Τελευταία νέα
Μαρινάκης: Έμφαση στη μεσαία τάξη, τις MμΕ, τους συνεπείς και τις οικογένειες – Το στίγμα των εξαγγελιών στη ΔΕΘ Στην Πάρο με τον Λάκη Λαζόπουλο η Χάρις Αλεξίου: «Σε μια φωτογραφία που έχει τη σημασία της. Οσονούπω» Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ο Πάνος Λαζαράτος κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για παρανομίες Παύλος Πολάκης στα «Χ.ν.»: «Θέλω να ηγηθώ του ΣΥΡΙΖΑ» – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποψηφιότητα στον Δήμο Χανίων Παύλος Μαρινάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: Έμφαση σε μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες – Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Επίδαυρο για την παράσταση «Ίων» Ο Αδωνις πανηγυρίζει για την επέτειο του τέλους του εμφυλίου: «Ευτυχώς σώθηκε η Ελλάδα από την κομμουνιστική απειλή» Μητσοτάκης από τη Δυτική Μακεδονία: «Να τρέξουμε πιο γρήγορα» τα έργα και τις επενδύσεις Μέγαρα: Νεκρή 35χρονη οδηγός μοτοσικλέτας σε τροχαίο Πολάκης: «Δεν θα αλλάξω εγώ, ο Τσίπρας έφυγε – Με ενδιαφέρει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» Ρατσισμός είναι η γενοκτονία στη Γάζα και όχι η αντίσταση στο έγκλημα του Ισραήλ – Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας Τσίπρας ή Σαμαράς; Ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Iatrikostypos.com

Ο ΙΣΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία διαλόγου για το ζήτημα της άσκησης εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων αισθητικής ιατρικής

Με αφορμή την πρόσφατη υπουργική απόφαση, καθώς και τις επιστολές που απέστειλαν δεκατέσσερις επιστημονικές και επαγγελματικές εταιρείες σχετικά με το ζήτημα της διενέργειας εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων αισθητικής ιατρικής, το θέμα συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την Τρίτη 14 Ιουλίου 2026.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, ομοφώνως επανέλαβε τη σταθερή θέση του ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αδικαιολόγητοι αποκλεισμοί ή εξαιρέσεις ιατρικών ειδικοτήτων από την άσκηση πράξεων που εμπίπτουν στο επιστημονικό τους αντικείμενο, εφόσον διαθέτουν την απαιτούμενη εκπαίδευση, εξειδίκευση και επιστημονική επάρκεια και ενεργούν σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης.
Μετά τις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από μέλη της δερματολογικής κοινότητας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναλαμβάνει πρωτοβουλία διαλόγου και προσκαλεί στις 30 Ιουλίου στις 13.30, εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων επιστημονικών και επαγγελματικών εταιρειών ,σε συνάντηση στα γραφεία του ΙΣΑ, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την αναζήτηση κοινά αποδεκτών λύσεων.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει διαχρονικά ως προτεραιότητα την ενότητα του ιατρικού κόσμου και τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Πιστεύουμε ότι τα αδιέξοδα ξεπερνιούνται μόνο μέσα από τον θεσμικό διάλογο, τον αμοιβαίο σεβασμό και την επιστημονική τεκμηρίωση. Στόχος μας είναι να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα υπηρετεί πρωτίστως την ασφάλεια των ασθενών, θα διασφαλίζει την επιστημονική δεοντολογία και θα ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ όλων των ιατρικών ειδικοτήτων».
The post Ο ΙΣΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία διαλόγου για το ζήτημα της άσκησης εξειδικευμένων ιατρικών πράξεων αισθητικής ιατρικής appeared first on Iatrikostypos.com.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...