Τελευταία νέα
Πέτρος Φιλιππίδης μετά το δικαστήριο: «Έχω πει από την αρχή ότι είχα και έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» Pizza Fan: Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Αντάρας – Το 1 εκατ. ευρώ στην κρύπτη και η πρόταση να πληρώσει τους φόρους ΗΠΑ: Παιχνίδια Τραμπ με τις εκλογές – Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να μην καταμετρηθούν 400 ψηφοδέλτια στην Ουάσινγκτον Βραζιλία: Ερευνα για ξένη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας Μπολσονάρο   Αρης Λάσκος στην «Εφ.Συν.»: «Είμαστε μια βαθιά ανιστόρητη κοινωνία που γλείφει τις πληγές της» Live η τελετή φωταγώγησης του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη – Η ομιλία Μητσοτάκη «Χωριάτικο»: Το άγριο ξύλο στη Ρόδο και οι «φουσκωτοί» του Γιαννακόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο Europa League: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Ρεν – Ολυμπιακός κι επισήμως Μητσοτάκης από Κιλκίς: «Έχουμε την πολιτική βούληση να συγκρουστούμε με τους μεγάλους» Ρωγμές στη σκανδιναβική γραμμή για τον Πούτιν: Δανία, Σουηδία αντιδρούν στο «σπάσιμο» του εμπάργκο Επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Βοστώνη: Συνεργασία MIT και ΕΛΚΑΚ για αμυντική καινοτομία Εμποροι του Πειραιά: Ζητούν νέα ρύθμιση για τις πλατφόρμες
Efsyn.gr

«Ξηλώνεται» διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών στην Κρήτη: Η 22χρονη «transporter» και τα 20 κιλά skunk

Διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών φαίνεται να βρίσκεται πίσω από μία 22χρονη Ισπανίδα, η οποία συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» στην Κρήτη. Η κοπέλα φέρεται να είχε φορτώσει στο αεροπλάνο, ήδη από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, βαλίτσα στην οποία έκρυβε αεροστεγώς μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ την προανάκριση συνεχίζει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.
20 κιλά κάνναβη
Σύμφωνα με το cretalive.gr, η ποσότητα των ναρκωτικών ήταν χωρισμένη σε δύο αεροστεγώς σφραγισμένες συσκευασίες, βάρους 11,1 και 8 κιλών αντίστοιχα, οι οποίες βρίσκονταν μέσα σε μεγάλη βαλίτσα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για skunk υδροπονικής καλλιέργειας, με εκτιμώμενη αξία που προσεγγίζει τις 80.000 ευρώ.

Η 22χρονη έφτασε στο Ηράκλειο με πτήση τσάρτερ από τη Βαρκελώνη, ενώ αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών την περίμεναν ήδη στο αεροδρόμιο, έχοντας στη διάθεσή τους τα στοιχεία της, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
ΕΛ.ΑΣ.
Όταν εντοπίστηκε η αποσκευή της, η 22χρονη αρνήθηκε να δώσει τον κωδικό ασφαλείας της βαλίτσας, υποστηρίζοντας ότι της είχε παραδοθεί ήδη σφραγισμένη και ότι αγνοούσε το περιεχόμενό της. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ανοίξουν τη βαλίτσα, όπου εντόπισαν τις δύο συσκευασίες με τα ναρκωτικά, οι οποίες αποτελούσαν το μοναδικό περιεχόμενό της.
Οι έρευνες των Αρχών στρέφονται πλέον στην εξάρθρωση του κυκλώματος που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την υπόθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι η 22χρονη είχε τον ρόλο του «transporter», μεταφέροντας τη βαλίτσα στην Κρήτη, όπου θα την παρέδιδε σε παραλήπτες και στη συνέχεια θα επέστρεφε στο εξωτερικό με προγραμματισμένη πτήση την επόμενη ημέρα.
ΕΛ.ΑΣ.
Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της έρευνας θεωρείται το κινητό τηλέφωνο που κατασχέθηκε, καθώς φαίνεται να περιέχει στοιχεία που ενδέχεται να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και άλλων μελών του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...