Τελευταία νέα
Πρόωρη αποπληρωμή χρέους 13 δισ. ευρώ μέσα στο 2026 σχεδιάζει η κυβέρνηση – «Υπάρχουν άλλες κατεπείγουσες ανάγκες», απαντά ο Παππάς Σίφνος: Τα πιθανά αίτια της τραγωδίας και τα τελευταία λεπτά πριν από τη συντριβή του ελικοπτέρου Μητσοτάκης: Εθνικό καθήκον η μείωση του χρέους Ο Τραμπ «ανακήρυξε» αμερικανικό έδαφος τα Στενά του Ορμούζ Φωτιά στα Κόμαρα Έβρου – Επιχειρεί ένα ελικόπτερο Πτώση ελικοπτέρου στη Σίφνο: Στο μικροσκόπιο η τελευταία επικοινωνία του κυβερνήτη με τον πύργο ελέγχου Σκάνδαλο με εξωσωματικές στα Κατεχόμενα: Πιθανόν από άλλους δότες έως και 30 παιδιά Θεοδωράκης – Μικρούτσικος στον Μανταμάδο Κυβερνητικές αγωνίες… Βεβαρημένο παρελθόν Καταπέλτης ο Νίκος Παππάς: Αποπληρώνετε φθηνό και ρυθμισμένο χρέος – Χρηματοδοτήστε ένα μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής και προσιτής στέγης Στα γραφικά ψαροχώρια του Σαρωνικού για τις αποδράσεις μετά τον Δεκαπενταύγουστο [εικόνες]
Thefaq.gr

Μην πνιγούμε και στο σκουπίδι… «Ορφανά» 150 «Σπίτια Ανακύκλωσης» μετά την αποχώρηση της ΤΕΧΑΝ

Σε νέο πονοκέφαλο για τους δήμους της Αττικής εξελίσσεται η υπόθεση της ΤΕΧΑΝ, καθώς η διακοπή της εξυπηρέτησης από την εταιρεία αφήνει περίπου 150 «Σπίτια Ανακύκλωσης» χωρίς αποκομιδή, με τον ΕΔΣΝΑ να καλεί τους δήμους να αναλάβουν άμεσα τη διαχείριση των απορριμμάτων, εν μέσω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών.

 
Οι πρώτες επιπτώσεις από την υπόθεση της ΤΕΧΑΝ φαίνεται πως ήδη κάνουν την εμφάνισή τους. Την 1η Ιουλίου, ο ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση της ανακύκλωσης, έλαβε ενημέρωση από την ΤΕΧΑΝ ότι διακόπτει την παροχή υπηρεσιών προς τον φορέα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περίπου 150 σημεία ανακύκλωσης, τα γνωστά «Σπίτια Ανακύκλωσης» στην Αττική, έμειναν χωρίς υπηρεσία αποκομιδής. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει πλέον ο απαραίτητος μηχανισμός για την περισυλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων στις μονάδες επεξεργασίας.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο ΕΔΣΝΑ ενημέρωσε τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και τους υπόλοιπους δήμους της Αττικής, ότι θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι τη διαχείριση του προβλήματος, προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση απορριμμάτων.
Το ερώτημα, ωστόσο, είναι με ποιον τρόπο μπορούν οι δήμοι να ανταποκριθούν άμεσα σε μια τέτοια ανάγκη.
Θα πρέπει, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, να εξασφαλίσουν επιπλέον προσωπικό και τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως οχήματα μεταφοράς, προκειμένου να αδειάζουν τα «Σπιτάκια» της ΤΕΧΑΝ; Και όλα αυτά τη στιγμή που η εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο εισαγγελικών ερευνών και, σύμφωνα με το κείμενο, δεν μπορεί να συνεχίσει να ασχολείται με τη διαχείριση των απορριμμάτων ανακύκλωσης;
Το ζήτημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω της εποχής. Βρισκόμαστε ήδη στον Ιούλιο, με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, και η συσσώρευση απορριμμάτων δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι, αφού το κόστος για τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης» έχει ήδη αποδειχθεί ιδιαίτερα υψηλό, κανείς δεν θα ήθελε να δει την Αττική να αντιμετωπίζει επιπλέον προβλήματα από τη συσσώρευση σκουπιδιών μέσα στο κατακαλόκαιρο

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...