφή Ελλήνων από το εξωτερικό). Η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για επιλεκτική χρήση των διεθνών στοιχείων, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός αποσιωπά το πιο σκοτεινό κομμάτι της ίδιας έκθεσης.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΟΟΣΑ καταγράφει:
Κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς.
Σοβαρό πλήγμα στη λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.
«Δεν είναι τυχαίο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι το αποτέλεσμα μιας εξαετίας σκανδάλων, υποκλοπών, συγκάλυψης, ακρίβειας, ανασφάλειας και αλαζονείας. Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από κυριακάτικες ασκήσεις αυτοπροβολής, αλλά από λύσεις στα προβλήματα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...