Τελευταία νέα
Κριτική από την ΕΛΑΣ στον Πλεύρη για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μπρα ντε φερ Αθήνας – Άγκυρας: Θα προχωρήσουν οι έρευνες διαμηνύει το ΥΠΕΞ ΠΑΣΟΚ: Προτελευταία η Ελλάδα στους μισθούς – Η ακρίβεια εξανεμίζει τις αυξήσεις Ελληνικές διπλωματικές πηγές προς Άγκυρα για τις NAVTEX: «Σαφές το διεθνές δίκαιο, οι έρευνες θα προχωρήσουν» Ζελένσκι: Η Ρωσία σχεδιάζει νέο μπαράζ επιθέσεων σε υποδομές – Νέες εκκλήσεις στους συμμάχους για βοήθεια Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τις NAVTEX Ελλάδας και Κύπρου – «Σαφές το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας» Euroleague: Κακός ο Ολυμπιακός, γνώρισε την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στη SUNEL Arena Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Σεμπαστιάν Λέλιο – Ήταν μόλις 52 ετών Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Τι σημαίνει η ανακοίνωση της Άγκυρας-Τρία σενάρια για την εξέλιξη στο πεδίο Μαχαίρωμα 18χρονου στην Ομόνοια: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα – Καμία σύλληψη μέχρι στιγμής Παπαστεργίου από συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Στηρίζουμε (ψηφιακά) κάθε Δήμο, σε κάθε γωνία της Ελλάδας” Κασσελάκης: Κάτω από το 3% οι «Δημοκράτες» – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την πολιτική σκηνή
Tennis24.gr

Οι προοπτικές του Τσιτσιπά στο Γκστάαντ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφήνει πίσω του το Wimbledon και στρέφει ξανά την προσοχή του στο χώμα, εκεί όπου θα επιδιώξει να χτίσει ρυθμό και αυτοπεποίθηση πριν από την έναρξη της αμερικανικής hard court σεζόν που οδηγεί στο US Open.
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιστρέφει στη δράση στο Gstaad Open της Ελβετίας, λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Παρότι η σεζόν μεταβαίνει σταδιακά στις σκληρές επιφάνειες, το τουρνουά της Ελβετίας αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τον Τσιτσιπά να ολοκληρώσει με θετικό τρόπο την καλοκαιρινή περίοδο στο χώμα.
Ρεβάνς απέναντι στον Μπούσε
Η κλήρωση δεν του επιφύλαξε εύκολο ξεκίνημα.
Στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ιγκνάσιο Μπούσε, ο οποίος τον είχε νικήσει πριν από λίγες εβδομάδες στη Μαγιόρκα με 7-6, 6-3.
Ο 22χρονος Περουβιανός διανύει εξαιρετική χρονιά, βρίσκεται στο Νο34 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους πιο επικίνδυνους ανερχόμενους παίκτες του ATP Tour, με ρεκόρ 14 νίκες και 11 ήττες μέσα στο 2026.
Για τον Τσιτσιπά, το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί όχι μόνο μια δύσκολη πρεμιέρα, αλλά και μια ευκαιρία να πάρει άμεσα τη ρεβάνς για την πρόσφατη ήττα του.
Ανοίγει ο δρόμος προς τα προημιτελικά
Εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του Μπούσε, η συνέχεια του ταμπλό δείχνει… ευνοϊκή.
Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει είτε τον Ελβετό wild card Ζερόμ Κιμ (Νο196) είτε έναν qualifier, γεγονός που του δίνει σημαντικές πιθανότητες να βρεθεί στα προημιτελικά. Εκεί, πιθανότερος αντίπαλος είναι ο Νο4 του ταμπλό, Άρθουρ Ρίντερκνες (Νο28), ένας παίκτης με ισχυρό σερβίς αλλά σαφώς πιο επικίνδυνος σε γρήγορες επιφάνειες απ’ ό,τι στο χώμα.
Πιθανός ημιτελικός με τον Μπούμπλικ
Αν ο Έλληνας πρωταθλητής φτάσει στην τετράδα, τότε πιθανότατα θα βρει απέναντί του το Νο1 του ταμπλό, Αλεξάντερ Μπούμπλικ.
Η μεταξύ τους προϊστορία είναι ξεκάθαρα υπέρ του Τσιτσιπά, ο οποίος προηγείται με 3-0 στις νίκες. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στο Masters της Μαδρίτης τον περασμένο Μάιο, όπου ο Έλληνας επικράτησε στο χώμα.
Παρά την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποιεί ο Καζάκος, η συγκεκριμένη διασταύρωση μοιάζει ευνοϊκή για τον Τσιτσιπά, ειδικά στην αγαπημένη του επιφάνεια.
Ρουντ μόνο στον τελικό
Στο κάτω μέρος του ταμπλό βρίσκεται ο Κάσπερ Ρουντ, Νο2 του ταμπλό και ένας από τους κορυφαίους χωμάτινους παίκτες του Tour.
Αυτό σημαίνει ότι οι δύο πρώην φιναλίστ Grand Slam μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό, εφόσον αμφότεροι επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά.
Για τον Τσιτσιπά, το Γκστάαντ αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα ακόμη ATP 250. Είναι η τελευταία ευκαιρία να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό στο χώμα, να αφήσει πίσω του την απογοήτευση του Wimbledon και να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες με ανεβασμένη ψυχολογία, ενόψει μιας ιδιαίτερα απαιτητικής σειράς τουρνουά που κορυφώνεται στα τέλη Αυγούστου με το US Open.
SWISS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)
The post Οι προοπτικές του Τσιτσιπά στο Γκστάαντ appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...