Τελευταία νέα
Εθνικό Θέατρο: Ακυρώνεται η παράσταση την Επίδαυρο εξαιτίας των πυρκαγιών Δίκοπο μαχαίρι Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο με τη διάταξη για τον Γιωτόπουλο – Απασφάλισε η Κωνσταντοπούλου Οδηγίες προστασίας από τον καπνό των πυρκαγιών – Ποιες ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο Απόκοσμες εικόνες από το Πόρτο Γερμενό: Μαύρος καπνός κάλυψε τον ορίζοντα Δαφνί: Η φωτιά αποκάλυψε ξανά το «κράτος της τελευταίας στιγμής» – Σφοδρή επίθεση ΟΕΝΓΕ Κερατσίνι: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και πρόστιμα μετά τις καταγγελίες για έλλειψη πυροπροστασίας σε σχολεία Ελβετία: Μυστηριώδης ασθένεια πλήττει τις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής Βολές ΕΛΑΣ για την αύξηση του αφορολόγητου στα tips: «Δεν πρόκειται για νέα παροχή, ας είμαστε σοβαροί» Αδ. Γεωργιάδης για «έξυπνα» γυαλιά: Θα τα φοράω και θα καταγράφονται οι αξιόποινες πράξεις Κρίση στη Θέουτα: Η Ιταλία αναστέλλει τη Σένγκεν με την Ισπανία Ν. Κεραμέως: Οι πρωτοβουλίες μας συναντούν τη μεγάλη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων
Efsyn.gr

Δραματικές στιγμές σε Βοιωτία και Ρέθυμνο: Απεγκλωβίζονται από τη θάλασσα δεκάδες άνθρωποι [βίντεο]

Στιγμές αγωνίας και τρόμου βιώνουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι της Βοιωτίας αλλά και του Ρεθύμνου στις περιοχές όπου πλήττονται από τις πυρκαγιές, καθώς αφήνουν πίσω τα σπίτια και τα χωριά τους και αποχωρούν μέσω θαλάσσης για να σωθούν.

Συγκεκριμένα, υπό το συντονισμό του Λιμενικού Σώματος ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση 229 ατόμων διά θαλάσσης από την παραλία του Αγίου Βασιλείου Βοιωτίας προς την περιοχή της Λιβαδόστρατας, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί εξακολουθεί να μαίνεται, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, 25 από τους διασωθέντες, κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, παραμένουν προσωρινά μέσα στο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά την αποβίβασή τους. Βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες για την ασφαλή μεταφορά τους στη στεριά.
Η μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, με τη συμμετοχή πέντε ιδιωτικών σκαφών, ενός ρυμουλκού και πλοιαρίου του Πυροσβεστικού Σώματος. Στην περιοχή έσπευσαν επίσης περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και επιπλέον πλοίο της Πυροσβεστικής.
Στην επιχείρηση συνέδραμαν το Λιμενικό, η Πυροσβεστική, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο οικείος δήμος, με στόχο την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων και παραθεριστών από την παραλιακή ζώνη που απειλήθηκε από τις φλόγες.
Την ίδια ώρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη στα πύρινα μέτωπα της Βοιωτίας, ενώ ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.
Πυρκαγιά σε αγροτοδασικη έκταση την ευρύτερη περιοχή της Δομβραίνας στην Βοιωτία. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την Ξηρονομή και λόγω των ισχυρών Βόρειων ανέμων επεκτάθηκε πρός Καλαμάκι και Αγιο Βασίλειο. Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά σε αγροτοδασικη έκταση την ευρύτερη περιοχή της Δομβραίνας στην Βοιωτία. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την Ξηρονομή και λόγω των ισχυρών Βόρειων ανέμων επεκτάθηκε πρός Καλαμάκι και Αγιο Βασίλειο. Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά σε αγροτοδασικη έκταση την ευρύτερη περιοχή της Δομβραίνας στην Βοιωτία. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την Ξηρονομή και λόγω των ισχυρών Βόρειων ανέμων επεκτάθηκε πρός Καλαμάκι και Αγιο Βασίλειο. Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση.Εκκένωση από την θάλασσα στον παραθαλάσιο οικισμό του Αγιου Βασίλειου, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026 (Γ.Τ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά σε αγροτοδασικη έκταση την ευρύτερη περιοχή της Δομβραίνας στην Βοιωτία. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την Ξηρονομή και λόγω των ισχυρών Βόρειων ανέμων επεκτάθηκε πρός Καλαμάκι και Αγιο Βασίλειο. Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση.Εκκένωση από την θάλασσα στον παραθαλάσιο οικισμό του Αγιου Βασίλειου, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026 (Γ.Τ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ/EUROKINISSI)
Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί στον Άγιο Παύλο
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παροχή συνδρομής και τον απεγκλωβισμό ατόμων στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Παύλου Ρεθύμνου, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή Κρύα Βρύση.



Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά 29 άτομα από Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος (ΠΛΣ) και ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ), με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών.
Ειδικότερα:

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ο απεγκλωβισμός 17 ατόμων.
Στη συνέχεια, ακολούθησε ο απεγκλωβισμός επιπλέον 12 ατόμων.
Στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν σε κατάσταση ετοιμότητας δύο (02) Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), ένα (01) Ναυαγοσωστικό Σκάφος (Ν/Γ) καθώς και ιδιωτικά σκάφη.
Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση εφόσον υπάρξουν νεότερα στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...