Τελευταία νέα
Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ και στη φετινή σχολική χρονιά στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των οικογενειών τους Κουτσούμπας από τη ΔΕΘ: «Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα σηματοδοτήσει ένα βήμα μπροστά για τον λαό» ΕΛΑΣ: 15.000 κενά στα σχολεία και σοβαρές ανάγκες – Ώρα για ουσιαστική στήριξη της Παιδείας Ανδρουλάκης: Να ενισχύσουμε τη δημόσια παιδεία και να στηρίξουμε την οικογένεια Στο 34ο δημοτικό Θεσσαλονίκης για τον αγιασμό ο Νίκος Ανδρουλάκης – «Το μέλλον της πατρίδας είναι τα παιδιά μας» Και ΠΑΣΟΚ και κριντζ: «Ο Ανδρουλάκης είναι σαν το ζαχαρούχο γάλα, είναι πολύ γλυκός» Πρώτο κουδούνι στο δημοτικό σχολείο των φυλακών Τρικάλων ΕΚΠΑ: Νέο κυλικείο και ανακαινισμένοι χώροι στη Σχολή Θετικών Επιστημών – Ο στόχος για το 2030 «Εφυγε το πουλάκι μας»: Το συγκινητικό αντίο του Σωκράτη Μάλαμα στον Γιώργο Μαζωνάκη [βίντεο] Τα βιβλία που δεν τελειώσαμε Ο Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων για τον αγιασμό: «Και του χρόνου με περισσότερα ανακαινισμένα σχολεία» Άδειασμα μέσα από τη ΝΔ: «Έπαρση και αλαζονεία» καταγγέλλει ο Λαζαρίδης για το περιβάλλον Δένδια – Η κλήση και το μήνυμα που έμειναν αναπάντητα
Thepressproject.gr

Σεξιστική επίθεση Μητσοτάκη σε Κωνσταντοπούλου: «Βρίσκεται σε κάποιου είδους οίστρο – Αντιμετωπίστε την με την κατανόηση που της αρμόζει»

Την αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας προκάλεσε η σεξιστική επίθεση που δέχτηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, μετά από διακοπές της κα. Ζωής Κωνσταντοπούλου, της είπε ότι «στο λίγο χρόνο που έχω παρά τις επίμονες προσπάθειες της κας Κωνσταντοπούλου που βρίσκεται σε κάποιου είδους οίστρο μάλλον είναι η μέρα που γιορτάζουμε την δημοκρατία και είστε τόσο υπερδραστήρια».Στη συνέχεια, εν μέσω των αντιδράσεων της ίδιας, ο Μητσοτάκης απευθενόμενος στον πρόεδρο της Βουλής είπε: «Αντιμετωπίστε με την κατανόηση που της αρμόζει, σας παρακαλώ…», με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αντιδράει, ρωτώντας τι εννοεί.
Ακολούθησε έντονος διάλογος, με τον Μητσοτάκης να της απαντά ότι «όλη η αίθουσα έχει καταλάβει», και την κα. Κωνσταντοπούλου να τον αποκαλεί «ακραίο σεξιστή», ρωτώντας ειρωνικά αν πρέπει «να πάει να κάνει και ένα παιδί».
Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν ο πρωθυπουργός εγκατέλειψε την αίθουσα την ώρα που η κα. Κωνσταντοπούλου ξεκινούσε την ομιλία της, λέγοντας πως δεν πρόκειται να παραμείνει όσο συνεχίζεται «αυτή η συμπεριφορά».
Από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» κατήγγειλε ότι υφίσταται «ακραία δημόσια κακοποίηση» από τον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «αθλιότητα» απέναντι στη μόνη γυναίκα πολιτικό αρχηγό. Απευθύνθηκε, μάλιστα, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ρωτώντας γιατί δεν αντέδρασε.
Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον Μάκη Βορίδη, αποκαλώντας τον «φασίστα» και θυμίζοντας τις σχέσεις του με τη δικτατορία των Συνταγματαρχών. «Αυτός είναι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη, ο φασίστας Βορίδης, διάδοχος του Λεπέν στην Ελλάδα» προσέθεσε, κάνοντας λόγο για «διολίσθηση και αναβίβαση Μητσοτάκη σε επιτελάρχη του καθεστώτος Βορίδη».
«Παραβίασε τον κανονισμό της Βουλής ο κ. Τασούλας και το σύνταγμα ως πρόεδρος του κοινοβουλίου κι εσείς θα πάτε το βράδυ να του κάνετε τεμενάδες και να πιείτε κοκτέιλ. Ενώ εμείς, η Πλεύση Ελευθερίας, θα είμαστε στα Προσφυγικά, όπως πέρυσι τέτοια μέρα ήμασταν με την παλαιστινιακή κοινότητα» είπε στον Μητσοτάκη για τη σημερινή γιορτή στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...