Τελευταία νέα
Μήνυμα Ανδρουλάκη κατά Τσίπρα: “Κάποιοι σχεδιάζουν να φύγει ο Μητσοτάκης το 2031” Ο Πούτιν προειδοποιεί τους Ευρωπαίους: Η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία ισοδυναμεί με πόλεμο ΗΠΑ: Στο φως απόρρητα έγγραφα για την Αλ Κάιντα πριν την 11η Σεπτεμβρίου – «Μπορεί να ρίξει αεροπλάνο με εκρηκτικά σε πόλη» Δριμύτατη κριτική άσκησε το ΚΚΕ στα λεγόμενα Παύλου Μαρινάκη για ψαλίδισμα του επιδόματος ανεργίας Γαλλία: Εκτροχιάστηκε τρένο, δεκάδες οι τραυματίες Οι ελεύθεροι επαγγελματίες εγκαταλείπουν τη ΝΔ Καραλής: Κοίταξε ξανά στα μάτια τον Ντουπλάντις – Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Ultimate Championship [βίντεο] Παραίτηση-βόμβα του πρύτανη του Keele Greece – Αιχμές κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας Εντυπωσιακή η πρεμιέρα του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ Δούρου από την ΔΕΘ: «Είμαστε εδώ, στεκόμαστε στα πόδια μας – Διαφάνεια, λογοδοσία και ισονομία είναι λέξεις άγνωστες για τον Μητσοτάκη» Σαουδική Αραβία: Διακόπτει τη λειτουργία κρίσιμου πετρελαιοαγωγού – Αιτία οι επιθέσεις των Χούθι Μεγάλη επιχείρηση της Europol για δίκτυο εμπορίας παράνομου κρέατος: Έστελναν σε σφαγεία χιλιάδες άλογα κούρσας
Moneypress.gr

Χρυσός: Τέταρτη ημέρα απωλειών καθώς η κρίση στη Μέση Ανατολή ενισχύει τις πιέσεις από τη Fed

Ο χρυσός συνέχισε την πτωτική του πορεία, καθώς το δεύτερο διαδοχικό κύμα αμερικανικών επιθέσεων κατά του Ιράν οδήγησε σε νέα άνοδο των τιμών της ενέργειας, εντείνοντας τις ανησυχίες για επίμονο πληθωρισμό.
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαμορφώθηκε κοντά στα 4.070 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.
Οι τελευταίες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο, σύμφωνα με τη Διοίκηση Κεντρικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (CENTCOM), να περιοριστεί η δυνατότητα του Ιράν να διαταράξει τη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ. Προηγήθηκαν λίγες ώρες μετά τη δήλωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θεωρεί πως η εκεχειρία έχει πλέον καταρρεύσει. Την ίδια στιγμή, η Τεχεράνη έχει προειδοποιήσει ότι προετοιμάζει ευρείας κλίμακας αντίποινα εναντίον αμερικανικών βάσεων στη Μέση Ανατολή.
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν, καθώς η Ουάσιγκτον ανακάλεσε και την εξαίρεση που επέτρεπε στο Ιράν να συνεχίζει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.
Οι ανησυχίες για τη Fed πιέζουν τον χρυσό
Για την αγορά του χρυσού, η νέα κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ενδέχεται να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επίμονες πληθωριστικές πιέσεις.
Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Ιούνιο, που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη, έδειξαν ότι ορισμένα μέλη της Επιτροπής θεώρησαν πως υπήρχαν επιχειρήματα ακόμη και για νέα αύξηση των επιτοκίων, αν και τελικά συμφώνησαν στη διατήρησή τους στα σημερινά επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...