Τελευταία νέα
Αιγάλεω: Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό από πρόθεση – Κατηγορείται ότι έβαλε τρεις φωτιές με αναπτήρα «Χρόνια πολλά, άγγελέ μου»: Συγκινεί η Βικτώρια Δέλλα ανήμερα των γενεθλίων της Γωγώς Μαστροκώστα Τσουκαλάς για συντάξεις: «Οι συνταξιούχοι δεν έχουν αμνησία»  Θεοδωρικάκος: 282 παραγωγικές επενδύσεις σε Μακεδονία και Θράκη- 5.000 νέες θέσεις εργασίας Η Τουρκία προετοιμάζεται ακόμη και για πόλεμο – Αποκαλυπτικό έγγραφο για τη συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ Θρίλερ στη Νάξο: Πτώμα με στολή δύτη και βατραχοπέδιλα εντοπίστηκε στη θάλασσα Χόρτα, πίτες και μεζέδες: Μια Γιαπωνέζα χτίζει γέφυρες γεύσης μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας Το νησί που ξεπέρασε τη Μύκονο στις τιμές των ακινήτων Στο ΕΔΔΑ προσέφυγε ο Θανάσης Κουκάκης για τη διπλή παρακολούθηση από ΕΥΠ και Predator Αυγερινός για Καρυστιανού: Το κόμμα της είναι «δύο γυναίκες, πολλοί στρατιώτες» Η επικρατέστερη ημερομηνία για εκλογές ανοιξιάτικες… Δόμνα Μιχαηλίδου: Συγγενείς πρώτου βαθμού έχουν τη δυνατότητα να γίνουν προσωπικοί βοηθοί – Αναμένονται να γίνουν εξαγγελίες στη ΔΕΘ για το στεγαστικό
Thefaq.gr

Γ. Βαρουφάκης: «350 δισ. για τη διάσωση των τραπεζών – Σήμερα ελέγχονται από ξένα funds»

Με σκληρή επίθεση για τη διαχείριση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος επανέρχεται ο Γιάννης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ότι οι επιλογές κυβερνήσεων και θεσμών οδήγησαν σε σοβαρές στρεβλώσεις, με το κόστος να μεταφέρεται τελικά στην κοινωνία και την οικονομία.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στα ποσά που διατέθηκαν για τη στήριξη των τραπεζών κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, υποστηρίζοντας ότι το κόστος των παρεμβάσεων ήταν πολύ μεγαλύτερο από το ύψος των καταθέσεων που υπήρχαν στο σύστημα.

«Διασώσαμε» τις τράπεζες με 350 δισ. «για να διασώσουμε τις καταθέσεις» που ήταν 220 δισ. μόνο. Και τώρα η Εθνική, η Eurobank, η Πειραιώς, η Alpha, δεν είναι ελληνικές, ανήκουν σε ξένα ταμεία και έχουν μονοπώλιο πάνω στο χρήμα το δικό σας, το εισόδημά σας.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης… pic.twitter.com/1SX7aKZgqB
— ΜέΡΑ25 (@mera25_gr) July 10, 2026

«Διασώσαμε τις τράπεζες με 350 δισ. “για να διασώσουμε τις καταθέσεις”, που ήταν 220 δισ. μόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ακόμη ότι μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις και τις εξελίξεις των τελευταίων ετών οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες έχουν περάσει σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.
«Και τώρα η Εθνική, η Eurobank, η Πειραιώς, η Alpha, δεν είναι ελληνικές, ανήκουν σε ξένα ταμεία και έχουν μονοπώλιο πάνω στο χρήμα το δικό σας, το εισόδημά σας», δήλωσε.

Πηγή: pronews.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...