Τελευταία νέα
Χαλκίδα: 37χρονη επιτέθηκε στη σύντροφο του πρώην συζύγου της και της έκοψε με φαλτσέτα τα μαλλιά Ιόνια Οδός: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 249 χλμ/ώρα σε σημείο με όριο τα 100 Τσουκαλάς: «Δεν βλέπουμε κανέναν εμφύλιο ούτε έχουμε κάποιο μέτωπο με την ΕΛΑΣ- Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η ΝΔ» Το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ από την Αθήνα και η στήριξή του στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ – «Η ομάδα μας κάνει εξαιρετική δουλειά» Ιερά Οδός: Συνελήφθη 55χρονος που απείλησε άλλο οδηγό με τσεκούρι Φαράγγι Σαμαριάς: «Λήξη συναγερμού» – Απεγκλωβίστηκαν οι 8 εργαζόμενοι [εικόνες – βίντεο] Κυπριακό αέριο μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη- Παπασταύρου: Η περιοχή παίρνει το μέλλον στα χέρια της ΕΛ.Α.Σ: «Η ΝΔ υπονομεύει την εφαρμογή αξιοκρατικών διαδικασιών – Πελατειακές σχέσεις και ευνοιοκρατία» Ο Ρούμπιο δεν πήρε θέση δημόσια για το καλώδιο: «Καλύτερα κάποια πράγματα να μην αποτελούν αντικείμενο σε συνεντεύξεις Τύπου» Ατελείωτη οδύσσεια η σχολική μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη Τσίπρας για Ρούμπιο: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ παρουσιάζεται σαν Πόντιος Πιλάτος Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πούτιν για τα γενέθλιά του – Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα στην ατζέντα
Newsit.gr

Κατρίνης για Φαραντούρη και τον διορισμό της γυναίκας του: «Στη θέση του δεν θα το έκανα»

Σαφείς αποστάσεις από τον Νικόλα Φαραντούρη πήρε ο Μιχάλης Κατρίνης, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται αντιμέτωπο με νέα εσωτερική αμηχανία γύρω από την υπόθεση της απόσπασης της συζύγου του ευρωβουλευτή στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες. Ο βουλευτής Ηλείας έστειλε μήνυμα ότι τέτοιες επιλογές ανοίγουν εύκολα την πόρτα στην πολιτική κριτική.
Για το ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση Νικόλα Φαραντούρη αποκτά πλέον και εσωτερικές προεκτάσεις, καθώς ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης δεν περιορίστηκε σε μια τυπική απάντηση. Αντιθέτως, άφησε σαφή αιχμή, λέγοντας πως, αν ήταν στη θέση του ευρωβουλευτή, δεν θα είχε προχωρήσει σε μια τέτοια επιλογή, ώστε να προστατεύσει «και τον εαυτό του και την οικογένειά του και την παράταξη».
«Καθαρές κουβέντες»
Μιλώντας την Δευτέρα (06.07.2026) στο ΕΡΤnews, ο Μιχάλης Κατρίνης ρωτήθηκε για την απόσπαση της Θεοδώρας Αϊβάζογλου και απάντησε χωρίς περιστροφές. «Καθαρές κουβέντες. Εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα, θα προστάτευα και τον εαυτό μου και την οικογένειά μου και την παράταξη από μια εύκολη κριτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η απάντηση Φαραντούρη
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον Νικόλα Φαραντούρη να υποστηρίζει ότι η σύζυγός του επιλέχθηκε βάσει των αναγκαίων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων της και μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Ο ίδιος έχει επισημάνει ότι εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε κανονικά και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, απορρίπτοντας ως αναληθή όσα γράφονται περί αδιαφάνειας.
To άρθρο Κατρίνης για Φαραντούρη και τον διορισμό της γυναίκας του: «Στη θέση του δεν θα το έκανα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...