Τελευταία νέα
Βασίλης Οικονόμου: Μεγάλη συγκέντρωση στη Λαυρεωτική Υπόκλιση της Μπαρτσελόνα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Παρί Σεν Ζερμέν Champions League: Βαριά ήττα της ΑΕΚ από τη Μάντσεστερ Σίτι Eurocup: Ο Άρης «εξαφάνισε» τη Ρόστοκ μέσα στην έδρα της Το WWF για την «ειδική μεταχείριση» των στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ Ο Δούκας στο Σύνταγμα: Είμαστε δίπλα σε μαθητές και δασκάλους, στηρίζουμε το δικαίωμα στη μάθηση [βίντεο] Ο Τραμπ περιμένει από τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία, «αλλιώς τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ άσχημα» Κιλκίς: Επίδομα 1.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί από τον δήμο Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Κύπριο ομόλογό του Κόμπο για το τουρκολιβυκό μνημόνιο ΥΠΕΞ Κύπρου για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις Κουφονικολάκου: Ο κοινωνικός θυμός να βρει διέξοδο μέσα από ειρηνική διαμαρτυρία και συλλογική διεκδίκηση
Libre.gr

Ανδρουλάκης από Λήμνο: ”Η αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι πολιτική προτεραιότητα”

Στη Λήμνο περιοδεύει από το πρωί του Σαββάτου ο Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτος σταθμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν το νοσοκομείο του νησιού, από όπου υπογράμμισε την πολιτική προτεραιότητα του για αναβάθμιση του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, κατά τις δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Λήμνου για την ενημέρωση που του έκαναν «σχετικά με τη μερική ανακαίνιση του κτηρίου, αλλά και για τις πολύ σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς», τόνισε ότι «θέση του ΠΑΣΟΚ είναι η Αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια Αιγαίου, η παροχή ουσιαστικών κινήτρων, -οικονομικών, φορολογικών, εκπαιδευτικών-, για όλους τους υγειονομικούς σε όλα τα νησιά της χώρας καθώς και μια ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική». Σημείωσε επιπλέον ότι η στέγαση είναι και αυτή ένα πολύ σοβαρό κίνητρο.

«Πρέπει, όμως», τόνισε, «να επενδύσουμε και στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, να στελεχώσουμε όλα τα περιφερειακά ιατρεία αλλά και να αποκτήσουμε ένα εθνικό δίκτυο τηλεϊατρικής που θα παρέχει υψηλές υπηρεσίες στους μόνιμους κατοίκους» και «τέλος, έχουμε χρέος να στηρίξουμε το ΕΚΑΒ, με βάσεις, προσωπικό, εναέρια και πλωτά μέσα».

Σημείωσε ότι «για το ΠΑΣΟΚ, η αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι πολιτική προτεραιότητα». «Εμείς δημιουργήσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εμείς γνωρίζουμε πως θα το κάνουμε ισχυρό σε όλη την Ελλάδα», είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...