Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρο, καθώς η φωτιά που ξέσπασε χθες στο νησί, μπορεί μεν να είναι πλέον σε ύφεση αλλά οι ισχυροί άνεμοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν νέες εστίες ή αναζωπυρώσεις.
Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες της efsyn, από το βράδυ της Τρίτης έχουν ξεκινήσει ανακρίσεις από τις Αρχές, με τις περισσότερες καταθέσεις να αναφέρουν ότι το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε μέσα στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και όχι έξω από αυτόν.
«Ανεξέλεγκτη κατάσταση»
Στελέχη του Δήμου Πάρου καταγγέλλουν ότι στον ΧΥΤΑ δεν υπήρχε το απαιτούμενο προσωπικό λειτουργίας και γι’ αυτό, όπως λένε, ξέφυγε αμέσως η φωτιά.
Επιπλέον, σημειώνουν ότι δεν είχαν ληφθεί μέτρα πυροπροστασίας, κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση.
Αναφέρουν μάλιστα ότι υπήρχε τεράστιος όγκος κλαδιών που παρέμεναν εκτεθειμένα, καθώς επίσης και πολύ μεγάλος όγκος ανακυκλώσιμων υλικών από μπλε κάδους που δεν θα έπρεπε να είναι εναποτεθειμένα εκεί.
«Ο ΧΥΤΑ υπολειτουργεί»
Σημειώνεται ότι και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πάρου, Χάρης Γιουρτζίδης, δήλωσε, από την πλευρά του, στην «Καθημερινή» ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον ΧΥΤΑ του νησιού.
Επισήμανε δε ότι «ο ΧΥΤΑ της Πάρου υπολειτουργεί από τότε που η λειτουργία του έφυγε από τα χέρια του δήμου και πέρασε στην Περιφέρεια».
Υπενθυμίζεται ότι, σε σημερινές του δηλώσεις στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός υπενθύμισε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο απορριμμάτων και επεκτάθηκε προς το νότιο τμήμα του νησιού, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
