Τελευταία νέα
Διαδηλώσεις στη Γαλλία: 135 συλλήψεις και 70.000 αστυνομικοί στους δρόμους – Πού σημειώνονται επεισόδια Μαρινάκης: “Η μάχη που έρχεται είναι ιδεολογική. Δεν είναι μάχη για ποσοστά. Είναι μάχη για το ποια χώρα θέλουμε” ΕΛ.Α.Σ.: Να δοθεί στη δημοσιότητα η συμφωνία για τη Μονή Σινά – Ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της «Ο δικός μας Νέος Κόσμος; Χωρίς αδικίες και αποικιοκρατία» Έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος για σκάνδαλο μπάσκετ: Στο μικροσκόπιο περιουσίες και πόθεν έσχες Παύλος Μαρινάκης: Βασικό διακύβευμα των εκλογών η σύγκρουση της σοβαρής και αποτελεσματικής πολιτικής με τον λαϊκισμό και τα άκρα Πένθος για τον Δημήτρη Πιατά: Πέθανε η σύζυγός του Λέλα – Το ανακοίνωσε ο Βούρος μετά την παράσταση ΥΠΕΞ για 81 χρόνια ΟΗΕ: Σημαντικότητα της Προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας Γκιουλέρ: Η Αίγυπτος θα κέρδιζε 15.000 τ. χλμ. με συμφωνία θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία – Τι είπε για Ελλάδα Συνεργασία Ελλάδας και Νορβηγίας για την Καταπολέμηση της Παραπληροφόρησης Στη «σέντρα» όλο το ελληνικό μπάσκετ: Σαρωτικοί έλεγχοι σε παράγοντες και διαιτητές από την Αρχή για το Μαύρο Χρήμα Νίκος Δένδιας: Επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων μετά την επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία
Thepressproject.gr

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Γεωργιάδη: «Λυσσαλέα επίθεση για να κρύψει τη δυσωδία των σκανδάλων»

Με ανακοίνωση-απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «ξενόδουλο», το Γραφείο Τύπου του κόμματος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιτίθεται λυσσαλέα στην αντιπολίτευση, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που τη βαραίνουν.

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, είχε προειδοποιήσει για την επικείμενη ευρωπαϊκή επιτήρηση του Οργανισμού ήδη από τον Μάιο του 2023. Όπως σημειώνεται, η προειδοποίηση εκείνη είχε δεχθεί τότε επίθεση από τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είχε κατηγορήσει τον κ. Ανδρουλάκη ότι «δεν φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».
Λίγους μήνες αργότερα, το ζήτημα τέθηκε στη Βουλή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για «κάποιες σκιές» στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ακολούθησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «δικογραφίες βροχή» και κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με στόχο, όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, την πολιτική κάλυψη υπουργών.
Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι «δεν αξίζει στη χώρα μια τέτοια διακυβέρνηση», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες προς όφελος των πολιτών, προωθώντας αντίθετα τα συμφέροντα «των φίλων και των κολλητών τους».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να βγει λάδι μέσα από το τέλμα των σκανδάλων και της διαφθοράς που παράγει, αποκάλεσε δια του Άδωνι Γεωργιάδη το ΠΑΣΟΚ “ξενόδουλο”. Αυτό είναι το ήθος της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Όταν τον Μάιο του 2023 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυπτε ότι επίκειται η ευρωπαϊκή επιτήρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης τον κατηγορούσε ότι “δεν φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας” και έχει τάχα μια “περίεργη εμμονή”.
Λίγους μήνες αργότερα ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτούσε τον πρωθυπουργό στη Βουλή τι συμβαίνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντούσε ότι υπάρχουν «κάποιες σκιές».
Και αμέσως μετά άρχισαν να έρχονται οι δικογραφίες βροχή και να ζει το Κοινοβούλιο αλγεινές στιγμές για να καλυφθούν οι υπουργοί Βορίδης και Αυγενάκης για τους οποίους η δικαιοσύνη ζητούσε έρευνα. Με λίγα λόγια, επιτέθηκαν λυσσαλέα σε αυτόν που χτυπούσε το καμπανάκι του κινδύνου με εκφράσεις περί προδοτών, για να κρύψουν τη δυσωδία των σκανδάλων τους.
Σήμερα αποκαλούν την αξιωματική αντιπολίτευση «ξενόδουλη» επειδή υποστηρίζει έναν Ευρωπαϊκό Θεσμό και γιατί επιχειρηματολογεί ότι το σκάνδαλο φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους καθώς πέρα από τους 4 βουλευτές που θα κληθούν στο δικαστήριο, διώκονται ο ήδη καταδικασθείς για άλλη όμοια υπόθεση, πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελάς και υποψήφιος ευρωβουλευτής, δύο Περιφερειακοί Διευθυντές και ο πρώην Γενικός Διευθυντής ‘Άμεσων Ενισχύσεων, όλοι βέβαια από την κλειστή επετηρίδα των επιτελικών της… αριστείας της Νέας Δημοκρατίας.
Πάει πολύ να κουνούν το δάκτυλο αυτοί που έπαιξαν στα ζάρια την εθνική ασφάλεια με την υπόθεση των υποκλοπών.
Δεν αξίζει στη χώρα μια τέτοια διακυβέρνηση που δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ούτε την προοπτική ούτε την αξιοποίηση των μεγάλων ευκαιριών προς χάριν των πολιτών της χώρας και όχι των φίλων και κολλητών τους».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...