Τελευταία νέα
Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου: Απέλυσαν το ένα τρίτο των εργαζομένων! Δημοσκόπηση Real Polls: 29,7 η ΝΔ, 17,9% η ΕΛΑΣ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο 10,8% Μητσοτάκης από Σαν Φρανσίσκο: «Θέλω οι Έλληνες να φεύγουν από επιλογή, όχι από ανάγκη» – Τα μηνύματα για τις εκλογές και τη διεκδίκηση τρίτης θητείας Θάνατος Μαζωνάκη: Η γραμματέας του ιατρείου στο Κολωνάκι κατέθεσε πως το ΕΚΑΒ τον παρέλαβε ζωντανό Κέρκυρα: Σφοδρή νεροποντή στο νησί – Κεραυνός «χτύπησε» πολυκατοικία [βίντεο] Μητσοτάκης από Σαν Φρανσίσκο: «Στόχος η τρίτη θητεία – Δεν χρειάζονται πολλά για να γίνει εκτροχιασμός» Τζιτζικώστας: Αν επιδεινωθεί η κατάσταση με την ενεργειακή κρίση θα ζητήσω έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ για επείγοντα μέτρα Μητσοτάκης από Σαν Φρανσίσκο: Η Ελλάδα δεν είναι πια το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης Κλειστή η Βουλιαγμένης: Φορτηγό με σκαπτικό μηχάνημα χτύπησε σε γέφυρα στο ύψος του Ελληνικού [βίντεο] Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα Νεκρός πυροσβέστης στη Ρόδο: Έπεσε κατά τον απεγκλωβισμό αναρριχητών σε βουνό Φαραντούρης για Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Προεκλήθην – Στην προσβολή δεν μπορείς να σιωπάς, μακριά από εμάς ο σεξισμός»
Efsyn.gr

Συνέλαβαν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για… αφισοκόλληση – Τι καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Μια απίστευτη είδηση έρχεται από τη Λάρισα, καθώς όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, οι αστυνομικές αρχές της πόλης πέρασαν χειροπέδες και οδήγησαν στο αυτόφωτο τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για αφισοκόλληση.
Συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστής τοποθετούσε αφίσες για τα συλλαλητήρια που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως γίνεται κάθε χρόνο, μέχρι που αρχές τον συνέλαβαν.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει απαράδεκτη και απρόκλητη σύλληψη και ζητούν την άμεση απελευθέρωση του συνδικαλιστή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και απρόκλητη σύλληψη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιάννη Σκόκα.
Η αστυνομία τον συνέλαβε και τον οδήγησε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας την ώρα που πραγματοποιούσε με μέλη σωματείων αφισοκόλληση για την προπαγάνδιση του πανελλαδικού – παλλαϊκού συλλαλητηρίου στην ΔΕΘ.
Το «έγκλημά» του ήταν ότι έκανε το αυτονόητο καθήκον κάθε συνδικαλιστή, ενημέρωνε τους εργαζόμενους, πρόβαλλε τη δράση των σωματείων και συνέβαλλε στην οργάνωση του αγώνα τους.
Η σύλληψη του Γιάννη Σκόκα είναι ένας ακόμη κρίκος στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, που βαδίζουν χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική και τις θυσίες που απαιτούνται από το λαό για την πολεμική προετοιμασία και εμπλοκή.
Την ίδια στιγμή που πολλές περιοχές της χώρας καίγονται, υπάρχουν νεκροί και ο λαός παλεύει μόνος του για να σώσει τη ζωή και την περιουσία του, το κράτος που είναι επιλεκτικά ανίκανο να προστατεύσει τις ζωές, τα σπίτια του λαού και τα δάση αποδεικνύεται εξαιρετικά ικανό και ετοιμοπόλεμο όταν πρόκειται να συλλάβει συνδικαλιστές.
Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Είναι ένας ακόμα κρίκος στη «φάμπρικα» διώξεων, κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος πρωτοπόρων εργαζομένων και συνδικαλιστών.
Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι με συλλήψεις και διώξεις θα φιμώσει και εμποδίσει τη δράση των σωματείων. Το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται!
Το κάλεσμα του πανελλαδικού – παλλαϊκού συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ θα φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς και η αγωνιστική απάντηση στις 5 Σεπτεμβρίου ενάντια στην πολιτική των κερδών και του πολέμου θα είναι ακόμη πιο μαζική και δυνατή!
Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας. Να σταματήσει κάθε διαδικασία σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος του. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.
Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα να καταδικάσουν τη νέα αυτή πρόκληση της κυβέρνησης της ΝΔ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Γιάννη Σκόκα και στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...