Τελευταία νέα
Σπ. Κτενάς στο 2ο Ν-ΔΕΘ Forum: Η Βόρεια Ελλάδα καταλύτης στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας Κουφονικολάκου: Με έλλειμμα σοβαρότητας και πλεόνασμα αλαζονείας ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ Πυρκαγιές: Σε Red Code αύριο Δευτέρα Αττική, Κρήτη και άλλες περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο [χάρτης] ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Η οικονομία δεν είναι μόνο αριθμοί» – Πυρά για ακρίβεια, ανισότητες και το κόστος ζωής Φωτιά στην περιοχή Πετσακοί Αχαΐας – Επιχειρούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο Τα απρόοπτα της συνέντευξης Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ο ενθουσιασμός της δημοσιογράφου της Espresso και το παράπονο του Ριζοσπάστη Κομοτηνή: Νεκρός 22χρονος οδηγός μοτοσικλέτας σε τροχαίο δυστύχημα Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Σαμαρά: Η «τεχνογνωσία» που άναψε φωτιές και οι βαριές κουβέντες για την υστεροφημία και το 18% της ΝΔ ΠΑΣΟΚ: Αναξιοπιστία, αλαζονεία και εξαπάτηση το τρίπτυχο του κ. Μητσοτάκη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Κυρ. Μητσοτάκης θεωρεί ακατανόητο το προβάδισμα των ανθρώπων έναντι των αριθμών Τσουκαλάς: “Αναξιοπιστία, αλαζονεία και εξαπάτηση το τρίπτυχο Μητσοτάκη” Μητσοτάκης: Κυβέρνηση κάνει το πρώτο κόμμα-Καρφιά σε Τσίπρα -Σαμαρά
Indicator.gr

Κ. Κυρανάκης: Ξεκαθαρίστηκε ότι κανένας βουλευτής μας δεν κατηγορείται για παράνομο πλουτισμό

“Ξεκαθαρίστηκε ότι κανένας βουλευτής μας δεν κατηγορείται για παράνομο πλουτισμό”, τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με τις υποθέσεις των 13 βουλευτών της ΝΔ.
Ο κ. Κυρανάκης έκανε λόγο για “αποκατάσταση της αλήθειας”, επισημαίνοντας ότι επί 122 ημέρες συγκεκριμένα πρόσωπα παρουσιάζονταν στη δημόσια συζήτηση “περίπου ως εγκληματίες”, με πλήρη καταπάτηση, όπως είπε, του τεκμηρίου της αθωότητας.
Αναφερόμενος στις εννέα υποθέσεις που τέθηκαν στο αρχείο, υπογράμμισε ότι οι βουλευτές αυτοί στοχοποιήθηκαν ονομαστικά και ότι σπιλώθηκαν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους. Κάλεσε, μάλιστα, την αντιπολίτευση να ζητήσει συγγνώμη, σημειώνοντας: “Πάμε πρώτα στους εννέα. Γιατί και οι εννέα, με ονόματα, και οι οικογένειές τους, είδαν το όνομά τους να σπιλώνεται”.
Για τους τέσσερις βουλευτές σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις, τον Μάξιμο Σενετάκη, την Κατερίνα Παπακώστα, τον Κώστα Σκρέκα και τον Χρήστο Μπουκώρο, ξεκαθάρισε ότι “δεν κατηγορούνται ότι πλούτισαν παρανόμως, ούτε κατά ένα ευρώ”.
“Δεν κατηγορούνται αυτοί οι τέσσερις συνάδελφοί μας ότι έχουν πλουτίσει”, επανέλαβε, προσθέτοντας ότι η ζημία που ερευνάται ανέρχεται συνολικά σε 7.200 ευρώ. Επισήμανε, παράλληλα, ότι πρόκειται για υποθέσεις που διερευνώνται σε βαθμό πλημμελήματος και ότι η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να αποφανθεί.
Ειδικά για την περίπτωση του Χρήστου Μπουκώρου, υποστήριξε ότι η επίμαχη παρέμβαση αφορούσε αίτηση πολίτη, η οποία είχε κατατεθεί εμπρόθεσμα και μέσω της νόμιμης διαδικασίας ένστασης. “Αν είναι αδίκημα να παίρνει ένας εκλεγμένος βουλευτής για λογαριασμό συμπολίτη του, ο οποίος αισθάνεται ότι αδικείται και έχει υποβάλει εμπρόθεσμα μια νόμιμη ένσταση για μια διαφορά ύψους 1.500-2.000 ευρώ, θέλω να μου πουν ακριβώς σε ποιο μέρος του Ποινικού Κώδικα περιγράφεται αυτό”, ανέφερε.
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ έθεσε, τέλος, ζήτημα ίσης μεταχείρισης, υποστηρίζοντας ότι στη δικογραφία και στους καταγεγραμμένους διαλόγους περιλαμβάνεται και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει κινηθεί αντίστοιχη διαδικασία. “Όταν λες ότι θα ασκήσεις διώξεις ή θα ζητήσεις άρση ασυλίας μόνο για τη Νέα Δημοκρατία, αυτό σημαίνει δύο μέτρα και δύο σταθμά”, κατέληξε.
The post Κ. Κυρανάκης: Ξεκαθαρίστηκε ότι κανένας βουλευτής μας δεν κατηγορείται για παράνομο πλουτισμό appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...