Money-tourism.gr

Ξενοδοχειακές επενδύσεις: Έντονη κινητικότητα το δεύτερο μισό του Ιουλίου με νέες εγκρίσεις και στρατηγικά έργα σε όλη τη χώρα

Στο δεύτερο μισό του Ιουλίου καταγράφηκε έντονη κινητικότητα στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων, καθώς προχώρησαν σημαντικά έργα σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης, από δημόσιες διαβουλεύσεις και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις έως υπαγωγές στον Αναπτυξιακό Νόμο και θετικές γνωμοδοτήσεις για στρατηγικές επενδύσεις.#money-grid-35365{list-style:none;margin:0;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-35365>li{float:left;width:49%;min-width:250px;list-style:none;margin:0 1% 1% 0;;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-35365>li.last{margin-right:0;}#money-grid-35365>li.last+li{clear:both;}@media only screen and (max-width:768px) {#money-grid-35365>li{width:100%;}}
Οι εξελίξεις αφορούν μεγάλα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, νέες ξενοδοχειακές μονάδες πέντε και τεσσάρων αστέρων, τουριστικές κατοικίες, υποδομές ευεξίας και ειδικές τουριστικές εγκαταστάσεις, σε περιοχές όπως η Ερμιονίδα, η νότια Κρήτη, η Ρόδος, ο Αστακός, η Χίος, η Λέσβος, η Λήμνος, η Σάμος και η Σύμη.
Στρατηγικές επενδύσεις σε Ερμιονίδα, Κρήτη και Αστακό
Από τις σημαντικότερες εξελίξεις ήταν η έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της επένδυσης Costa Bianca στη θέση Σαλάντι της Ερμιονίδας. Φορέας του έργου είναι η Μελισσόβραχος Φιλοδασική Αργολίδος ΕΠΕ (ΜΕΛΦΑ ΕΠΕ), με εταίρους τον Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο και τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση. Το σχέδιο αφορά ανάπτυξη σε έκταση περίπου 788,6 στρεμμάτων και προβλέπει σύνθετο τουριστικό κατάλυμα με ξενοδοχείο πέντε αστέρων δυναμικότητας 214 κλινών, 80 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, θεραπευτικό κέντρο SPA, αθλητικές εγκαταστάσεις, υποδομές αναψυχής και ειδικών μορφών τουρισμού, καθώς και τουριστικό καταφύγιο μικρών σκαφών που έχει ήδη αδειοδοτηθεί.
Στη νότια Κρήτη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΕΣΧΑΣΕ της επένδυσης PHĀEA – South Crete, που προωθεί η MYRINA VILLAGE Τουριστικαί και Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Μονοπρόσωπη Α.Ε. Η επένδυση, συνολικού προϋπολογισμού 121,11 εκατ. ευρώ, αφορά ανάπτυξη σε περίπου 155 στρέμματα στη θέση Σκούρος του Δήμου Βιάννου και περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων 140 δωματίων, 30 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, εγκαταστάσεις wellness και fitness, κοινόχρηστες υποδομές και βιολογικό κήπο. Η εταιρεία έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής στις Στρατηγικές Επενδύσεις μέσω της Enterprise Greece.
Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε και στο Πλατυγιάλι Αστακού, όπου η Δημοτική Επιτροπή Ξηρομέρου γνωμοδότησε θετικά επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης της Astakos Terminal. Το σχέδιο προβλέπει τη μετατροπή της υφιστάμενης Ναυτικής Βιομηχανικής Περιοχής σε τουριστικό λιμένα για Mega Yachts, με ξενοδοχεία πέντε αστέρων, πολυτελείς κατοικίες, εμπορικές χρήσεις, εγκαταστάσεις αναψυχής και ελικοδρόμιο, σε έκταση περίπου 1.778 στρεμμάτων.
Νέα ξενοδοχεία και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις
Στη Ρόδο προχώρησε η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τη νέα επένδυση της Olympic Hotels Α.Ε. στην Ιξιά. Το έργο αφορά την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων με 128 δίκλινα δωμάτια και συνολική δυναμικότητα 260 κλινών, σε έκταση 13.509 τ.μ. Η ολοκλήρωση της κατασκευής εκτιμάται σε περίπου 18 μήνες.
Επενδύσεις μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου
Ιδιαίτερα έντονη ήταν η δραστηριότητα και μέσω του καθεστώτος «Περιοχές Ειδικής Ενίσχυσης» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.
Στη Χίο εγκρίθηκε η επένδυση της ΝΕΑ ΡΟΤΑ ΙΚΕ για νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, προϋπολογισμού περίπου 7,47 εκατ. ευρώ.
Στη Λήμνο εγκρίθηκαν τέσσερις διαφορετικές επενδύσεις. Η ΗΦΑΙΣΤΙΑ LXS ΙΚΕ προχωρά σε νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Κοντοπούλι, η ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΕΡΓΑΔΙΩΤΟΥ και ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ ΙΚΕ εκσυγχρονίζει υφιστάμενη μονάδα στη Μύρινα, ενώ η ΠΕΤΡΙΔΗΣ Α.Ε. αναπτύσσει νέα ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων 51 κλινών.
Στη Σάμο εγκρίθηκε η επένδυση της ARBOR HERA Μονοπρόσωπη ΙΚΕ για νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Ψιλή Άμμο, ενώ στη Λέσβο προχώρησαν τρεις διαφορετικές επενδύσεις. Η ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΜΗΘΥΜΝΑΣ Ι.Κ.Ε. (Mont d’ Olives) αναπτύσσει νέα μονάδα τεσσάρων αστέρων, η Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Θ. Τρύφων και ΣΙΑ Α.Ε. εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει το Olive Press Hotel, ενώ η επιχείρηση Αποστολάς Θεολόγος και ΣΙΑ Ε.Ε. μετατρέπει διατηρητέο κτίριο στη Μυτιλήνη σε ξενοδοχειακή μονάδα μέσω του Theofilos Paradise Boutique Hotel.
Στη Σύμη εγκρίθηκε η επένδυση της ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. για boutique ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 32 κλινών.
Τροποποίηση επένδυσης στη Ζάκυνθο
Στις εξελίξεις του διαστήματος περιλαμβάνεται και η αναθεώρηση οικοδομικής άδειας στον Άγιο Νικόλαο Βολιμών Ζακύνθου. Η αρχική άδεια για ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων αντικαταστάθηκε με σχέδιο για την κατασκευή συγκροτήματος τεσσάρων υπόσκαφων κατοικιών, μετά την αλλαγή του κυρίου του έργου και την τροποποίηση των σχετικών μελετών.
Συνεχίζεται η επενδυτική κινητικότητα
Οι εγκρίσεις, οι δημόσιες διαβουλεύσεις και οι διαδικασίες αδειοδότησης που προχώρησαν κατά το δεύτερο μισό του Ιουλίου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επενδύσεων, από μεγάλα στρατηγικά έργα έως νέες ξενοδοχειακές μονάδες που εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο.
Οι εξελίξεις αυτές αφορούν προορισμούς σε όλη τη χώρα και αποτυπώνουν τη συνέχιση της επενδυτικής δραστηριότητας στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, με έργα που βρίσκονται πλέον ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή τους.

 
#money-grid-34887{list-style:none;margin:0;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-34887>li{float:left;width:49%;min-width:250px;list-style:none;margin:0 1% 1% 0;;padding:0;overflow:hidden;}#money-grid-34887>li.last{margin-right:0;}#money-grid-34887>li.last+li{clear:both;}@media only screen and (max-width:768px) {#money-grid-34887>li{width:100%;}}The post Ξενοδοχειακές επενδύσεις: Έντονη κινητικότητα το δεύτερο μισό του Ιουλίου με νέες εγκρίσεις και στρατηγικά έργα σε όλη τη χώρα appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...