Τελευταία νέα
Υπόσχεση Πούτιν στον Πεζεσκιάν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει στη διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ιράν ΗΠΑ: Συνομιλίες στο Μαϊάμι με στόχο το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία – Παρόντες αξιωματούχοι από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ Επίδειξη δύναμης από τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Φενέρ Πρεσβεία Ισραήλ για 3η επέτειο από την επίθεση της Χαμάς: Ο λαός του Ισραήλ ζει Η ακροδεξιά βία επέστρεψε: Μαχαίρωσαν 32χρονο αντιφασίστα στην Ελευσίνα – «Εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ» Daily Mail: Έρευνα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη χλιδάτη ζωή της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αθήνα και για απειλές σε υπαλλήλους ΠΑΣΟΚ: Τροπολογία στη Βουλή για μείωση ΦΠΑ στα νησιά Νορβηγία: Ακινητοποιήθηκαν όλα τα τρένα λόγω βλάβης στο σύστημα επικοινωνιών Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου με Μάντζο για τη δίκη Βαλυράκη: «Δεν έχετε πει κουβέντα επί χρόνια» – «Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα εκεί» Στα άκρα Μαξίμου και ΕΛΑΣ για τα εξοπλιστικά: «Κανόνας η διαστρέβλωση της αλήθειας» – «Η κυβέρνηση δεν ξέρει να διαβάζει» Πτώση 73% στους πληθυσμούς των άγριων ζώων παγκοσμίως – Αποκαλυπτική η ετήσια έρευνα του WWF Μείωση 73% στους πληθυσμούς των άγριων ζώων παγκοσμίως – Αποκαλυπτική η ετήσια έρευνα του WWF
Efsyn.gr

ΠΟΥ: Προειδοποίηση για νέα κύματα καύσωνα στην Ευρώπη – Ερχονται θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε σήμερα ότι η Ευρώπη πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπη με “περισσότερες φονικές εβδομάδες” με ένα ακόμη έντονο κύμα καύσωνα να σχηματίζεται πάνω από τον Ατλαντικό.
Μέσα στις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία στην Πορτογαλία και στη νότια Ισπανία αναμένεται να φθάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου.
Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, ο Χανς Κλούγκε, είχε χθες επείγουσα επικοινωνία με εκπροσώπους από 41 χώρες της περιοχής, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για να συζητήσουν για τα διδάγματα που αναδείχτηκαν από το πρόσφατο κύμα καύσωνα και για τις προετοιμασίες για το επόμενο.
Σε ανακοίνωσή του ο Κλούγκε αναφέρει ότι οι χώρες με σχέδια δράσης για την υγεία που συνδέονται με ακραίες θερμοκρασίες και καύσωνες ανταποκρίθηκαν ταχύτερα και προστάτευσαν καλύτερα τους πληθυσμούς τους στη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου.
Ωστόσο, ο ίδιος είπε ότι λιγότερες από τις μισές από τις ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΠΟΥ εφαρμόζουν τέτοια μέτρα.
Το σφοδρότερο κύμα καύσωνα που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη
Ειδικοί έχουν ανακοινώσει ότι το κύμα καύσωνα που διήρκεσε από τις 20 ως τις 28 Ιουνίου ήταν το σφοδρότερο που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη προκαλώντας προβλήματα στην παραγωγή ενέργειας, καταστροφές στις υποδομές και υπερφορτώνοντας τα συστήματα υγειονομικής φροντίδας.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι ακραίες θερμοκρασίες σχεδόν σίγουρα προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.
Η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο κατέγραψαν 3.700 πλεονάζοντες θανάτους με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός και πιθανόν να αυξηθεί.
Η θερμοκρασία σε τμήματα της Ευρώπης ανήλθε στη διάρκεια του καύσωνα στους 40 βαθμούς.
«Το έργο τώρα πρέπει να γίνει σε δύο μέτωπα: να διορθωθεί ό,τι απέτυχε τις τελευταίες εβδομάδες πριν ενσκήψει ο επόμενος καύσωνας και να δομηθεί το είδος αυτό του συστήματος υγείας που δεν ανταποκρίνεται απλώς στις ακραίες θερμοκρασίες, αλλά είναι και προετοιμασμένο γι’ αυτές», κατέληξε ο Κλούγκε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...