Τελευταία νέα
ΕΛ.Α.Σ: Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διατάζει υπαλλήλους αμερικανικών πρεσβειών να φύγουν από χώρες του Κόλπου Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο στο μπάσκετ: «Θίγεται η αξιοπιστία του αθλητισμού στη χώρα μας» Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Ελλάδα ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τους κινδύνους στην Αν. Μεσόγειο Η Ελλάδα ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο Champions League: Ο Δουβίκας και η Κόμο διέλυσαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ [βίντεο] Παρέμβαση Μεϊμαράκη για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας – Καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» ΕΛΑΣ: Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ Μαρία Καρυστιανού: To Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας της απαγορεύει να έχει μηχάνημα βιοσυντονισμού στο ιατρείο της ΠΑΣΟΚ: Τροπολογία για τη γονική εποπτεία στα social media – Ώρα περιορισμού για παιδιά 13 και 14 ετών EuroLeague: Σε διαθεσιμότητα η Τσαρούχα μετά τη σύλληψή της Ο Ζελένσκι χαιρετίζει τη διάθεση της Ρωσίας για τριμερή συνάντηση – Ζητά να γίνει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου
Efsyn.gr

Σακελλαρίδης για τον 20χρονο: «Όταν η ασφάλεια απειλείται από την αστυνομία, κάτι πηγαίνει πολύ στραβά»

Βασικά μαθήματα δημοκρατίας έδωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αφορμή τους πυροβολισμούς της αστυνομίας εις βάρος του 20χρονου στην Αργολίδα.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Σακελλαρίδη:
Πρώτα από όλα, ας κάνουμε την εξής παραδοχή.
Ότι δεν είμαι καθόλου κανονικό, καθόλου φυσιολογικό, η Αστυνομία να εκτελεί έναν άνθρωπο, που δεν απειλεί την ζωή ή την ασφάλεια κανενός, ακόμα και αν προσπαθεί να αποφύγει καταδίωξη.
Ακόμα και αν είναι παραβατικός, ακόμα και αν έχει παραβιάσει το νόμο. Τι να κάνουμε, δεν τον σκοτώνει η Αστυνομία και δεν σχολιάζουμε «ε και αυτός ας σταματούσε και ας μην απέφυγε την καταδίωξη».
Η Αστυνομία παραδέχεται ότι ο πυροβολισμός που σκότωσε το νεαρό στο Άργος έγινε όσο προσπαθούσε αυτό να σκαρφαλώσει σε μια μάντρα. Δηλαδή προφανώς δεν υπήρχε καμία απειλή κατά των αστυνομικών εκείνη την ώρα.
Ο μόνος κίνδυνος θα ήταν να πηδήξει την μάντρα και να διαφύγει. Δεν αξίζει να σκοτωθεί κάποιος για αυτό το λόγο.
Οι αστυνομικοί επικαλούνται ότι εξοστρακίστηκε η σφαίρα κατά τα συνήθη. Αυτό προφανώς μένει να αποδειχθεί στα εργαστήρια.
Σε κάθε περίπτωση, ούτε κάμερες φέρουν στις στολές τους οι αστυνομικοί έτσι ώστε να καταγράφονται οι κινήσεις τους, ούτε σοβαρή εκπαίδευση υπάρχει, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης από το 2019
Δεν εινα η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιο περιστατικό. Δεν ξεχνάμε την εκτέλεση Σαμπάνη.
Ο εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας, η λογοδοσία και η αντιμετώπισης της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας είναι τα στοιχειώδη σε ένα κράτος δικαίου.
Γιατί όταν η ασφάλεια απειλείται από την ίδια την Αστυνομία, κάτι πηγαίνει πολύ στραβά στη δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...