Τελευταία νέα
Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ΠΑΣΟΚ: Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας στο νομοσχέδιο για το νερό Meteo: Τα θερμά σημεία της πυρκαγιάς στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου [χάρτης] Επίθεση Σαμαρά σε Μιχαηλίδου: Επιτομή της woke ατζέντας οι δηλώσεις της για την οικογένεια Το «Αίνιγμα της Εικόνας» στη Χώρα Άνδρου Νέα φωτιά στον Ασώματο Ρεθύμνου – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα, 112 για ετοιμότητα Πιο κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Οικολόγοι Πράσινοι μετά τη συνάντηση με Δούρου Κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ με φόντο τα οικονομικά των κομματών – Αλληλοκατηγορίες για «δανεικά και αγύριστα» και «μπροστινούς συμφερόντων» Αιχμές Ερης Ρίτσου για Γιώργο Χατζιδάκι: «Ο πατέρας μου δεν έγραψε ποίηση για να έχω εγώ προίκα» ΔΕΘ: Τσιμέντο στο πράσινο όραμα για μητροπολιτικό πάρκο – Ιστορική ευκαιρία «βλέπει» ο δήμαρχος Φωτιά στη Βοιωτία – Επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα Ρένα Δούρου από τη Θεσσαλονίκη: Με συνεργασίες και όχι με μουσικές καρέκλες η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ
Efsyn.gr

Φωτιά στη Σητεία: Η στιγμή που εθελοντές διασώστες εντοπίζουν τραυματισμένο πυροσβέστη [εικόνες – βίντεο]

Σε επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Σητεία για τυχόν αναζωπυρώσεις, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.
Στο μεταξύ, οι Εθελοντές Διασώστες Έκτακτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ) έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο και εικόνες από τη στιγμή που εντοπίζουν τραυματία πυροσβέστη, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρες συνθήκες.
Σύμφωνα με το Cretalive, το γεγονός ότι οι άνεμοι παρουσίασαν μικρή εξασθένηση στην περιοχή και, κυρίως το ότι άλλαξαν κατεύθυνση, ήταν καθοριστικό για το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οδηγώντας σε βελτίωση της εικόνας.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο τοπικό μέσο ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Φυγετάκης, η κατάσταση πλέον είναι ελεγχόμενη ωστόσο ο φόβος για αναζωπύρωση δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό. Έτσι, όλα τα οχήματα της Πυροσβεστικής, των Δήμων και των εθελοντών είναι σε επιφυλακή.
Η διάσωση του τραυματία πυροσβέστη
«Οι θυελλώδεις άνεμοι, με ριπές που ξεπερνούσαν τα 100 χλμ./ώρα, τροφοδοτούσαν συνεχώς το πύρινο μέτωπο, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα, φτάνοντας μέχρι και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο», αναφέρουν στην ανάρτησή τους οι Εθελοντές Διασώστες.
«Όταν το μέτωπο απείλησε άμεσα τον οικισμό του Γούδουρα, ενεργοποιήθηκε το 112 και λίγο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης. Η ΕΔΕΑΚ ανέλαβε την καθοδήγηση των κατοίκων, συμβάλλοντας στην ασφαλή και οργανωμένη απομάκρυνσή τους», προσθέτουν.

Σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό του τραυματία πυροσβέστη, η ομάδα κλήθηκε να επέμβει σε δύσβατη περιοχή για τη διάσωσή του γύρω στις 2:30 το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από αίτημα του Προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας.
«Με άμεση κινητοποίηση, τα μέλη μας προσέγγισαν τον τραυματία, του παρείχαν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες και, σε συνεργασία με τους πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο, τον μετέφεραν με ασφάλεια στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας. Συνολικά, οι τραυματίες της επιχείρησης κατάσβεσης, ανήλθαν σε τρεις», τονίζουν οι ΕΔΕΑΚ στη σχετική ανακοίνωση.
 
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...