Τελευταία νέα
Την απόσυρση του βιβλίου που αναπαράγει έμφυλα στερεότυπα ζητά και η ΕΛ.Α.Σ. Καταγγελία Πολύζου κατά Κωνσταντοπούλου: “Ζήτησε τη σύλληψή μου, με παρεμπόδιζε να φύγω”- Τι απαντά η πρόεδρος της Πλεύσης Η ΕΛΑΣ ζητά να αποσυρθεί άμεσα το νέο βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου: «Απαράδεκτο, αναπαράγει έμφυλα στερεότυπα» Κυψέλη: Κρύβουν τα στοιχεία για τις ρωγμές – Κορυφώνεται η αγωνία των κατοίκων e-ΕΦΚΑ: Αναδρομικά 10,9 εκατ. ευρώ σε 6.264 συνταξιούχους ΚΚΕ: «Τα παραμύθια που ακούσαμε και φέτος για «μεγαλύτερη από ποτέ ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού» έγιναν «στάχτη» Καβάλα: Αστικό λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες μέσα σε προαύλιο νοσοκομείου [βίντεο] Προφυλακίστηκε και ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός για τη χειροβομβίδα στο σπίτι του Ντογιάκου Παπασταύρου κατά ΠΑΣΟΚ: «Από Κίνημα Αλλαγής έγινε κόμμα οπισθοδρόμησης και αδράνειας» Ο Σαμαράς επαναφέρει τη δεξιά ατζέντα και δοκιμάζει τις αντοχές του Μητσοτάκη Ν. Χαρδαλιάς: Αναβάθμιση κρίσιμου τμήματος του οδικού δικτύου στην Πεντέλη Eurostat: Σχεδόν οι μισοί Ελληνες δεν έχουν χρήματα για μια εβδομάδα διακοπές – Αποκαρδιωτικά στοιχεία
Efsyn.gr

Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Πάρο – 112 για εκκένωση της περιοχής Άσπρο Χωριό

Σε εξέλιξη παραμένει η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Πάρο από νέα αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε περίπου στις 13:30 και για την αντιμετώπισή της έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην κατάσβεση συμβάλλουν εθελοντές, καθώς και ο Δήμος Πάρου, διαθέτοντας δύο υδροφόρες και ένα μηχάνημα έργου.
Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προκειμένου να συνδράμουν στην προστασία και την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων και επισκεπτών.
Το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 14:13, ενεργοποιήθηκε εκ νέου το 112, καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Άσπρο Χωριό να απομακρυνθούν προς τον Δρυό και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Πρόκειται για το πέμπτο μήνυμα απομάκρυνσης που εκδίδεται από την έναρξη της πυρκαγιάς. Την Τρίτη 28 Ιουλίου, στις 14:42, είχαν κληθεί να απομακρυνθούν προς την Αλυκή όσοι βρίσκονταν στις ευρύτερες περιοχές των οικισμών ‘Αγιος Χαράλαμπος, Καμπί, Μπούγαδος και Ανερατζά. Ακολούθησε νέο μήνυμα στις 15:28 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονταν στην περιοχή Καμάρι, επίσης με κατεύθυνση προς την Αλυκή.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς την Πέμπτη η Πάρος βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4, που αντιστοιχεί σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις προς τις περιοχές όπου επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και να διατηρούν ελεύθερο το οδικό δίκτυο για τη διέλευση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...