Με βαριές εκφράσεις και προσωπικές αιχμές απαντά το ΠΑΣΟΚ στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι δεν δίνει απαντήσεις για τα οικονομικά του νέου κόμματός του και ότι η πολιτική του στάση τελικά εξυπηρετεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο της σύγκρουσης οι καταγγελίες για χρηματοδότηση, χρέη και πολιτικές συμμαχίες.
Νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ κατά του Αλέξη Τσίπρα, με τη Χαριλάου Τρικούπη να εξαπολύει σκληρή επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθενται για τις πηγές χρηματοδότησης του νέου κόμματός του, ενώ υποστηρίζει ότι ο ίδιος επιλέγει να επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Στην ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στην προσπάθεια του να φτάσει στην «Ιθάκη» της προσωπικής του φιλοδοξίας, ο κ. Τσίπρας παραδόθηκε στα συμφέροντα και κατέληξε Δούρειος Ίππος του Μητσοτάκη».
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να μιλά για διαφάνεια, αφήνοντας αιχμές για την κατάσταση στην οποία –όπως αναφέρει– παρέδωσε τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Χωρίς να δίνει την παραμικρή απάντηση για τις πηγές χρηματοδότησης του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει με θράσος τις επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ», σημειώνει η ανακοίνωση.
«Έχει λύσει προφανώς το ζήτημα της λειτουργίας του δικού του κόμματος μέσα από τις χορηγίες της ολιγαρχίας. Κρίμα που δεν θα εφαρμόσει τη λογοδοσία και τη διαφάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε μέσα στα χρέη και με εργαζόμενους στα όρια της οικονομικής απόγνωσης και κατόπιν μεθόδευσε να βυθίσει στο πολιτικό τέλμα».
Το ΠΑΣΟΚ στρέφει τα πυρά του και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για τη στάση του απέναντι στις τράπεζες, τα funds και την προστασία της πρώτης κατοικίας.
«Ο πρωθυπουργός που υπέκυψε στις ορέξεις των τραπεζών, έφερε τα funds στην Ελλάδα και κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, αυτοανακηρύσσεται έντιμος και αυτοθαυμάζεται. Αργά κατάλαβε μέσα στην αλαζονεία του πώς πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Τον πήραν χαμπάρι και οι πιο καλοπροαίρετοι».
Στο ίδιο μήκος κύματος, η ανακοίνωση επαναφέρει την κατηγορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας λειτουργεί τελικά προς όφελος της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας εκ νέου έντονη φρασεολογία:
«Στην προσπάθεια του να φτάσει στην «Ιθάκη» της προσωπικής του φιλοδοξίας, παραδόθηκε στα συμφέροντα και κατέληξε Δούρειος Ίππος του Μητσοτάκη».
«Αλλά δυστυχώς για αυτόν δεν είναι ο Οδυσσέας αλλά ο Αντίνοος ο πιο ασεβής αρχηγός των μνηστήρων».
Η νέα αντιπαράθεση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους μεταξύ ΠΑΣΟΚ και του νέου πολιτικού φορέα του Αλέξη Τσίπρα, με το θέμα της πολιτικής επιρροής και της εκλογικής δυναμικής να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Διαβάστε περισσότερα
