Τελευταία νέα
Φάμελλος για υποκλοπές: Δεν θα σας αφήσουμε να μεθοδεύσετε ακόμη ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα Το τελευταίο «αντίο» στη δημοσιογράφο Μαρία Αντωνογιαννάκη [εικόνες] Κυριάκος Μητσοτάκης: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο από τα 25 νέα υβριδικά τρένα Στην Τουρκία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ μεταβαίνει ο Κ. Μητσοτάκης Π. Μαρινάκης: Το κόμμα Τσίπρα δεν έχει καμία τσίπα Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα και του Τραϊανού Δέλλα: Αποφοίτησε από το σχολείο και ευχαρίστησε το «αστέρι» της Χατζηδάκης: Αν προχωρήσει σε κόμμα ο Σαμαράς θα κάνει μικρή ζημιά στη ΝΔ Κατρίνης για Φαραντούρη και τον διορισμό της γυναίκας του: «Στη θέση του δεν θα το έκανα» Οριστικό δεν αποδέχεται την έδρα ο Σπίρτζης Αυτοψία του Γραμματέα της ΕΛΑΣ, Μίλτου Χατζηγιαννάκη, στις πληγείσες περιοχές του Ωραιοκάστρου Μαζικές απολύσεις στη Microsoft: Εκτός 4.800 εργαζόμενοι – «Σεισμός» στο τμήμα της Xbox ΠΑΣΟΚ: Σήμερα ο κ. Σαμαράς ανταποκρίθηκε με καθυστέρηση στο αυτονόητο καθήκον του
Newsit.gr

Φάμελλος για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση επιχειρεί νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ανεβάσει εκ νέου τους τόνους για τις υποκλοπές, με τον Σωκράτη Φάμελλο να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αποτρέψει την κατάθεση κρίσιμων προσώπων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο πρόεδρος του κόμματος έκανε λόγο για «νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», υποστηρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κλείσει τη συζήτηση πριν ανοίξει ουσιαστικά.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι υποκλοπές παραμένουν ανοιχτό θεσμικό τραύμα, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος επιχειρεί να μεταφέρει την πίεση προσωπικά στον πρωθυπουργό. Στο επίκεντρο βρίσκονται η πιθανή κλήση του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Ταλ Ντίλιαν στη Βουλή, αλλά και οι νέες αναφορές για παγίδευση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι, αντί να κληθούν στη Βουλή τα πρόσωπα που ζητά η αντιπολίτευση, δρομολογείται μια «δήθεν συζήτηση και λήψη απόφασης» στην Επιτροπή Θεσμών. Κατά τον ίδιο, αυτό συνιστά παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, εφόσον υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της Επιτροπής.
«Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρο. Θέλει να κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών», ανέφερε, θέτοντας το ερώτημα με ποιο δικαίωμα μπορεί να αποτραπεί η κλήση Δημητριάδη και Ντίλιαν.

«Δεν θα σας αφήσουμε να το μπαζώσετε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος συνέδεσε τη στάση της κυβέρνησης με μια ευρύτερη, όπως είπε, πρακτική αποφυγής θεσμικού ελέγχου. «Δεν θα σας αφήσουμε να μεθοδεύσετε ακόμη ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», σημείωσε, χρησιμοποιώντας μια από τις πιο βαριές διατυπώσεις της δήλωσής του.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι υπεύθυνοι θα αποκαλυφθούν «όσο ψηλά και αν βρίσκονται» και ότι οι ευθύνες θα καταλογιστούν «πρώτα απ’ όλα από τον ελληνικό λαό».
To άρθρο Φάμελλος για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση επιχειρεί νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...