Τελευταία νέα
Παππάς: ΕΦΚΑ και Αναπτυξιακή Τράπεζα απέναντι στα funds – «Πρέπει να αγοραστούν πίσω τα μπουκέτα των ακινήτων» Μ. Αποστολάκη: Στόχος του ΠΑΣΟΚ η επιστροφή ως καταλύτη και η πολιτική ανατροπή Καύσιμα: «Φωτιά» στις τσέπες μας με την κυβέρνηση απούσα – Απογειώνεται η τιμή σε αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης Β. Κικίλιας: Οι αποφάσεις για τη ναυτιλία επηρεάζουν άμεσα τις τιμές ενέργειας, προϊόντων και τροφίμων Απάτη μαμούθ ύψους 40 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου: Στο μικροσκόπιο 46 πρόσωπα και 152 εταιρείες  Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης στο Ωραιόκαστρο Αλ. Σδούκου: Ισχυρή οικονομία, ενεργή διπλωματία και ισχυρή άμυνα οι προτεραιότητες Μάριος Θεμιστοκλέους: «Επιπλέον 1.000 νοσηλευτές θα έχουν πιάσει δουλειά στο ΕΣΥ μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου» Θεσσαλονίκη: Έτσι έγινε το τροχαίο με το λεωφορείο – Δύο σοβαρά τραυματίες, «έπεσε όλη η στάση πάνω της» «Κρουασαντερί, Instagram και… Μητσοτάκης»: Το φαρμακερό σχόλιο Δουδωνή από τη Βουλή Πατέρας Κυριακής Γρίβα: «Δημοσιογράφος με ενημέρωσε την επόμενη ημέρα για τη δολοφονία του παιδιού μου» ΠΑΣΟΚ: Σοβαρό θεσμικό ζήτημα η προσφυγή ΔΣΑ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Efsyn.gr

Κολυδάς για το κύμα κακοκαιρίας: Κινείται γρήγορα, οπότε γρήγορη θα είναι και η εκτόνωσή του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως και την Αττική στην οποία ένα δυνατό μπουρίνι ήταν αρκετό προκαλέσει χάος στους δρόμους.
Ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς, αναφερόμενος στο κύμα της κακοκαιρίας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρχει γρήγορη εκτόνωση των φαινομένων ανά περιοχή.
«Μπορεί το κύριο κύτταρο της καταιγίδας να κινήθηκε ανατολικά προς την Ευβοια, όμως νέες καταιγίδες δημιουργήθηκαν απο τα δυτικά που σάρωσαν το λεκανοπέδιο. Η κίνηση του συστήματος πολύ γρήγορη (50km/h) προς τα Α-ΝΑ πράγμα που σημαίνει οτι θα είναι γρήγορη και η εκτόνωση», ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος σε σχετική ανάρτησή του.

Σε άλλη του ανάρτηση ανέφερε ότι «Το κύτταρο δεν κινείται προς την Αττική και η τροχιά του είναι κυρίως προς την Εύβοια . Η ταχύτητα των 53 km/h είναι αρκετά μεγάλη. Αυτό σημαίνει ότι τα φαινόμενα περνούν γρήγορα από κάθε περιοχή, ο χρόνος παραμονής της ισχυρής βροχής είναι περιορισμένος, αλλά οι ριπές και η ηλεκτρική δραστηριότητα μπορούν να είναι απότομες. Η ανατολική κίνηση αυτού του κυττάρου μειώνει την πιθανότητα να κατέβει το ίδιο νοτιοανατολικά προς την Αττική».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...