Τελευταία νέα
Στέλεχος ΕΛ.Α.Σ. ζητά διαγραφή πρώην βουλευτή από το ΠΑΣΟΚ: «Κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου» Κρίθηκαν παράνομα και ακυρώθηκαν τα εντάλματα έρευνας στις κατοικίες του πρώην πρίγκιπα Άντριου στη Βρετανία «Ψευδοθεραπείες» – Ο ΙΣΑ προειδοποιεί: Οι πολίτες να καταγγέλλουν έγκαιρα αμφιλεγόμενες συσκευές και μεθόδους ΗΠΑ: Ο Μαδούρο κατηγορείται τώρα και για ενορχήστρωση βασανιστηρίων στη Βενεζουέλα Άδειασμα Γ. Λοβέρδου σε Φλωρίδη, Συρίγο και Θεοχάρη – «Να προσέχουμε τις δηλώσεις μας» Γιώργος Απέργης: Τα 80χρονα ενός ανανεωτή Reuters: Τι προβλέπει το deal 4 δισ. δολαρίων Ελλάδας-ΗΠΑ για τα εξοπλιστικά Πιερρακάκης: Διπλή πρόκληση για την Ευρώπη από το ενεργειακό σοκ – Προστασία και δημοσιονομική διαφύλαξη Όμιλος AKTOR: Παρέδωσε αντιπλημμυρικό έργο ύψους 10,3 εκατ. ευρώ στο Θριάσιο Πεδίο Γιώργος Μαζωνάκης: Εντοπίστηκαν εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό των γιατρών στο εξωτερικό Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου Πιερρακάκης: Διπλή ευρωπαϊκή πρόκληση για προστασία πολιτών στο ενεργειακό σοκ και διαφύλαξη δημοσιονομικής αξιοπιστίας
Newsit.gr

Φάμελλος για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση επιχειρεί νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ανεβάσει εκ νέου τους τόνους για τις υποκλοπές, με τον Σωκράτη Φάμελλο να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αποτρέψει την κατάθεση κρίσιμων προσώπων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο πρόεδρος του κόμματος έκανε λόγο για «νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», υποστηρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κλείσει τη συζήτηση πριν ανοίξει ουσιαστικά.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι υποκλοπές παραμένουν ανοιχτό θεσμικό τραύμα, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος επιχειρεί να μεταφέρει την πίεση προσωπικά στον πρωθυπουργό. Στο επίκεντρο βρίσκονται η πιθανή κλήση του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Ταλ Ντίλιαν στη Βουλή, αλλά και οι νέες αναφορές για παγίδευση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι, αντί να κληθούν στη Βουλή τα πρόσωπα που ζητά η αντιπολίτευση, δρομολογείται μια «δήθεν συζήτηση και λήψη απόφασης» στην Επιτροπή Θεσμών. Κατά τον ίδιο, αυτό συνιστά παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, εφόσον υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της Επιτροπής.
«Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρο. Θέλει να κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών», ανέφερε, θέτοντας το ερώτημα με ποιο δικαίωμα μπορεί να αποτραπεί η κλήση Δημητριάδη και Ντίλιαν.

«Δεν θα σας αφήσουμε να το μπαζώσετε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος συνέδεσε τη στάση της κυβέρνησης με μια ευρύτερη, όπως είπε, πρακτική αποφυγής θεσμικού ελέγχου. «Δεν θα σας αφήσουμε να μεθοδεύσετε ακόμη ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», σημείωσε, χρησιμοποιώντας μια από τις πιο βαριές διατυπώσεις της δήλωσής του.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι υπεύθυνοι θα αποκαλυφθούν «όσο ψηλά και αν βρίσκονται» και ότι οι ευθύνες θα καταλογιστούν «πρώτα απ’ όλα από τον ελληνικό λαό».
To άρθρο Φάμελλος για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση επιχειρεί νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...