Τελευταία νέα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολοκληρωμένο σχέδιο για την στήριξη των κατοίκων στο Καστελόριζο – Μεμψίμοιρες οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ Διεθνής μελέτη με ελληνικό χρώμα: Ένας στους πέντε ασθενείς με καρκίνο κινδυνεύει από θρόμβωση – Το 8% απειλείται με έμφραγμα ή εγκεφαλικό AI: Οι ισχυροί της τεχνολογίας συμφώνησαν – Πρέπει να επιβραδυνθεί η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης Ανατολικό Πήλιο: Δύο χωριά περιμένουν τους επισκέπτες του Σεπτεμβρίου – Όλη η γαλήνη του Αιγαίου σε μια απέραντη παραλία Απρόοπτο για την Καίτη Γαρμπή στη συναυλία του Αντώνη Ρέμου: «Έφαγα μια επική γλίστρα« [βίντεο] Στενά του Ορμούζ: Ιρανικό εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε στα ανοικτά του νησιού Κεσμ-  Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες «Γυρνάει στα παλιά»: Το απόγευμα η «λαϊκή αγρυπνία» για τον Γιώργο Μαζωνάκη στη Νίκαια – Τι ζητά η οικογένειά του Αιμίλιος Χειλάκης στην «Εφ.Συν.»: «Στα 56 μου έγινα πρώτη φορά μέλος κόμματος» Πώς θα δοθεί το επίδομα σε συνταξιούχους το Νοέμβριο – Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η καταβολή Παπασταύρου: Σχέδιο για μόνιμη μείωση του ενεργειακού κόστους Εκλογές στη Σουηδία : Κούρσα στήθος με στήθος καθώς η άκρα δεξιά ελπίζει να μπει στην κυβέρνηση Ανάβυσσος: Πυροβολισμοί έξω από beach bar – Εντοπίστηκαν κάλυκες και ίχνη αίματος
Thefaq.gr

Πολάκης κατά Μενδώνη στη Βουλή: «Κατάλληλος άνθρωπος για το κατάλληλο ξεπούλημα»

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου.

 
Ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε προσωπική και πολιτική επίθεση στην υπουργό, επιχειρώντας να συνδέσει την πολιτική της διαδρομή με το «σημιτικό ΠΑΣΟΚ» και τον «μητσοτακισμό». Παράλληλα, την χαρακτήρισε «τον κατάλληλο άνθρωπο για το κατάλληλο ξεπούλημα», ενώ αναφέρθηκε και στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, επικαλούμενος τη γνωστή φράση ότι δεν ήθελε «να είναι με τον Μητσοτάκη όταν θα έχει πουλήσει και την Ακρόπολη».
Στο στόχαστρο του βουλευτή βρέθηκε και η δημιουργία της Ανώνυμης Εταιρείας του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. Ο ίδιος επέκρινε την αντίληψη που αποδίδει στην υπουργό, παραπέμποντας στη δήλωσή της ότι «ο πολιτισμός είναι οικονομία», υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η πολιτιστική κληρονομιά αντιμετωπίζεται με όρους οικονομικής εκμετάλλευσης.
Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε ακόμη σε σειρά υποθέσεων που χαρακτήρισε «αμαρτωλές», αφήνοντας αιχμές για τη διαχείρισή τους κατά τη διάρκεια της θητείας της Λίνας Μενδώνη στο υπουργείο Πολιτισμού.
Η αντιπαράθεση πήρε ακόμη πιο έντονη τροπή όταν ακούστηκε από την πλευρά των υπουργικών εδράνων αναφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διέκοψε την ομιλία του και αντέδρασε έντονα, λέγοντας: «Τι; Άλλους περιμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ, όχι εμένα. Για να καταλάβετε τι παρακράτος είναι».
Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε από το Προεδρείο να παρέμβει, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη αναφορά συνιστά απειλή εις βάρος του. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Γιώργος Γεωργαντάς, επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα, σημειώνοντας ότι η επίμαχη φράση δεν καταγράφηκε στα πρακτικά και υπενθυμίζοντας πως «δουλειά του προέδρου είναι να μιλήσουν όλοι».
Η ένταση, ωστόσο, δεν υποχώρησε, καθώς ο Παύλος Πολάκης συνέχισε τις αιχμές του και εκτός μικροφώνου, υποστηρίζοντας ότι η υπουργός «θέλει το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί δεν της άρεσαν αυτά που είπα». Παράλληλα, επέμεινε ότι οι καταγγελίες που διατύπωσε εναντίον της στηρίζονται, όπως ανέφερε, «σε χαρτιά και τιμολόγια».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...