Τελευταία νέα
Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Σε ποιους αφιέρωσε τη μέρα Γεραπετρίτης από Τήνο: Η Ελλάδα είναι στο απόγειο της ισχύος της-Αυτό να το θυμούνται όσοι την επιβουλεύονται Μακελειό στις ΗΠΑ: 39χρονος σκότωσε πέντε άτομα σε τρία διαφορετικά σημεία και αυτοκτόνησε ΣΥΡΙΖΑ για Μάνο: «Υπήρξε διακριτό πρόσωπο της πολιτικής κι επιχειρηματικής ζωής» ΣΥΡΙΖΑ για Στέφανο Μάνο: Ενεργό και διακριτό πρόσωπο της πολιτικής ζωής Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Δικαιωμένα τα αναγνωρισμένα κολλέγια από την απόφαση του ΣτΕ – Ζητούν παραιτήσεις Ρένα Δούρου: «Ο Δεκαπενταύγουστος είναι βαθιά ριζωμένος στην παράδοση και τη συλλογική μνήμη» Στέφανος Μάνος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «αντισυμβατικό μεταρρυθμιστή» – Οι άγνωστες πτυχές του πρώην υπουργού Συγκλονιστικές στιγμές στην Ολλανδία: Όλο το γήπεδο θρήνησε για το χαμό κόρης ποδοσφαιριστή [βίντεο] Ανδρουλάκης για Δεκαπενταύγουστο: «Ας κρατήσουμε το βαθύτερο μήνυμα» ΜέΡΑ25: Η «ασφάλεια δικαίου» βγήκε παράνομη – Να καταργηθεί άμεσα ο νόμος Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μαϊάμι ετοιμάσου, αυτή τη χρονιά θα κυριαρχήσω»
Efsyn.gr

Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένη η έξοδος από τα λιμάνια της Αττικής παρά τα προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους

Αυξημένη αναμένεται σήμερα, Δεκαπενταύγουστο, η επιβατική κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι στην εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.
Χθες, Παρασκευή, συνολικά 45.229 επιβάτες αναχώρησαν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου με προορισμό τα νησιά, αποτυπώνοντας την κορύφωση της εξόδου για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.
Το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής πρωινής εξόδου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς στη Ραφήνα και στο Λαύριο βρίσκεται σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου έως τις 13:00 το μεσημέρι.
Εφόσον επιβεβαιωθεί η αναμενόμενη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και αρθούν οι περιορισμοί, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά η επιβατική κίνηση και στα δύο αυτά λιμάνια, με τους εκδρομείς να κατευθύνονται προς τα νησιά του Αιγαίου.
Στον Πειραιά, με βάση τα στοιχεία των προγραμματισμένων προκρατήσεων που έχει στη διάθεσή του το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, η συνολική κίνηση ανέρχεται σε 21.893 επιβάτες. Από την περιοχή του Τζελέπη έχουν προγραμματιστεί 19 δρομολόγια με 15.347 επιβάτες, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού η κίνηση ανέρχεται σε 6.546 επιβάτες.
Ειδικότερα, στον Αργοσαρωνικό έχουν προγραμματιστεί 32 δρομολόγια επιβατηγών – ταχύπλοων με 2.662 επιβάτες και 22 δρομολόγια επιβατηγών-οχηματαγωγών με 3.884 επιβάτες. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν εκτελέστην από τον Πειραιά τα δρομολόγια του «Blue Star Paros» προς Σύρο, Τήνο και Μύκονο και του «Super Speed Jet 4» προς Πάρο, Νάξο και Κουφονήσι.
Στο λιμάνι της Ραφήνας ισχύει απαγορευτικό απόπλου έως τις 13:00, ωστόσο πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγια προς Μαρμάρι στις 08:30, 12:00 και 18:00. Αντίστοιχα, στο Λαύριο το απαγορευτικό βρίσκεται σε ισχύ έως τη 1 το μεσημέρι. Καθώς τα καιρικά φαινόμενα παραμένουν έντονα και μεταβαλλόμενα, αναμένεται νεότερη ενημέρωση για την εκτέλεση των δρομολογίων, ενώ οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τα κατά τόπους λιμεναρχεία πριν από τη μετάβασή τους στα λιμάνια.
Αυξημένη η κίνηση και χθες Παρασκευή
Η αυξημένη έξοδος του Δεκαπενταύγουστου είχε ήδη αποτυπωθεί από χθες στα τρία μεγάλα λιμάνια της Αττικής, όπου δεκάδες χιλιάδες επιβάτες αναχώρησαν για νησιωτικούς προορισμούς.
Από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 21 απόπλοι, με 24.738 επιβάτες να αναχωρούν για τα νησιά του Αιγαίου. Παράλληλα, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν συνολικά 59 δρομολόγια με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία, μεταφέροντας 10.475 επιβάτες.
Αυξημένη ήταν η κίνηση και στα υπόλοιπα δύο λιμάνια της Αττικής. Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν οκτώ αναχωρήσεις πλοίων με 4.922 επιβάτες, ενώ από τη Ραφήνα αναχώρησαν εννέα πλοία, μεταφέροντας συνολικά 5.094 επιβάτες.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...